Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дървата за огрев са основна тема на следващото заседание на Общинския съвет в Белоградчик

Снимка: Радио Видин

На 23 септември Общинският съвет в Белоградчик ще проведе редовната си сесия за месец септември. 

Три от предложенията за гласуване са свързани с финансите на Общината. 

В началото на заседанието съветниците ще приемат отчет за касовото изпълнение на бюджета към 31.12.2021 г. и състоянието на общинския дълг към същата дата. 

Паралелно с това ще се гласува и Отчет за касовото изпълнение на бюджета на общината за първото полугодие на тази година.

 Четири от предложенията за решения са свързани със снабдяването с дърва за огрев на населението и институциите. 

Както всяка година на децата в неравностойно положение и на ОУ „Васил Априлов“ в с. Рабиша се отпускат с решение на Общинския съвет дърва за огрев. Заедно с това местният парламент ще гласува извършването на „Сеч, извоз и превоз на дърва за огрев до краен получател“ от общинските горски територии в две имота в землището на с. Стакевци и в един в землището на с. Салаш. На това заседание ще се гласува и решение за допълнение към годишния план за ползване на дървесина за огрев, собственост на Община Белоградчик за 2022 г. за местното население. 

Две от предложенията за гласуване са свързани с административни промени - промяна в числеността на дейност 122 „Общинска администрация“ и корекция на поименните списъци за капиталови разходи за 2022 г. 

След обсъждане съветниците ще гласуват и „План за нулеви отпадъци на Община Белоградчик за периода 2022 г. - 2032 г.“. 

Две решения, взети от Общинския съвет през месец август 2021 г. ще бъдат подложени на гласуване за промяна и едно решение от август 2022 година ще бъде гласувано да се отмени. 

Заседанието на Общинския съвет ще започне в 10:00 часа в залата на Младежкия дом. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 23 април 2024 година

Изложбата „Архитектурното наследство на Видин и областта“ е уредена в Културен център "Жул Паскин" във Видин. Автор на изложбата е архитект Белин Моллов.   Дете на една година е първият случай на коклюш в област Видин.  Детето е от село Чупрене, има трите приема ваксина, необходими за тази възраст, каза директорът на дирекция "Надзор на..

публикувано на 23.04.24 в 18:05

Враца получава 22 млн. лв. за ремонти

Едно от най-големите села на Враца – Згориград, ще има нова канализация и реконструирана водопроводна мрежа. Днес бе подписано споразумението в регионалното министерство, с което се осигуряват 22 милиона лева за реализирането на ключовия проект.  Кметът на община Враца Калин Каменов коментира, че успешното изпълнение на строително-ремонтните..

публикувано на 23.04.24 в 16:59

Рахманинов в програмата на видинската Симфониета

Утре в залата на Симфониета Видин от 19:00 часа в концертна програма под диригентството на Петър Димитров ще гостуват Бойко Цветанов - тенор, Анелия Господинова - пиано и Евгения Ралчева - сопран. Концертът е предизвикателство за нас, каза диригентът Петър Димитров: "За нас този концерт ще бъде екстремно изживяване в много насоки. Първо..

публикувано на 23.04.24 в 17:00

3D великденска украса ще изработват във видинската библиотека

Работилница за изработване на  3D  великденска украса започна във видинската библиотека. Инициативата е включена в програмата за отбелязване на великденските празници и се провежда всеки ден, каза Лидия Векова от отдел "Заемна за възрастни": "По случай предстоящите великденски празници сме обвили традиционни работилници. В периода от 22 до..

публикувано на 23.04.24 в 15:39

В Белоградчик ще предоставят безплатни дърва за огрев на приемни родители

Общинският съвет в Белоградчик проведе своето редовно заседание с дневен ред от 20 точки. С ъветници приеха решение относно управление на имоти общинска собственост - отдаване под наем на имоти, приемане на решение относно предоставяне на имоти - полски пътища. В дневния ред бе включено и решение относно избор на одитор за независим одитен ангажимент..

публикувано на 23.04.24 в 15:37

Призови места за млади изпълнители от Враца

Възпитаници на детската школа по изкуствата към НЧ "Развитие 1869" Враца с отлично представяне в поредна престижна надпревара.  Възпитаниците от класа по пиано на Олга Младенова отново спечелиха призови места с изпълненията си в ХVІІІ Международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти - Перник 2024 г.  10-годишната..

публикувано на 23.04.24 в 15:12

Първи случай на коклюш във Видинско

Дете на една година е първият случай на коклюш в област Видин. Детето е от село Чупрене, има трите приема ваксина, необходими за тази възраст, каза директорът на дирекция "Надзор на заразните заболявания" в Регионалната здравна инспекция д-р Пепа Цветанова и добави: "Боледуват и имунизирани. Въпреки че детето е имунизирано сравнително..

публикувано на 23.04.24 в 15:08