Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Трафикът към Дунав мост 2 прави тапа на входа на Видин

6
Снимка: Радио Видин


Трафикът от и към Дунав мост 2 при Видин затруднява движението на автомобилите, които влизат и излизат от града. Повече от 15 минути отнема придвижването между Видин и Дунавци, алармираха шофьори:

"То на две, три места има колони. Вече 15 минути чакам. Задръстването е голямо и в двете посоки. Не е нормално това."

Движението се регулира като поетапно се пропускат  автомобили в едната и другата посока. Ангажирани са екипи на цялата Областна дирекция  на МВР, съобщи началникът на сектор "Пътна полиция" главен инспектор Владимир Герасимов:

"Помагат ни също в създадената ситуация служители от Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", служители на ТОЛ системата, за да има пропускливост на входно-изходната артерия на град Видин. Тук е трасето за Дунав мост. То съвпада с входа на град Видин и нашата цел е тук на място да организираме така автомобилите, които са на територията на града и на областта, че да могат гражданите да преминават, макар и с малки затруднения да влизат и излизат от града."

Колоните от автомобили на входа на града в отсечката между Видин и Дунавци  от седмици са почти ежедневие. Отсечката е част от трасето към Дунав мост 2. Трафикът по него е рекорден от построяването му преди девет години, съобщиха от дружеството, което стопанисва граничното съоръжение. По 1 100 тира преминават само на изход, а броят на леките коли е три пъти над обичайния.

 

Галерия

Вижте още

Снимката на 7 октомври 2022

75 абсолвенти  на третия випуск на Филиал Видин на Русенския университет получиха дипломите си на тържествена церемония. Шестима от тях са първенци на своите специалности. Двама са пълни отличници. Близо 900 000 пенсионери започват да получават от днес  увеличените си пенсии , след направеното преизчисляване към 1-ви октомври по модифицирано..

публикувано на 07.10.22 в 18:15

Откриха паметна плоча на Илия Цанов във Видин

Паметна плоча на адвоката от Видин и защитник на Ботевата чета Илия Цанов откриха в града. Тя се намира в близост до Съдебната палата. Илия Цанов е успял да постигне замяната на смъртната присъда на някои от четниците в Ботевата чета от тях със заточение, обясни за Радио ВИДИН Славяна Младенова председател на адвокатска колегия Видин: "За нас е..

публикувано на 07.10.22 в 18:10

Връчиха дипломите на 75 абсолвенти във Видин

75 абсолвенти на третия випуск на Филиал Видин на Русенския университет получиха дипломите си на тържествена церемония. Шестима от тях са първенци на своите специалности. Двама са пълни отличници. Поздрави ги ректорът на университета акад. Христо Белоев:  "Ние вярваме във вас, убедени сме, че ще се справите с всички предизвикателства, които ще..

публикувано на 07.10.22 в 17:20

Нови велоалеи изграждат във Видин

Велоалеи ще бъдат обособени на бул. "Панония" във Видин. Това ще стане след основен ремонт на главната пътна артерия. Велоалеите ще са в крайната дясна лента на двете платна. Повечето видинчани, с които разговаряхме приветстват идеята. Посочват за особено важно ремонтът да е изпълнен качествено. "Няма лошо, защото повечето хора във Видин минават на..

публикувано на 07.10.22 в 16:00

Началникът на очната клиника на ВМА стана почетен гражданин на Бойчиновци

Професор д-р Лъчезар Войнов, началник на клиниката по офталмология във Военномедицинска академия, стана почетен гражданин на община Бойчиновци. Най-високото отличие му бе връчено от кмета на Бойчиновци Светлин Сретениев по повод празника на общината. Тържествата започнаха с литургия. Награждаването на почетния гражданин на община Бойчиновци..

публикувано на 07.10.22 в 15:49

В Монтана откриха Националната програма "Заедно в изкуствата и в спорта"

Домакин на старта беше Природо-математическа профилирана гимназия "Св. Климент Охридски" в Монтана. Присъстващите бяха приветствани от директора Бойка Симеонова. "Едно прекрасно начинание на Министерството на образованието и науката, което дава възможност на нашите деца да развиват своите таланти, да бъдат едни позитивни, по-здрави и вдъхновени..

публикувано на 07.10.22 в 15:26

140 години от създаването на детските градини отбелязват в Брегово

Представление и множество игри подготвят децата и техните учители от Детска градина "Детелина" в Брегово. Събитията са посветени на 140 години от създаването на предучилищното образование в България и ще се проведат на 10 октомври в двора на детското заведение, обясни директорът Захарина Лазарова: "Мероприятието ще протече с много игри, различни..

публикувано на 07.10.22 в 15:08