Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футболно шоу в Ново село

6
Снимка: Радио ВИДИН

Футболно шоу се проведе на новоселския стадион в съботната вечер и събра малки и големи почитатели на голямата игра. В един единствен мач взеха участие поне 40 играчи. Съдия през първото полувреме бе д-р Маринела Кожухарова, на която помагаха от сърце и публика и играчи. А по време на почивката се разигра и томбола.

Идеята на организаторите Илиян Илиев, Слави Ценов и приятели е да се съхрани и предаде традицията на новоселските майстори, които през далечната 1956 година стават национални шампиони в селското футболно първенство на България.  Във футболния мач /воден по правилата на ФИФА, според рефера Тони Белячин/ взеха участие над 40 любители на възраст от 8 до 58 години. Те бяха разделени на два отбора – бели и зелени. Най-атрактивен бе капитанът на белите Валери Йонов, дългогодишен играч на „Славия“ Ново село, който бе облечен в екип, подарен на нашия отбор от „Славия“ София. Капитан на зелените бе Михаил Шанков, който имаше задача и да опази вратата от чуждо посегателство.  Атрактивно бе медицинското обслужване – лекар и медицинска сестра с касинка. Независимо че направиха показно спасяване на терена, наложи им се действително да помагат на младежи с ожулени колена и разтегнато сухожилие.

Футболният турнир бе открит от Илиян Илиев в 18,30 часа. След като поздрави всички участници и публиката, предостави микрофона на Любка Ангелова – секретар на НЧ „Земеделец-1874“, която накратко запозна присъстващите с футболната история на Ново село. Мачът започна след изпълнението на химна на ФИФА с около 25 играчи на терена. Първият гол отбеляза още в петата минута Иван Серафимов, бивш член на нашия младежки футболен отбор, воден от Мариус Палански. Второто попадение дойде от Александър Бондов и до почивката резултатът остана 2:0 за зелените. Но нали си спомняте, че участниците бяха около 40. През цялото време някой влизаше или излизаше, особено през второто полувреме, когато горещината измори всички. Тони Асенов пое тогава съдийството и успя да обърне резултата 4:3 за белите. После, кой знае как „според правилата на ФИФА“, наложи на отборите по пет дузпи, по-голяма част от които бяха изпълнени от малчугани до 10 години.

  И още една изненада имаше за децата до 12 години. По време на почивката се проведе томбола за тях, на която бяха раздадени пет футболни топки. Повечето от печелившите бяха момичета, но както каза г-н Илиев, футболът е колективен спорт и могат да го играят всички.

  Много емоции донесе първото футболно шоу в Ново село – и за участниците, и за публиката. А футболът получи нови фенове.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още
Таня Гатева

Гатева вика в националния три баскетболистки на Монтана

Баскетболистките на Монтана Янина Тодорова , Микаела Дамянова и Юлияна Вълчева са част от женския национален тим на България. От днес до 5 август в Ботевград се провежда лагер под ръководството на селекционерката Таня Гатева . На общо на 14 състезателки ще разчита Гатева. В три последователни дни на 7, 8 и 9 август в Атина /Гърция/..

публикувано на 27.07.24 в 10:27

Баскетболният тим на Монтана взе националката Гергана Цекова

Гардът Гергана Цекова подписа договор с женския баскетболен тим на Монтана . Цекова е родена на 28 октомври 2005 година в София. Висока е 180 см. За последно е играла за столичния Локомотив, където записва средно по 9.2 точки, 6.7 борби и 1.8 асистенции за 30 мача. Гергана Цекова е националка в отбора девойки до 20 години, където селекционер е..

публикувано на 27.07.24 в 10:02

"Локомотив" Мездра приема "Ювентус 95" Малчика в първия мач от новия сезон на Трета лига

ОФК "Локомотив" Мездра" ще започне новия сезон в Северозападната Трета лига с домакинство на "Ювентус 95" Малчика. Двубоят е на 24 август, неделя, от 18:00 часа. Това отреди жребият, изтеглен днес във Велико Търново на традиционното съвещание на ръководството на Зоналния съвет (ЗС) на Българския футболен съюз (БФС).  През миналия сезон..

публикувано на 26.07.24 в 15:51

Пуснаха абонаментните карти за мачовете на "Ботев" Враца

Започна продажбата на абонаментни карти за сезон 2024/2025, съобщиха от футболния "Ботев" /Враца/ . Документът гарантира място на трибуните в минимум 15 мача от редовния сезон, плейофите и срещите, които местният отбор ще изиграе в турнира за купата на България. В най-лошия случай става дума за 20 мача. Най-скъпа е VIP златна карта, която се..

публикувано на 26.07.24 в 11:06

Четвърто ново попълнение за баскетболния ''Монтана 2003''

Киана Джонсън е четвъртото ново попълнение за сезон 2024/25 за състава на ''Монтана 2003''.  Миналата година Киана, която играе на позиция гард, бе част от състава на '' Минск '' (Беларус), където става шампион на Беларус и записва средно по 14.8 точки, 4.6 борби и 8.0 асистенции за 32 мача. През годините тя е била част от отбори в Еквадор,..

публикувано на 24.07.24 в 09:24

"Локомотив" Мездра гостува на "Балкан 1929" Ботевград

"Локомотив" Мездра гостува днес на "Балкан 1929" Ботевград в контролна среща. Проверката на мездренчани срещу осмия в крайното класиране през сезон 2023/24 в Югозападната Трета лига започва от 18:00 часа. В предишните си две контроли локомотивци завършиха наравно у дома - 1:1, с третия отбор на ЦСКА София и загубиха с 0:2 като гости от дубъла на..

публикувано на 23.07.24 в 15:51

Ботев (Враца) стартира първенството със загуба

Тежка загуба беляза дебюта на Тодор Янчев като наставник на Ботев. Отборът от Враца беше разгромен с 1:3 пред собствена публика от съименника от Пловдив пред собствена публика. Мартин Секулич (54‘ 57‘) реализира два гола за "канарчетата", а един добави Янис Карабельов (77‘). За домакините точен бе Даниел Генов в 60-ата минута. Резултатът можеше да е още..

публикувано на 22.07.24 в 07:00