Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Завод във Видин строи нова сграда заради увеличаване на производство си

9
Снимка: Радио Видин

Строителството на нова сграда започна в завод за компоненти и системи за енергийно ефективно отопление и климатизация във Видин. Инвестицията е за над 14 милиона лева. Благодарение на нея ще се удвоят работните места в предприятието,  каза директорът Мартин Петров преди символичната първа копка за строителството:


"Производствената част ще е с капацитет от сто служители на смяна или до 400 само в новата си част. Разчетите са ни тези капацитети да се запълнят в рамките на три години след пускането в експлоатация. Предвид този значителен брой на настоящи и бъдещи служители, които са изключително ценни за нас, ние сме обърнали много сериозно внимание на социалните и битовите помещения - съблекални, сервизни помещения, стаи за почивка, конферентни зали, кафетерии и така нататък. В голяма част от първия етаж на новата административна сграда ще е разположена своеобразна детска градина за децата на нашите служители."


Компанията е във Видин от 2005-та година, а през 2008-а започва производство. Тогава в завода работят едва 30 души, а сега са над 200 отбеляза Мартин Петров. По думите му  продуктовата гама се разраства, както и заявките, което налага разширяване на производството:


"В момента сме в процедура по сертифициране клас А от Българската агенция за инвестиции. Смятаме, че тези факти и мащаби ще са още по-добра предпоставка за развитието на региона, на град Видин и ще се радваме да бъдем ключова част от това развитие, а компанията да стане точка на икономическа стабилност в региона."


Строителството трябва да приключи за срок от 10 месеца. Новата сграда на завода ще е на площ от пет 5 500 квадратни метра със складова, административна и производствена част. Предвидена е и фотоволтаична инсталация с капацитет, който трикратно надвишава нуждите на двете производства.


Кметът на Видин Цветан Ценков благодари за възможността да бъдат разкрити нови работни места в общината:


"Не мога да не благодаря на г-н Петров, че е успял да убеди ръководството на инвеститорите, на фирмите, които ще вложат пари във Видин и ще открият над 200 работни места, вероятно и повече, да останат във Видин, а не да напуснат нашия прекрасен град. Надяваме се  независимо от всички проблеми със строителството на магистралата, с битката за тунелите под Петрохан, Видин наистина да се превърне в центъра на Балканите, защото той географски е там."


Водосвет отслужи Негово високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил и отправи благословение за доброто начинание:


"Около 200 човека днес имат една сигурност в семействата си, една помощ и надежда, че като се трудят честно и усърдно, техният труд няма да пропадне, а донася полза за тях, за техните семейства."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

В област Монтана започна нормално изборният ден

В област Монтана започна нормално изборният ден. Всички секционни комисии са стартирали работа в 7 часа.  296-те СИК в 12 МИР са отворили навреме. 16 са подвижните секции. Близо 2 300 са членовете в комисиите, съобщи говорителят на РИК-Монтана Петко Петков. "Всички отвориха нормално, работят, функционират, няма сериозни проблеми". 116..

публикувано на 09.06.24 в 09:21

Навреме започнаха изборите във Враца

Без сериозни сътресения и навреме започна изборния ден във Врачанско, съобщиха от районната избирателна комисия. На няколко места не са се явили председател на СИК и членове на комисии, които са били заменени своевременно, за да стартира без проблеми гласуването. Бил е отстранен проблем с несъответствието на хеш кода на машина за гласуване в четвърта..

публикувано на 09.06.24 в 09:04

Над 16 хиляди с право на вот в община Мездра

Всичко по подготовката на двойните избори в община Мездра е приключено в срок.  В изборните секции – 44 на брой, като 28 са в селата, а 14 в града, докато  2 са подвижните секции, навреме са доставени машините и бюлетините. Членовете на СИК са преминали необходимото обучение. В изборите за Европейски парламент право на глас в общината имат 16..

публикувано на 09.06.24 в 08:49

Изборният ден в област Видин започна в спокойна обстановка

Изборният ден в област Видин започна в спокойна обстановка, съобщиха органите на реда. Предприети са всички необходими мерки за опазването на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден.  Около 300 служители на МВР участват пряко в охраната на секционните избирателни комисии (СИК) и районната..

публикувано на 09.06.24 в 08:47

Гласоподавателите от община Грамада се надяват на по-добро бъдеще

Хората в селата Тошевци и Милчина лъка, община Грамада, са убедени в това, че ще гласуват в днешния изборен ден.  Смятат, че възможността, която им се дава да упражняват правото си на вот, е демократичен акт и трябва да се възползваме от него.  Въпреки разочарованията през последните години, все още имат вяра в по-доброто бъдеще на България...

публикувано на 09.06.24 в 08:43

В 51 секции гласуват избирателите от община Лом

Избирателните секции на територията на община Лом за изборите са общо 51. Четиридесет и девет постоянни и две подвижни. От тях тридесет и осем са разположени в града и 13 в селата от общината. По 2 секции има в Ковачица, Сталийска махала, Замфир и Трайково, а по една в Долно Линево, Орсоя, Станево, Сливата и Добри дол.  Хората с трайни..

публикувано на 09.06.24 в 08:38

Почти 117 хиляди имат право на глас в област Монтана

В област Монтана всички 296 секции са открити и изборният ден започна.  116 872-ма избиратели в областта, които имат право на глас на изборите за Народно събрание.  Със 700 по-малко са тези, които могат да гласуват за Европейски парламент. 296 са секционните избирателни комисии в 12 МИР Монтана. В тях ще работят 2274 членове, съобщиха от РИК...

публикувано на 09.06.24 в 08:24