Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Празник на община Георги Дамяново

Снимка: Любо Андреев

Георги Дамяново отбеляза празника на общината на 22 септември и Деня на независимостта на България. Тържествата започнаха с празничен водосвет в Лопушанския манастир. На тържествена сесия на общинския съвет кметът на община Георги Дамяново Нина Петкова удостои с "Почетен знак" двама педагози и лекар. За дългогодишен принос в областта на образованието отличието получи педагогът и бивш директор на детската градина в Копиловци Снежана Петкова, която разказа за своя живот и се обърна към присъстващите със свое стихотворение. Дългогодишният и настоящ директор на училището Иван Каменов също бе удостоен с "Почетен знак":

"За това, че съм бил директор 25 години. Това е моSт живот, на това съм се посветил."

Неврологът д-р Красимира Дионисиева бе наградена за помощта, която оказва на жителите на Георги Дамяново:

"Това, което мога да обещая е, че ще продължавам все така да бъда грижовна."

Областният управител на Монтана Валери Димитров поднесе букет на кмета на Георги Дамяново Нина Петкова.

"С радост честитя празника на този чудесен край", каза Валери Димитров.

Нина Петкова връчи значка с герба на Георги Дамянова на 11-те общински съветници. 

"За екипната работа, за усилията , които полагат, за отговорностите, които поемат", каза Нина Петкова.

Самодейците от читалищата в Георги Дамяново изнесоха празнична програма. Тържествата ще завършат с концерт на Ива и Велислава Костадинови, който започва в 16.00 часа на центъра в Георги Дамяново.

Вижте още

Започва основен ремонт на булевард "Панония" във Видин

Община Видин ще получи целево 3,5 млн. лв., с които ще започне основният ремонт на бул. "Панония".  Средствата са предоставени с решение на Министерски съвет от 30 септември 2022 г. и ще дадат възможност да се започне изпълнението на проекта поетапно, съобщават от пресслужбата на общинската администрация. Предвидено е цялостно..

публикувано на 06.10.22 в 15:58

Пет мездренски училища с финансиране за изкуство и спорт

Пет мездренски училища ще получат финансиране по Националната програма "Заедно в изкуството и в спорта" с обща стойност 135 414 лева. Това са 50% от утвърдените суми и те са за сценични костюми, инструменти, озвучителна техника, декори, екипировка, спортни уреди и пособия.  Останалата сума ще бъде преведена след предаване на справка за разходите в..

публикувано на 06.10.22 в 15:09

Работилница по грънчарство организират в Монтана

Работилница по грънчарство организират в Младежки дом - Монтана. Всеки, който желае, може да се   запознае с древната техника за изработване на съдове на ръка.    Грънчарското студио ще бъде разположено във фоайето на институцията на  12 октомври от 10.00 до 12.00 ч. и следобед от 14.00 до 16.00 часа, каза  директорът Мариета Христова и покани..

публикувано на 06.10.22 в 13:11

Подготвят книга за Белоградчик и Белоградчишките скали

Книга със стихотворения, посветени на Белоградчик и Белоградчишките скали, подготвя Литературен клуб "Георги Савчев" към читалище "Развитие" - Белоградчик. Отправена е покана и към съвременните  автори, каза  Наташа Младенова-  ръководител на клуба: "На ежегодната творческа среща на нашия клуб бе направено предложение за издаване на книга за..

публикувано на 06.10.22 в 11:42

40-годишен юбилей отбелязва Поетическата обсерватория в Белоградчик

В  17:30 часа в Младежки дом днес ще се състои традиционната Поетическа обсерватория в Белоградчик.  Тази година културната проява чества своя 40 – годишен юбилей.  В събитието ще участват Петър Андасаров, който ще е водещ, Боян Ангелов – председател на СБП и Атанас Звездинов. Както винаги свои творби ще представят и автори от Видин и Белоградчик...

публикувано на 06.10.22 в 11:38

Показаха как се чистят отпадъци от повърхността на Дунав във Видин

Тренировки за отстраняване на замърсяване се проведоха на брега на река Дунав във Видин в района на пристанищния терминал. На вода бе пусната моторна лодка и лъков колектор, предназначен за събиране на твърдите отпадъци от повърхността на водата.  За демонстрацията се използват модерни съоръжения и оборудване на Държавно предприятие "Пристанищна..

публикувано на 06.10.22 в 11:19

Сезонните работници плащат сами здравните си осигуровки

Сезонните работници, които не започват друга работа след приключване на летния сезон или се регистрират на трудовата борса без право на обезщетение, трябва да плащат здравните си осигуровки сами, съобщават от офиса на НАП във Видин.  Срокът за внасяне на здравните вноски е до 25-то число на месеца, следващ месеца, за който се отнасят...

публикувано на 06.10.22 в 11:08