Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Намериха пари за още два обекта във Враца

Снимка: Жоро Александров

Над 600 000 лева допълнителни средства от бюджета ще бъдат инвестирани в изграждането на парк в ж.к. "Сениче” и многофункционална детска площадка в квартал "Младост”, съобщиха от общинската управа на Враца. 


Предложението на кмета Калин Каменов за актуализация на бюджета бе подкрепено с мнозинство от общинските съветници по време на редовното им заседание във вторник. 


В началото на годината бяха предвидени 800 000 лв. за парка в "Сениче". Допълнителните средства ще позволят цялостното изграждане и облагородяване на общественото пространство. 


Близо 85 000 лева ще бъдат инвестирани за изграждането на многофункционална детска площадка в квартал "Младост".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 21 август 2024 година

Извънредно заседание на Общинския съвет се проведе днес във Видин.  Съветниците приеха декларация за запазване дейността на научно-изследователската и производствена дейност на държавното млекопреработвателно предприятие  "Ел Би Булгарикум" в града. Часове след заседанието от предприятието излязоха с официална позиция, че  производствената база в..

публикувано на 21.08.24 в 18:15

Не затварят базата на "Ел Би" във Видин

Не се предвижда предвижда затваряне на производствената база на  "Ел Би Булгарикум" във Видин , това заявиха в официална позиция от Ръководството на държавната млекопреработвателна компания. Позицията бе оповестена след провелото се днес извънредно заседание на Общинския съвет във Видин, на което съветниците приеха декларация за запазване дейността на..

публикувано на 21.08.24 в 17:57

9 души са задържани при акция срещу престъпна група, укривала данъци

Престъпна група, търгувала със зърно и торове, е ощетила бюджета с близо 9 млн. лв. Тя е неутрализирана при полицейска операция на територията на градовете София, Монтана, Враца и Плевен, съобщи на брифинг старши комисар Калин Литов, заместник-директор на ГДБОП. "За периода от 2021 до средата на тази година, от дейността на групата, е нанесена щета в..

публикувано на 21.08.24 в 17:10

Националният фолклорен фестивал "Белокаменица" приема заявки

Предстои осмото издание на Националния фолклорен фестивал "Белокаменица" в село Царевец , община Мездра. Заявки за участие във форума, който е с конкурсен характер, се приемат до 26 август, включително, каза кметът на населеното място Маргарита Петкова . "Фестивалът ще се проведе на 31 август, събота. В 10:30 е началото на площада пред..

публикувано на 21.08.24 в 15:18

Наблюдение на лешояди ще се извърши в Монтанско

Наблюдение на лешояди ще се проведе на 7 септември в района на монтанското село Долно Озирово . Организатори са Дирекцията на Природен парк "Врачански Балкан", Дружество за защита на хищните птици и Фондация "ЕкоОбщност". Събитието е по повод Международния ден на лешоядите, който се отбелязва първата събота на септември, каза Георги Стоянов от..

публикувано на 21.08.24 в 14:00

Зелените площи в Монтана ще бъдат обработени допълнително срещу комари

На 22 август от 21:00 часа ще бъде извършена имагоцидна дезинсекция срещу комари в град Монтана , съобщават от Общината. Това е четвърта допълнителна обработка, посочва Сашко Попов – главен експерт „Опазване на околната среда“ в местната администрация.  За дезинсекцията се използва препарат „Цитрол 10/4 УЛВ“. Разпръсква се с подвижен..

публикувано на 21.08.24 в 13:00

Възрастна жена пострада при пожар във Видин

Възрастна жена е настанена в болница, след като пожар избухна в жилището, в което живее. Инцидентът, според очевидци, става малко преди обед, когато гъст дим и пламъци обхващат втория етаж на къща, намираща се на ул. "Цар Симеон Велики" във Видин. Съседка на пострадалата разказва, че тя живее в жилището сама и е намерена от случайно преминаващ младеж...

публикувано на 21.08.24 в 12:45