Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видин в подкрепа на 8- годишния Ники

Снимка: Личен архив



За броени дни видинчани се обединиха около една кауза - да помогнат на малкия Ники в битката му с коварната болест - тумор на мозъчния ствол. Различни институции, фирми и доброволци започнаха съвместна организация за благотворително събитие, което ще се проведе на 20 септември. Концертната част ще бъде открита от Танцова школа за модерен балет "Суинг" и ще продължи с програма на Ансамбъла за народни песни и танци "Дунав"Редом с танцовите и певчески изяви в инициативата участие взима Регионална библиотека "Михалаки Георгиев"-Видин с кампанията "Книга за кауза"Кутии за дарения ще бъдат разположени на различни места в крайдунавския парк, каза за радио Видин Ралица Славчева, представител на Видински фонд "Читалища":


"Паралелно с концерта ще текат и няколко други мероприятия, целта на които отново е набиране на средства за Ники. Едно от тях е на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев", на което всеки ще може да си закупи книга на символична цена. Както знаете, преди няколко седмици видински жени и майки се бяха обединили в каузата за Елена Ангелова от Брегово. Те отново изявиха желание да се включат в подкрепа на Ники, като те също ще имат шатра, на която ще продават сладки изкушения, играчки, балони и други изненади. Имаме и много дарители. Надяваме се след този репортаж и други хора да откликнат."


На събитието ще има и томбола и всеки желаещ ще може да си закупи билет за участие. На края на концерта ще бъдат изтеглени печелившите билети, които ще осигурят на притежателите си различни малки и големи награди. Сред тях са ваучери за вечеря, масаж, фитнес и модерни танци, торта, подаръчни кошници и др.


Това ще е поредна благотворителна кауза за малките танцьори от Танцова школа "Суинг". Решението за това става светкавично, признава  ръководителят на школата Елена Венелинова:


"Когато разбрах за детето веднага откликнах на молбата към нас. За мен е важно да се помага на всички деца. Знаете, аз работя с много деца и просто прецених, че отново трябва да се включим. Децата ще вземат участие с концерт, ще танцуват и отделно ще направим едно базарче, на което те ще продават ръчно изработени от тях неща и събраната сума ще отиде за Ники. Аз съм много позитивно настроена след концерта, който направихме за Зари и сумата, която събрахме за нея и смятам, че хората отново ще обединят сили и ще дадат всичко от себе си, знаейки че го правим за едно дете, което наистина има нужда от помощ."


Благотворителното събитие ще се проведе в Крайдунавския парк в града, в близост до Художествената галерия "Никола Петров" утре от 17:30 часа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Кой се крие зад „Този чаровен мъж“

Екипът на вестник „По-странни времена“ , с който се запознахме миналата седмица, отново е тук, с някои нови членове, готов да се справи веднъж завинаги с нов проблем – вампири, които не би трябвало да съществуват. Поне така твърдят всички запознати, в това число и старият Когс – човек, прокълнат да казва само истината. Е, тези явно не знаят, че не..

публикувано на 02.08.24 в 16:00

Деца-доброволци във видинската библиотека

От началото на лятната ваканция видинските библиотекари имат помощници. Деца-доброволци по няколко часа на ден помагат в "Детския отдел" на  Регионална библиотека "Михалаки Георгиев".  Първоначалната идея е децата да помагат на трудно подвижни хора да стигнат до отдела, заради липсата на асансьор в сградата, както и да пазят багажа..

публикувано на 02.08.24 в 15:14

Галина Георгиева от Видин и нейните разностранни интереси

В "Хоби, професия" днес ви срещам с една много дейна и широко скроена дама- видинчанката Галина Георгиева. Тя е на 75 години, спомня си за многото културни дейности, в които тя се включва от малка, продължава и като голяма, а днес се опитва да не пропуска нито едно културно събитие във Видин.  От дете има интерес към много неща - пеене:..

публикувано на 02.08.24 в 15:00

В Ослен Криводол се подготвят за фестивала "Ослен Фест - селски Ренесанс"

Село Ослен Криводол се подготвя за  третия фестивал "Ослен Фест - селски Ренесанс". В четирите дни от 22 до 25 август организаторите предвиждат множество дейности и събития, насочени към съживяване на българското село като специално внимание се  на доброволчеството. Фестивалът е добър повод за среща със съмишленици и приятели, като програмата има..

публикувано на 02.08.24 в 14:10

С "Тоска" се открива деветото издание на "Опера на върховете" в Белоградчик

За девета поредна година Белоградчишките скали ще се превърнат в оперна сцена и ще посрещнат световно известни артисти. Седем постановки ще бъдат представени на започващия днес фестивал "Опера на върховете - Белоградчишки скали", каза директорът на Софийската опера и балет акад. Пламен Карталов.   "Започваме с огромна увереност и благодарност за..

публикувано на 02.08.24 в 11:15

Експерт: Цената на пшеницата ще върви надолу

Колко зърно са добили българските земеделци, какво е качеството му и каква е пазарната ситуация, какви са прогнозните цени на пролетните култури- в " Земята, която ни храни " отговор на тези въпроси дава Борис Ангелов , представител на Софийската стокова борса в Монтана.  Около 6 милиона тона е добитата пшеница към момента. Средният добив се..

публикувано на 01.08.24 в 18:30

Парад на ретро автомобилите за осми път във Видин

За осми пореден път  Видин става притегателно място за ретро автомобили. Ретро парадът   "Vintage Vehicles Vidin 2024"  е част от културния календар на Община Видин и   всяка година привлича все повече гости, не само от Видин и областта, но и от други градове, дори от чужбина. Събитието наистина е колоритно, различно и открояващо..

публикувано на 01.08.24 в 13:05