Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Колко често си казваме "Обичам те!"

Снимка: Моника Йончева и Светослав Цветанов

Има две думи, които могат да разтопят и най-леденото сърце. Казваме ги често на мама, на татко, на приятел или роднина и те са щастливи, когато ги чуят, но истината е, че по-щастлив е този, който ги изрича, защото няма по-голямо богатство от това, да имаш кого да обичаш. "Обичам те" са магически думи и днес е техен празник. Тези думи ни правят щастливи, вълнуват ни и понякога дори преобръщат целия ни живот. Всеки копнее да ги чуе, но колко често ги изричаме на глас? Именно това попитахме видинчани в Световния ден на думите "Обичам те":

"Всеки ден, нали имаме деца и всеки ден им казваме... Възрастните не си ги казваме толкова често... Много често на децата и на съпруга си... Всеки ден на жена ми... Преди час... То не е редно да се казва често, то е важно да се доказва, да се показва, а не да се казва.... Ние не си го изразяваме думата "Обичам те!"... Аз преди няколко дни на сина ми... Мъжете не го казват, иначе жените, ето аз вчера с моята половинка досаждайки и той вика "хайде", а аз казвам "Обичам те!"... Нека повече хора да казват "Обичам те!"." 

В градската градина във Видин попаднахме и на двойка туристи от Англия, които пътешестват по Дунав с кораб. Споделиха, че са женени от 43 години и често си казват: "Обичам те!" един на друг. 

Te amo, I love you, Ich liebe dich, Я люблю тебе, няма значение на какъв език изричаме тези магически думи, защото посланието и ефекта от тях е един и същ.

Вижте още
Нечакан гост в една от стаите на Радио Видин

Нощ на прилепите за първи път във Видин и Кула

Кампанията за отбелязването на Международната нощ на прилепите тази година ще се проведе в над 10 населени места в България. Октомври е обявен за месец на признателността към прилепите от Секретариата на EUROBATS - Споразумението за опазване на европейските видове прилепи. Организацията за опазване на редки видове и местообитания в България..

публикувано на 06.10.22 в 17:11

Зарибяват с пъстърва и бял амур във Враца

Зарибяване с пъстърва направиха от сдружение "Заедно за язовир Дъбника" във Враца. Инициативата е за трета година и този път се включи и Общината. Рибките са пуснати в река Лева, язовир Дъбника, местността около Бели извор, Власатица, река Дъбника. "Стана традиция всяка година да се зарибява с пъстърва с цел да върнем живота във врачанските..

публикувано на 06.10.22 в 17:06

Световния ден за защита на животните отбелязаха третокласници в Мездра

От какви грижи се нуждаят животните, как могат да бъдат защитени ако са в беда- по тази тема т ретокласници от ОУ "Св.Св. Кирил и Методий" в град Мездра разговаряха в часа за занимания по интереси. Презентация по повод 4 октомври- Световен ден за защита на животните, подготви Димитрина Иванова- учител целодневно обучение на учебния ден в..

публикувано на 06.10.22 в 16:55

Слушател на Радио Видин: НАП иска от мен 30 000 лева данъци

Жител на врачанското село Липница сигнализира Радио Видин, че Националната агенция за приходите неправомерно и без основания изисква от него данъчни задължения в размер на 30 000 лева. Преди няколко години Емил Христов Минков и неговата съпруга, притиснати от немотията и липсата на работа в региона, се съгласяват да сътрудничат на английски..

публикувано на 06.10.22 в 16:21

Арх. Методи Методиев: В Северозапада хората предпочитат най-евтиното

Днес отбелязваме Деня на архитектите, строителите и зидарите. Професията на архитекта е древна, приносът й към развитието на цивилизацията е виден и не може да бъде отречен.  Да си архитект е една от онези професии, за които казват, че е призвание. Фокусът на архитекта е върху превръщането на заобикалящата ни среда в подходяща за обитаване,..

публикувано на 06.10.22 в 14:00

В "Музикална зона" на 06 октомври 2022 слушаме Монсерат Кабайе и Камий Сен-Санс

Днес се навършват четири години от кончината на световната испанска оперна прима Монсерат Кабайе. Безспорен талант, до последно активна чрез своите майсторски класове, певицата е образец на оперното белканто, сопран с широк диапазон, абсолютен виртуоз, способен да се впише не само в чистата класика, но и в съвременните стилове. А ето какво..

публикувано на 06.10.22 в 09:00

Ветеран от Корейската война, постигнал Американската мечта, ще бъде погребан в България

В "Другата истина" ще почетем паметта на един от най-дейните участници в предаването- истински родолюбец, който макар и принуден още като младеж да напусне родината, никога не я е забравял и винаги повтаряше- "Аз може и целия си съзнателен живот да съм прекарал в чужбина, но ще бъда погребан в моето родно село - Извор махала в България..." Емигрантът..

публикувано на 05.10.22 в 17:39