Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приключи ремонтът на Домашен социален патронаж във Вършец

Снимка: Петя Генова

Дейностите по ремонтът са на обща стойност от 61 093, 69 лева, като е осигурено съвместно финансиране от Общината и от фонд „Социална закрила“ към МТСП.  Размерът на финансовите средства от фонд „Социална закрила“ е 49 483, 67 лева, а собственото финансиране от общината - 11 610, 02 лева.

Основната цел е подкрепа на устойчивото развитие на местната общност чрез подобряване на социалната инфраструктура и повишаване качеството на предоставяните социални услуги в община Вършец.

Като резултат е подобрена материалната база за функциониране на услугите „Домашен социален патронаж“ и „Обществена трапезария“, предоставяни от патронажа, като са ремонтирани помещения със застроена площ 147 кв. м.; подобрени са санитарно-хигиенните условия в помещенията и условията на труд на персонала (13 бр. заети лица), удовлетворени са нуждите от качествени социални услуги  на минимум 260 потребители.

Дейностите са извършени в периода 21.12.2021 г. – 31.08.2022 г.

Така Община Вършец надгради и добави стойност към резултатите на други два проекта, свързани с функционирането на социалните услуги в общината. Това са проектът за „Обновяване на кухненското оборудване и обзавеждане на Домашен социален патронаж, град Вършец “, финансиран от Фонд „Социална закрила” на обща стойност от 21 600  лв.,  безвъзмездна финансова помощ от 19 440 лева, реализиран през 2016 г. и проектът за  „Доставка на ново кухненското оборудване за нуждите на  Домашен социален патронаж, град Вършец“, финансиран от Фонд „Социална закрила” на обща стойност от 29 200  лв.,  безвъзмездна финансова помощ от 26 280,00 лева, реализиран през 2019 г.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Готова е програмата за великденските празници в Монтана

Монтана ще посрещне Великден с песните на дуета Соня Чакърова и Димитър Аргиров , съобщават от Общината. Заедно с тях на откритата сцената на пл. „ Жеравица “ ще бъде и Фолклорен ансамбъл „ Ситница “. Празничният концерт ще започне на 5 май в 10:30 ч. Великденската програма на общината включва още 4 концерта, посветени на най-големия..

публикувано на 16.04.24 в 14:00

Художничка гостува със самостоятелна изложба живопис в Мездра

По покана на Градската художествена галерия родената в гр. Мездра художничка Ивелина Ивова подреди в Община Мездра самостоятелна изложба живопис „Загадъчни пространства“ , съобщават от местната управа. Вернисажа уважиха ценители на изобразителното изкуство, близки и приятели на авторката, която е завършила „Архитектура“ в Университета по..

публикувано на 16.04.24 в 13:00

Над 100 автори участват в Осмия читалищен конкурс „Георги Тодоров“

Над 100 автори от цялата страна подадоха непубликувани свои творби в Осмия читалищен конкурс „Георги Тодоров“ , организиран от Народно читалище „Просвета 1925“ - гр. Мездра , съобщават от Общината. Конкурсът се провежда от 2016 г. насам* в памет на Георги Тодоров (1928-2001 г.)** - дългогодишен учител по български език и литература в община Мездра,..

публикувано на 16.04.24 в 11:23

Беседа "Агрокултурни полезни и практични съвети" ще се състои във Видин

Беседа за практики в овощарството още се проведе в сряда в читалище "Цвят" във Видин . Секретарят на читалището Любомир Илиев обясни: "Ще организираме беседа с агрокултурни съвети, практични, полезни, които са за резитба и калемене. Наш лектор ще бъде Иван Попов, агроном, който се занимава много сериозно с темата за резитбата и за..

публикувано на 16.04.24 в 10:07

Криминално проявен от Борован отива на съд за домашно насилие

Районната прокуратура във Враца, чрез Териториално отделение – Бяла Слатина, внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 40-годишен мъж от с. Борован заради системен тормоз над роднините си .  Обвиняемият е криминално проявен. Срещу него има 66 водени заявителски материали и 11 криминалистични регистрации. Осъждан е 19 пъти...

публикувано на 16.04.24 в 09:54

Във Враца ще обновят сгради за 8 милиона лева

Предстои обновяването на неремонтирани с десетилетия сгради , анонсираха от местната управа във Враца . Общината има подписано споразумение за финансирането на 4 проекта на обща стойност от над 8 000 000 лв. за внедряване на мерки за енергийна ефективност в Регионалната библиотека, покрития плувен басейн, залата за тенис на закрито, както и..

публикувано на 16.04.24 в 09:48

Увеличават се популациите на дивеча в Монтанско

Кафява мечка забелязаха в Балкана над Чипровци. Увеличават се дивите животни на територията на ловно-рибарско сдружение „Огоста" Монтана Да се види мечка, в тази част на Западна Стара планина, в района на Чипровци, е голяма рядкост. Десетилетия ловци не са натъквали.  „Мечката е забелязана при таксацията, съобщи Ася Тодорова , специалист „Ловно..

публикувано на 16.04.24 в 07:50