Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Направиха паркинг в „Младост 2” Монтана след подписка

Снимка: Любо Андреев

Живеещите в блок 18 на ж.к. „Младост 2” в Монтана вече има къде да паркират колите си. Около блока е направен нов асфалтиран паркинг. Преди това Общината премахна незаконните гаражи и разчисти обраслото място. След направена подписка от живущите бе изграден паркинг за 100 000 лева средства на Общината, съобщи кметът Златко Живков.

"Това е една грешка, която поправяме след много години. От 10-те паркинга, които тази година правим, най-големият и за най-много пари е този- в бл. 18 на "Младост 2". Беше много зле, беше в отвратителен вид, направили сме го, за да може по-спокойно да живеете, да си гледате децата и да знаете, че сте част от Монтана. Ако има такива, които не плащат данъци и такси- ще плащат", каза кметът Златко Живков.

"През зимата носихме по два чифта обувки, за да преминем през улицата, сега е друго", разказа Райна Димитрова, която е една от първите живеещи в блок 18.

Живущите в блок 18 на „Младост 2” поискаха от кмета да им постави осветление. Те пък ще си направят беседка пред блока.

Вижте още

Кметът на Монтана участва в заседание на сдружението на общините

Кметът на Монтана Златко Живков и член на УС на НСОРБ, участва в заседание на управителния съвет на сдружението в Панагюрище. Една от важните теми бе Европейските проекти и тяхното финансиране за периода 2021-2027 година. "Има забавяне по много програми и на практика едни от малкото, които се набират проекти с европейско финансиране до края на..

публикувано на 07.10.22 в 09:00
село Боденец

В село Боденец избират нов кмет

Четирима кандидати влизат в битката за кмет на кметство Боденец, съобщават от общинската администрация в Мездра. Кметските избори в третото по население село в общината бяха насрочени с Указ от 7 септември на Президента на Република България, след като през месец август тази година дългогодишният кмет на населеното място Емил Иванчев подаде оставка...

публикувано на 07.10.22 в 08:05

Снимката на 6 октомври 2022 година

Община Видин получава целево 3,5 млн. лв., с които ще започне основният ремонт на бул. „Панония“ . Ще ремонтират основно две улици в град Козлодуй, съобщават от местната управа. В края на месец септември Министерски съвет одобри Списък на инвестиционни проекти на общините за целево финансиране. Община Козлодуй ще получи средства в размер на над 5..

публикувано на 06.10.22 в 18:05

Започва основен ремонт на булевард "Панония" във Видин

Община Видин ще получи целево 3,5 млн. лв., с които ще започне основният ремонт на бул. "Панония".  Средствата са предоставени с решение на Министерски съвет от 30 септември 2022 г. и ще дадат възможност да се започне изпълнението на проекта поетапно, съобщават от пресслужбата на общинската администрация. Предвидено е цялостно..

публикувано на 06.10.22 в 15:58

Пет мездренски училища с финансиране за изкуство и спорт

Пет мездренски училища ще получат финансиране по Националната програма "Заедно в изкуството и в спорта" с обща стойност 135 414 лева. Това са 50% от утвърдените суми и те са за сценични костюми, инструменти, озвучителна техника, декори, екипировка, спортни уреди и пособия.  Останалата сума ще бъде преведена след предаване на справка за разходите в..

публикувано на 06.10.22 в 15:09

Представители на организацията на инвалидите в Кула се обучаваха за работа по проекти

От общинската организация на инвалидите в Кула, представиха област Видин на обучение за изграждане на капацитет за работа по проекти на хора с увреждания.  Обучението е по Проект "Възход", изпълняван от Националния съвет на хората с увреждания в България, финансиран от Европейския форум на хората с увреждания - ЕФХУ и фондация СИТИ. "За..

публикувано на 06.10.22 в 14:57

Работилница по грънчарство организират в Монтана

Работилница по грънчарство организират в Младежки дом - Монтана. Всеки, който желае, може да се   запознае с древната техника за изработване на съдове на ръка.    Грънчарското студио ще бъде разположено във фоайето на институцията на  12 октомври от 10.00 до 12.00 ч. и следобед от 14.00 до 16.00 часа, каза  директорът Мариета Христова и покани..

публикувано на 06.10.22 в 13:11