Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Въвеждат временна организация на движение заради панаира във Видин

Снимка: Община Видин

Временната организация ще е в сила от 19-и до 27-ми август (включително), съобщиха от местната управа. Издадена е заповед от кмета на Видин. Еднопосочно ще е движението по следните улици, като дясната лента ще е обособена за паркинг:

1.  Ул. "Баба Вида", с посока на движение от кръстовището с ул. "Стефан Караджа" до площад "Баба Вида";

2.  Ул. "Княз Борис І" - от кръстовището с ул. "Казармена" (пл. "Баба Вида") до кръстовището с ул. "Стефан Караджа" и ул. "Райна Княгиня";

3.  Ул. "Алеко Константинов" - от кръстовището с ул. "Баба Вида" до кръстовището с ул. "Княз Борис І";

4.  Ул. "Хаджи Димитър" - от кръстовището с ул. "Княз Борис І" до кръстовището с ул. "Баба Вида";

5.  Ул. "Цар Асен ІІ" - от кръстовището с ул. "Баба Вида" до кръстовището с ул. "Княз Борис І".

Обособяват се временни паркинги на следните места:

1.  Зоната до Венециански склад – паркинг за таксита и автобуси, превозващи официални гости на панаира;

2.  Зоната преди пътя, водещ към входа за панаира, до Археологически музей - Епиграфски център – паркинг за участници в концертната програма и други събития, провеждащи се на територията на панаира;

3.  Общински парцел на ул. "Алеко Константинов" №9 (до детска градина "Детелина" №3).


Постове със служители на Община Видин ще има на кръстовищата на ул. "Алеко Константинов" с ул. "Княз Борис І"; ул. "Княз Борис І" с ул. "Цар Асен ІІ" и ул. "Баба Вида" с ул. "Хаджи Димитър". Те ще работят от 18:00 ч. до 24:00 ч.


Ще се обособят местостоянки от служители на сектор "Пътна полиция" при Областната дирекция на МВР във Видин на кръстовището на ул. "Райна Княгиня", ул. "Стефан Караджа" и ул. "Княз Борис І", както и на площад  "Баба Вида".


Заповедта и съпътстващите я документи са публикувани на интернет страницата на Община Видин и могат да бъдат изтеглени на следния линк: 

https://vidin.bg/wps/portal/vidin-municipality/administration/administration-documents/doc74


По публикацията работи: Анжела Каменова
Вижте още
село Боденец

В село Боденец избират нов кмет

Четирима кандидати влизат в битката за кмет на кметство Боденец, съобщават от общинската администрация в Мездра. Кметските избори в третото по население село в общината бяха насрочени с Указ от 7 септември на Президента на Република България, след като през месец август тази година дългогодишният кмет на населеното място Емил Иванчев подаде оставка...

публикувано на 07.10.22 в 08:05

Снимката на 6 октомври 2022 година

Община Видин получава целево 3,5 млн. лв., с които ще започне основният ремонт на бул. „Панония“ . Ще ремонтират основно две улици в град Козлодуй, съобщават от местната управа. В края на месец септември Министерски съвет одобри Списък на инвестиционни проекти на общините за целево финансиране. Община Козлодуй ще получи средства в размер на над 5..

публикувано на 06.10.22 в 18:05

Започва основен ремонт на булевард "Панония" във Видин

Община Видин ще получи целево 3,5 млн. лв., с които ще започне основният ремонт на бул. "Панония".  Средствата са предоставени с решение на Министерски съвет от 30 септември 2022 г. и ще дадат възможност да се започне изпълнението на проекта поетапно, съобщават от пресслужбата на общинската администрация. Предвидено е цялостно..

публикувано на 06.10.22 в 15:58

Пет мездренски училища с финансиране за изкуство и спорт

Пет мездренски училища ще получат финансиране по Националната програма "Заедно в изкуството и в спорта" с обща стойност 135 414 лева. Това са 50% от утвърдените суми и те са за сценични костюми, инструменти, озвучителна техника, декори, екипировка, спортни уреди и пособия.  Останалата сума ще бъде преведена след предаване на справка за разходите в..

публикувано на 06.10.22 в 15:09

Представители на организацията на инвалидите в Кула се обучаваха за работа по проекти

От общинската организация на инвалидите в Кула, представиха област Видин на обучение за изграждане на капацитет за работа по проекти на хора с увреждания.  Обучението е по Проект "Възход", изпълняван от Националния съвет на хората с увреждания в България, финансиран от Европейския форум на хората с увреждания - ЕФХУ и фондация СИТИ. "За..

публикувано на 06.10.22 в 14:57

Работилница по грънчарство организират в Монтана

Работилница по грънчарство организират в Младежки дом - Монтана. Всеки, който желае, може да се   запознае с древната техника за изработване на съдове на ръка.    Грънчарското студио ще бъде разположено във фоайето на институцията на  12 октомври от 10.00 до 12.00 ч. и следобед от 14.00 до 16.00 часа, каза  директорът Мариета Христова и покани..

публикувано на 06.10.22 в 13:11

Подготвят книга за Белоградчик и Белоградчишките скали

Книга със стихотворения, посветени на Белоградчик и Белоградчишките скали, подготвя Литературен клуб "Георги Савчев" към читалище "Развитие" - Белоградчик. Отправена е покана и към съвременните  автори, каза  Наташа Младенова-  ръководител на клуба: "На ежегодната творческа среща на нашия клуб бе направено предложение за издаване на книга за..

публикувано на 06.10.22 в 11:42