Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Младо семейство от Козлодуй дарява пари от сватбата си за семейство с репродуктивни проблеми

Снимка: Личен архив: семейство Трендафилови

Семейство от Козлодуй дарява 900 лева, които на събра на сватбата си за двойка с репродуктивни проблеми от Северозапада. Магдалена и Петър Трендафилови помолили гостите на тържеството си вместо да носят букети да предоставят за благотворителната кауза дарят  парите, които биха изхарчили за тях. Средствата  са са предоставени на фондация "Искам бебе", каза Здравка Гергова, координатор на фондацията за Северозапада:
"Ние ще намерим такова семейство или те ще намерят нас, така че да им помогнем и много се надяваме от тази прекрасна инициатива да се роди един нов живот.  Искам да кажа, че по прекрасна кауза от тази, която и аз съм приела за кауза на своя живот и от това, което и те правят, не виждам. За много неща можем да помагаме, но да помогнеш на една двойка, независимо дали е семейна или не, да сбъднеш съкровената им меча да имат рожба и да продължат рода си, особено в Северозападна България, е най-важната кауза. Знаете, че нашият регион е с най- застаряващо население, с най-ниски доходи, с най-затруднена инфраструктура, с най-висока безработица и вярвам, че по този начин, помагайки на хората да създадат своите рожби, ще дойде и времето, в което те ще останат в региона, ще имат работа, ще живеят в родните къщи и няма да са тъмни прозорците на жилищата."
Средствата ще бъдат преведени след извършени процедури в клиниката, която двойката е избрала, уточни Здравка Гергова. 
Вижте още
Снимката е илюстративна

Задържаха двама наркопласьори във Враца

Около 21 часа снощи във Враца е извършена проверка на 31-годишен мъж от същия град. При обиска е намерена сгъвка, съдържаща канаби, съобщиха от пресцентъра на полицията. В хода на същата операция е извършена проверка и на 21-годишен жител на Враца. При обиска също е намерена сгъвка съдържаща канабис. При последващо претърсване в жилището на..

публикувано на 05.10.22 в 09:15

49 са новите случаи с COVID-19 в Северозапада

937 са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа. Положителни са 14,3 на сто от направените 6575 теста, показват актуализираните данни на Единния информационен портал. 49 са новозаразените за денонощие в Северозападна България. 27 в област Враца, 6 във Видин и 16 в Монтана.

публикувано на 05.10.22 в 09:00

Снимката на 4 октомври 2022 година

Три извънредни обществени обсъждания се проведоха в община Видин - на Наредбата за местните такси и цени на услуги, Наредбата за местните данъци и такси и на План сметката за чистотата.  Трите обсъдени наредби ще бъдат предложени за гласуване на следващото заседание на Общинския съвет на Видин. В Централната избирателна комсия днес се извършва..

публикувано на 04.10.22 в 18:10

Светла Дамяновска подарява поредна изложба на Мездра

Светла Дамяновска ще  открие поредната си  Самостоятелна изложба-живопис "Неувяхващи подаръци" на 5 октомври от 16,30 часа в Информационния център на Община Мездра. Главният експерт от отдел „Културно наследство и художествена галерия” при община Мездра Дамяновска  развива и богата творческа дейност.   Освен че рисува, тя и твори – издала е..

публикувано на 04.10.22 в 16:41

Отрязаха опасно дърво в Ново село

Доброволците от формированието за гражданска защита към Община Ново село отрязаха опасно дърво.  Старата липа се намира на тротоара до къщата на Владимир Гилов, който повече от 10 години живее със семейството си в чужбина.   Първият голям клон бе счупен от бурята, развилняла се на 27 септември в Ново село. Тогава о т Общината реагираха на..

публикувано на 04.10.22 в 15:49

Асфалтират улици в община Бойчиновци

Още по една улица в селата Мърчево, Громшин, Владимирово и Лехчево ще бъде асфалтирана. Близо 700 000 лева са отделени от капиталовите разходи на общината, съобщи кметът Светлин Сретениев До дни ще започне и ремонт на сградата на общинската администрация в Бойчиновци. "Също от капитални средства, плюс допълнения от собствени приходи". В..

публикувано на 04.10.22 в 14:00

Община Видин предлага по-високи данъци и такси

Три извънредни обществени обсъждания се проведоха в община Видин. Бяха разгледани  проект на Наредба на Общински съвет – Видин за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги, проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне размера на местните данъци на територията на Община Видин и на проекта на..

публикувано на 04.10.22 в 12:30