Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Общинското ръководство на БСП Видин напусна партията

4
Снимка: Радио Видин

Членове на БСП Видин прекратиха членството си в партията, считано от днес. Този акт е по собствено желание, каза председателя на Областния съвет на БСП и на видинската Общинска организация на социалистите Димитър Велков:


"Основния мотив за това нещо е дълбокото разминаване между програмата и целите на Българска социалистическа партия и провежданата политика от националното ръководство през годините на идейно обезличаване на Българска социалистическа партия, откъсване от изконните традиции, които БСП винаги е имала. Превръщането на БСП от една голяма, масова партия, която винаги е била на първо и второ място във всякакви избори в една лидерска четвърторазрядна партия, която заобиколена от все по-тесен кръг хора се стреми на всяка цена да е във властта".


Модела на БСП все повече започва да прилича на модела ГЕРБ, каза още Димитър Велков:

"Поставянето на всички нива на хора приближени до Корнелия Нинова и зависими от Корнелия Нинова няма как да допринесе за развитието на Българска социалистическа партия и тя да върви напред. Игнорираха се инакомислещите вътре в БСП - всяко чуждо мнение е обявено за вътрешна опозиция".


По думите на Димитър Велков БСП е станало съучастник в спирането или забавянето на жизнено важни проекти за видинския край:

"Ние не искаме да участваме повече и в организационния разпад към който партията е доведена през последните години". Партията напускат цялото общинско ръководство на БСП (без ветераните), те предвиждат и да напуснат групата на общинските съветници на БСП и да станат гражданска група. С този акт групата на БСП в Общински съвет Видин ще се разпадне защото в нея ще остане само 1 член, а по закон са необходими минимум трима.

Партията днес напускат: Димитър Велков, Людмил Димитров, Борислав Василев, Зоя Василева, Мария Джамбазова-Тодорова, Маргарита Георгиева-Захариева, Теодора Ангелова, Милена Луканова и Тоника Батинянова. 

Галерия

Вижте още

Задържаха заподозрян за убийство във врачанското село Осен

Мъж е задържан по подозрение, че е заклал възрастен човек в село до областния град, съобщиха от полицията във Враца.  Сигнал за смъртта на 72-годишен жител на с. Осен бил подаден вчера малко преди 11.00 часа. Тогава синът на жертвата съобщил на властите, че е намерил баща си с порезна рана на шията, мъртъв в стая, която се намирала в приземен етаж...

публикувано на 27.11.22 в 14:19

Кметът на Моравица с отчет за мандата си

Кметът на мездренското село Моравица Росен Ценов организира среща днес от 16.00 часа със своите съселяни в салона на ОУ "Васил Кънчов". На срещата той ще се отчете за свършеното до сега от началото на мандат 2019- 2023 година. Ще бъде проведена дискусия свързана с обществения ред и чистота, ще бъдат обсъдени визията на центъра на селото и предвидените..

публикувано на 27.11.22 в 11:43

Комисиите на Общинския съвет в Кула ще заседават в понеделник

Всички постоянни комисии към Общинския съвет в Кула ще заседават едновременно на 28 ноември по 6 точки. Сред най- интересните точки от дневния ред са разглеждане предложение, внесена от кмета на общината Владимир Владимиров, относно изменение в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услугите на Община Кула...

публикувано на 27.11.22 в 11:23

Коледният базар в Лом ще бъде открит на 1 декември

На 1 декември в Лом ще заблестят светлините на коледната елха. На тази дата ще бъде открит и Коледният базар, който ще се проведе на площад "Свобода" до НЧ "Постоянство 1856". В базара могат да участват производители, занаятчии, художници, които предлагат своя продукция, еднолични търговци и юридически лица. Всеки участник може да кандидатства само..

публикувано на 27.11.22 в 11:16

Отличиха победителите в конкурса за младо вино в Ново село

Призът за най- добро червено вино спечели Венцислав Джуков, новоселянин, живеещ в Русе и дошъл специално за хубавия празник. Победител в категория "розе" отново бе Витко Торбанов, който досега не е отстъпвал първото място в тази категория. Майстор на бялото вино се оказа Олег Манджуков.  Оспорвана конкуренция в конкурса за най-добро домашно младо..

публикувано на 27.11.22 в 11:06

Община Оряхово ще насърчава младежката заетост с държавно финансиране

Община Оряхово поиска от държавата да финансира разкриването на 35 щата по националната програма "Нова възможност за младежка заетост", съобщиха от управата на крайдунавския град. Проектът се изпълнява от Агенция по заетостта, а целта е увеличение на възможностите за участие на пазара на труда на бизнеса и младите хора до 29 години.  В..

публикувано на 27.11.22 в 09:58

В кулското село Големаново ще изграждат вятърен парк

Дружество представи инвестиционно намерение в община Кула, предвиждащо изграждането на вятърен парк "Ветрослав". Той ще бъде разположен в землището на село Големаново и е с проектна инсталирана мощност от 100 МW. Проектът ще се състои от вятърни генератори, подстанция, съоръжения за съхранение на електрическа енергия и присъединителна..

публикувано на 27.11.22 в 09:15