Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Националната кампания „Да изчистим България заедно“във Враца

Снимка: радио Видин

За поредна година Община Враца ще подкрепи националната кампания „Да изчистим България заедно“. 

Създадена е организация за почистването на четири района в жилищните квартали на града:

ж.к. „Дъбника“ – пред храм „Св. Мина“;

ж.к. „Сениче“ – детската площадка зад бл.№50;

ж.к. „Младост“ – детската площадка зад бл.№9;

ж.к. „Металург“ – в района на ул. „Братя Миладинови“ /при пресечката с ул. „Иван Ангелов“;

Необходимите материали за почистването ще бъдат раздавани на гражданите във всеки един район, в деня на инициативата. /17 септември, от 09:00 часа/.

Служители на местната администрация, общинските предприятия, социални и здравни услуги ще се включат в почистването в посочените жилищни квартали.

Събраните отпадъци от различните квартали и обществени пространства в града ще бъдат извозвани от екипи на ОП „БКС“.


Вижте още

Мездренски танцьори с награди на фестивал във Враца

Поредно успешно представяне направи танцова формация "Keep it real" от Мездра с ръководител Елеонора Бутакова. На "Враца танцува" 2022, фестивал- конкурс за съвременна хореография, мездренската формация завоюва първото място във втора възрастова група до 14 години и второ място в трета възрастова група над 14 години.  Прекрасно се представиха и най-..

публикувано на 27.11.22 в 15:28

Задържаха заподозрян за убийство във врачанското село Осен

Мъж е задържан по подозрение, че е заклал възрастен човек в село до областния град, съобщиха от полицията във Враца.  Сигнал за смъртта на 72-годишен жител на с. Осен бил подаден вчера малко преди 11.00 часа. Тогава синът на жертвата съобщил на властите, че е намерил баща си с порезна рана на шията, мъртъв в стая, която се намирала в приземен етаж...

публикувано на 27.11.22 в 14:19

Кметът на Моравица с отчет за мандата си

Кметът на мездренското село Моравица Росен Ценов организира среща днес от 16.00 часа със своите съселяни в салона на ОУ "Васил Кънчов". На срещата той ще се отчете за свършеното до сега от началото на мандат 2019- 2023 година. Ще бъде проведена дискусия свързана с обществения ред и чистота, ще бъдат обсъдени визията на центъра на селото и предвидените..

публикувано на 27.11.22 в 11:43

Комисиите на Общинския съвет в Кула ще заседават в понеделник

Всички постоянни комисии към Общинския съвет в Кула ще заседават едновременно на 28 ноември по 6 точки. Сред най- интересните точки от дневния ред са разглеждане предложение, внесена от кмета на общината Владимир Владимиров, относно изменение в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услугите на Община Кула...

публикувано на 27.11.22 в 11:23

Коледният базар в Лом ще бъде открит на 1 декември

На 1 декември в Лом ще заблестят светлините на коледната елха. На тази дата ще бъде открит и Коледният базар, който ще се проведе на площад "Свобода" до НЧ "Постоянство 1856". В базара могат да участват производители, занаятчии, художници, които предлагат своя продукция, еднолични търговци и юридически лица. Всеки участник може да кандидатства само..

публикувано на 27.11.22 в 11:16

Отличиха победителите в конкурса за младо вино в Ново село

Призът за най- добро червено вино спечели Венцислав Джуков, новоселянин, живеещ в Русе и дошъл специално за хубавия празник. Победител в категория "розе" отново бе Витко Торбанов, който досега не е отстъпвал първото място в тази категория. Майстор на бялото вино се оказа Олег Манджуков.  Оспорвана конкуренция в конкурса за най-добро домашно младо..

публикувано на 27.11.22 в 11:06

Община Оряхово ще насърчава младежката заетост с държавно финансиране

Община Оряхово поиска от държавата да финансира разкриването на 35 щата по националната програма "Нова възможност за младежка заетост", съобщиха от управата на крайдунавския град. Проектът се изпълнява от Агенция по заетостта, а целта е увеличение на възможностите за участие на пазара на труда на бизнеса и младите хора до 29 години.  В..

публикувано на 27.11.22 в 09:58