Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бдин" започна с трудна победа срещу корав съперник

2
Снимка: Радио Видин

"Бдин" Видин започна новото първенство на Северозападната Трета лига с победа над "Янтра" Полски Тръмбеш. Видинчани се наложиха на своя стадион "Георги Бенковски" с 3:2 в динамичен и интересен за зрителите мач. За домакините се разписаха бразилецът Виейра де Соуза, Цветомир Тодоров и Александър Соколов, с два гола за гостите се отчете синът на бившия национал, а сега- председател на Зоналния съвет на БФС, Бончо Генчев Любомир Генчев.

Още в началните минути на срещата отборът на "Янтра" имаше две добри положения да открие резултата чрез Генчев и Кожухаров, но вратарят на бдинци Симеонов показа добри рефлекси. Първата ситуация за гол на домакините се откри в 15-ата минута, но ударът с глава от три метра на централния нападател  Соуза премина покрай гредата. В 28-ата минута бразилецът се реваншира като отбеляза за 1:0 след извеждащо подаване на Цветомир Тодоров. 7 минути по-късно Ивайло Иванов можеше да удвои, но страхотният му шут от пряк свободен удар разтресе напречната греда. В 37-ата минута по-добрата игра на домакините даде резултат. Този път Де Соуза изведе сам срещу вратаря на гостите Цветомир Тодоров и опитният нападател на "Бдин" реализира за 2:0.

Четири минути след подновяването на играта гостите от Полски Тръмбеш намалиха изоставането си на един гол след хубава атака, завършена от Генчев. Темпото на играта спадна и гостите погледнаха по-смело към вратата, пазена от Симеонов. В 80-ата минута обаче футболист на "Янтра" игра с ръка в наказателното поле и главният съдия Петър Иванов посочи бялата точка. Александър Соколов не сбърка и отново даде два гола преднина за своя отбор- 3:1. Минута преди края на редовното време Генчев отбеляза второто си попадение в мача, но не остана време и възможности за нещо повече в срещата.


"Единственото положително на този етап са трите точки. Влязохме лошо в срещата, противникът създаде доста ситуации и можехме да се окажем изоставащи в резултата. Променихме някои неща, дръпнахме се по-назад, хубавото е, че се възползвахме на контраатака. Поведохме в резултата, но като цяло играта ни не беше това, което аз и Сашо Петров искахме. Хубавото е, че създадохме доста положения. Играем много добре в атака, но след това ни е много бавен преходът в защита, бавно се прегрупирахме и така давахме възможности на противника", коментира след мача старши-треньорът на "Бдин" Николай Цветков, който изигра цял мач за своя отбор.

На 13 август "Бдин" Видин гостува на "Дреновец" в регионалното дерби от втория кръг.

"Бдин" Видин: 1. Симеон Симеонов; 5. Ивайло Иванов; 6. Янек Кирилов; 7. Николай Цветков; 8. Калоян Цветков (к); 9. Виейра де Соуза/22. Николай Боянов; 10. Цветомир Тодоров; 11. Мартин Николов; 21. Стивън Милчев/3. Филип Георгиев; 23. Ангел Цолов; 24. Александър Соколов

"Янтра" ПТ: 33. Радослав Рашков (к); 6. Красен Славчев; 7. Любомир Генчев; 10. Ростислав Данчев; 14. Кристиян Кожухаров; 17. Марио Балъков; 19. Георги Денков/11. Йордан Михайлов; 23. Емилиян Ангелов (жълт картон); 77. Иван Иванов; 88. Тони Маречков (жълт картон); 99. Александър Божуранов



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Тежко гостуване предстои за "Локомотив"

След като навърши наравно като гост и домакин срещите си с първия и втория в класирането на Северозападната трета лига, на „Локомотив” Мездра предстои сблъсък и с третия.  В среща от 24 кръг „железничарите” гостуват в събота от 17.00 часа на „Янтра” Полски Тръмбеш. С актив от 43 точки и голова разлика 50:35 домакините са трети, а мездренчани..

публикувано на 19.04.24 в 16:17

Подготвят трасето за Мотокрос "Рупци"

На 27-и и 28 април край видинското  село Рупци за втора година ще се проведе състезание по мотокрос. В момента се подготвя трасето, като до средата на другата седмица всичко за мотонадпреварата ще е готово, обясни Емилиян Евтимов , който е един от организаторите: "Трасето е 1,7 км. Имаме вече стандартната широчина за мотокрос трасе, което е..

публикувано на 19.04.24 в 15:30

"Берое" поведе на "Монтана" във финала за титлата при жените

Баскетболистките на Монтана загубиха със 72:87 точки от Берое /Стара Загора/ в първа среща от финалните плейофи, играна в зала „Общинска".  Тази вечер, от 19.30 часа, е вторият мач.  Играе се от три победи от пет срещи. Следващите две са в Монтанав неделя и понеделник. Шампионките от Берое доминираха на терена в по-голямата част от мача у дома.  В..

публикувано на 19.04.24 в 12:11

Младшата на "Локомотив" (Мездра) с категорична победа

Юношите младша възраст на „Локомотив” Мездра спечелиха дербито между първия и втория, което им донесе преднина от 6 точки в класирането  при оставащи 5 кръга до края на първенството .  След много добра игра беше победен отборът на "Ком" (Берковица) с 4:0.  В мача на сезона момчетата продължиха доброто си представяне и изиграха най-добрия си мач...

публикувано на 19.04.24 в 10:53

24 часа спорт в Козлодуй

21 и 22 април в Козлодуй ще бъдат изпълнени с много спорт и физическа активност. Спортните събития са заложени в инициативата на училище "Св. Св. Кирил и Методий" "24 часа спорт". Освен ученици, учители и родители, във физическите активности ще  участват и различни институции, както и спортни клубове от града.  "Този проект датира от 2019 година, беше..

публикувано на 18.04.24 в 16:06

Стивън Кирилов пропуска мач на "Монтана"

Полузащитникът Стивън Кирилов пропуска домакинската среща на "Монтана" с "Беласица" /Петрич/ в събота. Офанзивният играч ще изтърпи наказание от една среща, заради натрупани жълти картони. Петият Кирилов получи при гостуването на "Бдин" /Видин/, като предишните четири бяха през есента с екипа на "Струмска слава" /Радомир/. Освен лишаването от състезателни..

публикувано на 17.04.24 в 17:13

Изявени видински спортисти бяха наградени от Общината

12 състезатели на видинските клубове по бокс, самбо и джудо, лека атлетика, ММА и кану-каяк бяха наградени от кмета на Общината д-р Цветан Ценков и заместник-кмета Борислава Борисова с грамоти за високи спортни постижения от началото на годината.  "Община Видин се гордее с Вас, с вашите успехи. Все така достойни спортисти, граждани и прекрасни млади..

публикувано на 17.04.24 в 16:16