Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Две леки катастрофи за ден във Враца

Снимка: Радио Видин

Две катастрофи с млади шофьори станаха за ден във Враца. 18-годишна повреди метална ограда, съобщават от пресцентъра ОД на МВР. Инцидентът е станал рано тази сутрин - към 3.30 часа. Шофьорката, с опит зад волана от около 1 година, се блъска в метална ограда и уврежда около 5 метра от нея. При инцидента е намачкано и возилото й - "Пежо 206". Пробите за наркотици и алкохол са отрицателни. Съставен й е акт и е издаден протокол за ПТП. Според властите, катастрофата е предизвикана от управлението на колата със скорост, която не е била съобразена с пътните условия и наклона.

При друг инцидент 83-годишен водач от Враца, който има книжка от 55 години, е ударил "Жигула"-та си в задната част на "Субару Импреца", управлявано от 20-годишна жена от Берковица. При ПТП-то няма ранени, като са констатирани материални щети за около 200 лева. Пробите за алкохол са дали отрицателен резултат.

Вижте още

Започва основен ремонт на булевард "Панония" във Видин

Община Видин ще получи целево 3,5 млн. лв., с които ще започне основният ремонт на бул. "Панония".  Средствата са предоставени с решение на Министерски съвет от 30 септември 2022 г. и ще дадат възможност да се започне изпълнението на проекта поетапно, съобщават от пресслужбата на общинската администрация. Предвидено е цялостно..

публикувано на 06.10.22 в 15:58

Пет мездренски училища с финансиране за изкуство и спорт

Пет мездренски училища ще получат финансиране по Националната програма "Заедно в изкуството и в спорта" с обща стойност 135 414 лева. Това са 50% от утвърдените суми и те са за сценични костюми, инструменти, озвучителна техника, декори, екипировка, спортни уреди и пособия.  Останалата сума ще бъде преведена след предаване на справка за разходите в..

публикувано на 06.10.22 в 15:09

Работилница по грънчарство организират в Монтана

Работилница по грънчарство организират в Младежки дом - Монтана. Всеки, който желае, може да се   запознае с древната техника за изработване на съдове на ръка.    Грънчарското студио ще бъде разположено във фоайето на институцията на  12 октомври от 10.00 до 12.00 ч. и следобед от 14.00 до 16.00 часа, каза  директорът Мариета Христова и покани..

публикувано на 06.10.22 в 13:11

Подготвят книга за Белоградчик и Белоградчишките скали

Книга със стихотворения, посветени на Белоградчик и Белоградчишките скали, подготвя Литературен клуб "Георги Савчев" към читалище "Развитие" - Белоградчик. Отправена е покана и към съвременните  автори, каза  Наташа Младенова-  ръководител на клуба: "На ежегодната творческа среща на нашия клуб бе направено предложение за издаване на книга за..

публикувано на 06.10.22 в 11:42

40-годишен юбилей отбелязва Поетическата обсерватория в Белоградчик

В  17:30 часа в Младежки дом днес ще се състои традиционната Поетическа обсерватория в Белоградчик.  Тази година културната проява чества своя 40 – годишен юбилей.  В събитието ще участват Петър Андасаров, който ще е водещ, Боян Ангелов – председател на СБП и Атанас Звездинов. Както винаги свои творби ще представят и автори от Видин и Белоградчик...

публикувано на 06.10.22 в 11:38

Показаха как се чистят отпадъци от повърхността на Дунав във Видин

Тренировки за отстраняване на замърсяване се проведоха на брега на река Дунав във Видин в района на пристанищния терминал. На вода бе пусната моторна лодка и лъков колектор, предназначен за събиране на твърдите отпадъци от повърхността на водата.  За демонстрацията се използват модерни съоръжения и оборудване на Държавно предприятие "Пристанищна..

публикувано на 06.10.22 в 11:19

Сезонните работници плащат сами здравните си осигуровки

Сезонните работници, които не започват друга работа след приключване на летния сезон или се регистрират на трудовата борса без право на обезщетение, трябва да плащат здравните си осигуровки сами, съобщават от офиса на НАП във Видин.  Срокът за внасяне на здравните вноски е до 25-то число на месеца, следващ месеца, за който се отнасят...

публикувано на 06.10.22 в 11:08