Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Във Видин и Бойница дежурни ще приемат заявленията за гласуване по настоящ адрес и с подвижна урна

Снимка: Радио ВИДИН

На 17 септември изтича срокът за подаване на заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия от избиратели с трайни увреждания и такива за гласуване по настоящ адрес по време на парламентарните избори, насрочени за 2 октомври


За желаещите да подадат такива заявления в последния възможен ден е организирано дежурство на служители от Общинска администрация Видин от 9:00 ч. до 17:30 часа, както и на кметовете и кметските наместници в населените места в региона.


В община Бойница на 17 септември дежурства ще се осъществяват в кметствата на селата: Бойница, Раброво, Бориловец, Шишенци и Периловец от 08:00 до 18:00 часа, с обедна почивка от 12:00 до 13:30 часа. 


Гражданите, които не подадат съответните заявления, ще бъдат вписани в избирателните списъци по постоянен адрес.


По публикацията работи: Гергана Панова
Вижте още

Над 150 000 с право на глас във Врачанско

В 299 секции ще гласуват за народни представители избирателите във Врачанско в неделя. Около 151 000 души имат право на глас. 129 са СИК-овете, в които ще се използват машини, а в 94 вотът ще е с хартиени бюлетини.  24 подвижни секции има разкрити в областта. 8 са допълнителните места за гласуване, които са разкрити в социални домове, болницата във..

публикувано на 30.09.22 в 16:32

Полицията във Видин е взела мерки за осигуряването на реда в изборния ден

Около 300 полицаи, граничари, жандармеристи и пожарникари ще участват пряко в охраната на секционните избирателни комисии (СИК) и районната избирателна комисия (РИК)  в изборния ден - 2 октомври  в област Видин , съобщават от областната дирекция на полицията. Създадена е организация за обезпечаване на обществения ред и сигурността в изборния..

публикувано на 30.09.22 в 10:25

3 социологически агенции ще броят вота във Враца в неделя

Три социологически агенции идват в деня на изборите във Враца, за да броят вота на хората.  Информацията беше потвърдена от районната избирателна комисия в града под Околчица. Според заявения интерес, анкетьори от "Алфа Рисърч", "Тренд" и "Галъп" ще разпитват избирателите за това за кого са дали гласа си на 2 октомври. Най-вероятно..

публикувано на 29.09.22 в 08:34

Без подвижни секции за заразените с COVID-19 и карантинираните

Отделни подвижни секции за избиратели, заразени с Covid-19 или контактни на такива, няма да има за изборите на 2 октомври, тъй като няма обявена извънредна епидемична обстановка.  Това гласи решение на Централната избирателна комисия.  Според него заразените или контактни на заразени с Covid-19 и поставени под задължителна изолация към датата на..

публикувано на 23.09.22 в 10:44

РИК Видин организира обучение за работата с машините за гласуване

Обучение на членовете на секционнните избирателни комисии, разкрити за предсрочните парламентарни избори на 2 октомври, организира РИК Видин.  Акцент в обучението ще бъде работата с машините за гласуване, обясни председателят на комисията Даниел Боянов .  "Основно за работа с машините, с които ще се гласува. Ще бъде провеждано поради тази..

публикувано на 23.09.22 в 10:39
Подвижните секции дават възможност на хората, които не могат да стигнат до урните, да упражнят правото си на глас

38 са секциите за хора с физически и зрителни увреждания във Видинско

38 секции за гласуване на избиратели с увредено зрение или затруднения в придвижването са утвърдени от Районната избирателна комисия във Видин.  7 секции са определени на територията на град Видин.  Те се помещават в природоматематиечската гимназия, в училищата "Св. св. Кирил и Методий" и "П.Р. Славейков", в  старото училище "Г. С. Раковски" и в..

публикувано на 23.09.22 в 10:04

Определени са секциите за хора с увреждания в Кула

В две секциите ще могат да гласуват  избирателите  с увредено зрение, затруднение в придвижването или с друго увреждане в град Кула. Те  се намират на ул. "Възраждане" №32 и в СУ "Васил Левски", на първия етаж на сградата, която има паркинг и изградена тротоарна пътека до входа. Хората, нуждаещи се от помощ за придвижване до избирателните секции в..

публикувано на 13.09.22 в 13:28