Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Подменят водопроводната мрежа в Белоградчик

Снимка: Община Белоградчик

 В началото на месец август Министерски съвет одобри проектното предложение на община Белоградчик за подмяна на водопроводната мрежа на града. Инвестиционното намерение предвижда реконструкция /подмяна/ на най – амортизираната част от уличната водопроводна мрежа на града. 

Това реално са 11 водопроводни клона по 13 улици с обща дължина 3 км. 

Подмяната ще обхване улиците „Крилатица“, „Лозан Стрелков“, „Капитан Кръстьо“, „Петко Казанджи“, „Христо Ботев“, „Алеко Константинов“, „Венец“, „Хаджи Димитър“, „Стефан Караджа“, „Пейо Яворов“, „Белоградчишки скали“, „Васил Левски“ и „Юрий Гагарин“. 

В участъците, предвидени за реконструкция, се предвижда и подмяна на сградните водопроводни отклонения /от връзките с уличния водопровод до уличната регулационна линия/ и монтаж на улични спирателни кранове и пожарни хидранти.

 Реализирането на проекта ще обхване квартали в града Белоградчик с концентрирано активно трудово население, където през последните години прогресивно се увеличава броя на ВиК – авариите. Общият брой на населението, което ще получи подобряване на водоснабдяването е над 1000 души, което съставлява около 15% от населението на град Белоградчик.

 Подмяната на водопроводната мрежа в града един от основните приоритети на общината. В предишни години преди да бъде положен асфалта по част от уличната мрежа на града, задължително се подменяше и водопровода. Работата по настоящия проект общината започна още през 2021 година, когато беше изготвен технически проект. 

В началото на 2022 година Общинският съвет не гласува средства за стартиране на изпълнението на строителството. Въпреки това общинското ръководство успя да защити инвестиционното предложение пред Министерство но финансите и Министерство на регионалното развитие. 

Общата стойност на проекта е около 890 000 лв., от които 724 000 лв. общината ще  получи като финансиране от МРРБ. Според сключените договори за строителство се предвижда ремонтните дейности да започнат през месец септември и да приключат до края на годината.


Вижте още

Снимката на 7 октомври 2022

75 абсолвенти  на третия випуск на Филиал Видин на Русенския университет получиха дипломите си на тържествена церемония. Шестима от тях са първенци на своите специалности. Двама са пълни отличници. Близо 900 000 пенсионери започват да получават от днес  увеличените си пенсии , след направеното преизчисляване към 1-ви октомври по модифицирано..

публикувано на 07.10.22 в 18:15

Откриха паметна плоча на Илия Цанов във Видин

Паметна плоча на адвоката от Видин и защитник на Ботевата чета Илия Цанов откриха в града. Тя се намира в близост до Съдебната палата. Илия Цанов е успял да постигне замяната на смъртната присъда на някои от четниците в Ботевата чета от тях със заточение, обясни за Радио ВИДИН Славяна Младенова председател на адвокатска колегия Видин: "За нас е..

публикувано на 07.10.22 в 18:10

Връчиха дипломите на 75 абсолвенти във Видин

75 абсолвенти на третия випуск на Филиал Видин на Русенския университет получиха дипломите си на тържествена церемония. Шестима от тях са първенци на своите специалности. Двама са пълни отличници. Поздрави ги ректорът на университета акад. Христо Белоев:  "Ние вярваме във вас, убедени сме, че ще се справите с всички предизвикателства, които ще..

публикувано на 07.10.22 в 17:20

Нови велоалеи изграждат във Видин

Велоалеи ще бъдат обособени на бул. "Панония" във Видин. Това ще стане след основен ремонт на главната пътна артерия. Велоалеите ще са в крайната дясна лента на двете платна. Повечето видинчани, с които разговаряхме приветстват идеята. Посочват за особено важно ремонтът да е изпълнен качествено. "Няма лошо, защото повечето хора във Видин минават на..

публикувано на 07.10.22 в 16:00

Началникът на очната клиника на ВМА стана почетен гражданин на Бойчиновци

Професор д-р Лъчезар Войнов, началник на клиниката по офталмология във Военномедицинска академия, стана почетен гражданин на община Бойчиновци. Най-високото отличие му бе връчено от кмета на Бойчиновци Светлин Сретениев по повод празника на общината. Тържествата започнаха с литургия. Награждаването на почетния гражданин на община Бойчиновци..

публикувано на 07.10.22 в 15:49

В Монтана откриха Националната програма "Заедно в изкуствата и в спорта"

Домакин на старта беше Природо-математическа профилирана гимназия "Св. Климент Охридски" в Монтана. Присъстващите бяха приветствани от директора Бойка Симеонова. "Едно прекрасно начинание на Министерството на образованието и науката, което дава възможност на нашите деца да развиват своите таланти, да бъдат едни позитивни, по-здрави и вдъхновени..

публикувано на 07.10.22 в 15:26

140 години от създаването на детските градини отбелязват в Брегово

Представление и множество игри подготвят децата и техните учители от Детска градина "Детелина" в Брегово. Събитията са посветени на 140 години от създаването на предучилищното образование в България и ще се проведат на 10 октомври в двора на детското заведение, обясни директорът Захарина Лазарова: "Мероприятието ще протече с много игри, различни..

публикувано на 07.10.22 в 15:08