Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинските съветници ще гласуват и предложения за почетен гражданин на Видин

Предстоят процедури за обществен превоз в община Видин

Снимка: Радио ВИДИН

Промени в списъка за капиталови разходи са включени в предварително подготвения дневен ред на насроченото за утре заседание на Общински съвет- Видин. Ще бъдат представени също отчети за изпълнението на бюджета за миналата година, както и за първото полугодие на настоящата.


36 са предложенията, предвидени за гласуване. Сред тях е и нов Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет. Настоящият е от 2007 година, досега само е променян и допълван. "Измененията и допълненията в основни закони, регламентиращи дейността на органа на местното самоуправление са направили някои от текстовете недостатъчно ефективни и актуални", посочва председателят на Общинския съвет Генади Велков. 


Общинският съвет трябва да даде съгласие за започване на процедури за възлагане на обществен превоз по 15 автобусни линии от утвърдената транспортна схема. Предлага се за пътуващите от квартал "Нов път" да има спирка до здравната каса, а през учебно време и пред Професионалната гимназия "Професор д-р Асен Златаров" във Видин.


От временната комисия по символика е отправено предложение митрополит Филарет, който е начело на Видинската епархия до 1987 година, да бъде обявен за почетен гражданин. Общинският съвет трябва да се произнесе и за поставяне на паметна плоча на големия дарител на Видин Тома Лозанов.


Заседанието на Общинския съвет започва в 09.00 ч. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Катастрофа затруднява движението по Е-79 край Дунавци

Временно движението по път I-1 Видин – Ботевград,   в района на Дунавци, се осъществява двупосочно в една лента поради пътнотранспортно произшествие, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".  Трафикът се регулира от пътни знаци и "Пътна полиция".​

публикувано на 09.07.24 в 09:39

Деца изучават религия в Клисурския манастир

Вече пета поредна година светата обител събира малчугани от цялата страна.   По традиция лятното училище се провежда през месец юли. За пета година деца от Видинска епархия, и от други градове на страната, изучават религия в Клисурския манастир. Идеята е осъществена благодарение на Видинския митрополит Даниил , сега Патриарх на българската църква,..

публикувано на 09.07.24 в 08:48

Музеят във Враца организира образователна игра за деца

Регионалният исторически музей (РИМ) във Враца продължава с активностите за деца през това лято. За днес, 9 юли, е предвидена образователната игра "Рисунките и символите на праисторическия човек" . Тя е подходяща за деца на възраст от 8 до 13 години. Повече за летните активности разказа Тихомир Машов , завеждащ отдел "Музейни образователни..

публикувано на 09.07.24 в 08:25

Две врачански детски градини търсят нов директор

Обявиха конкурс за директори на две детски градини във Враца. Вакантните места са за детските заведения с имена "Знаме на мира" и "Славейче". Според информацията от Община Враца, това е втория опит за назначаване на титуляри на постовете, след като при първия такъв не се намери и временно на постовете останаха заместници.  Конкурсът ще е на два етапа..

публикувано на 09.07.24 в 07:40

Снимката на 8 юли 2024 година

На тържествено събрание служители на Министерството на вътрешните работи в област Видин получиха почетни грамоти  по случай професионалния си празник, който беше отбелязан на 5 юли. Общо 66 служители от Областната дирекция на МВР (ОДМВР) и 15 от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" бяха наградени, а директорът на ОДМВР старши..

публикувано на 08.07.24 в 18:00

Турнир събра близо 4700 лева за близки на загинали полицаи във Видинско

Близо 4 700 лева бяха събрани по време на благотворителния футболен турнир на малки врати под надслов "Старши полицай Пламен Вълков" във Видин. В турнира участваха 20 отбора, а след награждаването на победителите се проведе и благотворителен търг. На него бяха разиграни футболна топка с автограф на Христо Стоичков, билет за залата на славата и карта..

публикувано на 08.07.24 в 17:02
Награждаване на служителите на МВР в област Видин по повод празника им

Служители на МВР от област Видин бяха отличени по повод професионалния им празник

На тържествено събрание служители на Министерството на вътрешните работи в област Видин получиха почетни грамоти по случай професионалния си празник, който беше отбелязан на 5 юли. Общо 66 служители от Областната дирекция на МВР (ОДМВР) и 15 от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" бяха наградени, а директорът на ОДМВР старши..

публикувано на 08.07.24 в 15:56