Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Монтират 300 камери за видеонаблюдение в община Ружинци

Снимка: Радио ВИДИН

От днес започва поставянето на видеонаблюднение на обществени места във всички села от община Ружинци. За целта са закупени близо 300 камери.

"Ще бъдат със самостоятелни сървъри за до 8 камери на един обект. На всички общински сгради и там, където имаме възможност ад използваме електричество, ще поставим такива камери за видеонаблюдение. Не само, за да пазим обектите, но и прилежащите към тях улици, както и по пътищата III-112 и III-114, за да има по-голям контрол на преминаващите автомобили и хора", каза кметът на Община Ружинци Александър Александров.

В населените места на община Ружинци ще бъдат монтирани соларни панели за захранване на осветлението.

"Работим усилено от днес с монтажа на първите соларни паркове и тела в Дреновец, Бело поле и Ружинци. Още преди години там изгоряха осветителните тела в парковете, а такива вече не се произвеждат. Принудихме се да променим по различни начини това осветление. Намерихме начин- с поставянето на соларно осветление. Вече имаме първите 9 такива тела. Едно в Ружинци, четири в Чорлево и четири в Дреновец. Ще продължим да ги монтираме- общо 60 бройки са за цялата община, които ще бъдат монтирани до края на този месец", добави Александър Александров.

Вижте още

49 са новите случаи с COVID-19 в Северозапада

937 са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа. Положителни са 14,3 на сто от направените 6575 теста, показват актуализираните данни на Единния информационен портал. 49 са новозаразените за денонощие в Северозападна България. 27 в област Враца, 6 във Видин и 16 в Монтана.

публикувано на 05.10.22 в 09:00

Снимката на 4 октомври 2022 година

Три извънредни обществени обсъждания се проведоха в община Видин - на Наредбата за местните такси и цени на услуги, Наредбата за местните данъци и такси и на План сметката за чистотата.  Трите обсъдени наредби ще бъдат предложени за гласуване на следващото заседание на Общинския съвет на Видин. В Централната избирателна комсия днес се извършва..

публикувано на 04.10.22 в 18:10

Светла Дамяновска подарява поредна изложба на Мездра

Светла Дамяновска ще  открие поредната си  Самостоятелна изложба-живопис "Неувяхващи подаръци" на 5 октомври от 16,30 часа в Информационния център на Община Мездра. Главният експерт от отдел „Културно наследство и художествена галерия” при община Мездра Дамяновска  развива и богата творческа дейност.   Освен че рисува, тя и твори – издала е..

публикувано на 04.10.22 в 16:41

Отрязаха опасно дърво в Ново село

Доброволците от формированието за гражданска защита към Община Ново село отрязаха опасно дърво.  Старата липа се намира на тротоара до къщата на Владимир Гилов, който повече от 10 години живее със семейството си в чужбина.   Първият голям клон бе счупен от бурята, развилняла се на 27 септември в Ново село. Тогава о т Общината реагираха на..

публикувано на 04.10.22 в 15:49

Асфалтират улици в община Бойчиновци

Още по една улица в селата Мърчево, Громшин, Владимирово и Лехчево ще бъде асфалтирана. Близо 700 000 лева са отделени от капиталовите разходи на общината, съобщи кметът Светлин Сретениев До дни ще започне и ремонт на сградата на общинската администрация в Бойчиновци. "Също от капитални средства, плюс допълнения от собствени приходи". В..

публикувано на 04.10.22 в 14:00

Община Видин предлага по-високи данъци и такси

Три извънредни обществени обсъждания се проведоха в община Видин. Бяха разгледани  проект на Наредба на Общински съвет – Видин за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги, проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне размера на местните данъци на територията на Община Видин и на проекта на..

публикувано на 04.10.22 в 12:30

Младежкият дом в Монтана откри новия си творчески сезон

С концерт на открито се откри новият творчески сезон на Младежкия дом в Монтана. На импровизирана сцена на площадката пред базар “Милениум” танцовите и певчески формации забавляваха публиката с пъстра и динамична програма. Под открито небе се изявиха Мажоретниятсъстав, Клуб по спортни танци “Астра”, Танцова формация “Dance machine”, Танцов ансамбъл..

публикувано на 04.10.22 в 12:00