Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Обявиха програмата за театралния фестивал в Лом

Снимка: Личен архив

22 театрални колектива от цялата страна ще вземат участие в тазгодишния фестивал на любителските театри на името на Кръстьо Пишурка в Лом. Състави от Златица, Кюстендил, София, Ботевград, Етрополе, Варна, Белене, Дебелец, Самоводене, Карлово, Гълъбово, Каварна, Ябланица, Нови Пазар, Тополовград, Сандански, Замфирово и Велико Търново ще представят на сцената на Народно читалище "Постоянство" общо 25 спектакъла от български и чужди автори. Театралната програма ще открие колективът при Народно читалище "Христо Смирненски” от Златица, който ще представи на 3 октомври 2022 г. постановката "И най- мъдрият си е малко прост" от Александър Островски. Началото е в 17.00 часа. Половин час по- рано, от 16,30 часа пред читалището, ще се състои официалното откриване на 15-то издание на фестивала, който ще продължи една седмица- от 3 до 9 октомври 2022 г.


БНР подкасти:

Вижте още

Откриват паметна плоча на генерал Кирил Ботев във Враца

Паметна плоча на ген. Кирил Ботев ще бъде открита във Враца, съобщиха от общинската администрация. На 6 февруари /понеделник/ от 11:00 часа пред къщата, в която е живяла Иванка Ботева на едноименната улица официално ще бъде открита паметна плоча на генерал Кирил Ботев – командир на 6-та Бдинска дивизия. В събитието ще вземат участие..

публикувано на 05.02.23 в 17:20

Над метър сняг натрупа в Балкана над Враца

В Балкана над Враца има над 1 метър нова снежна покривка. Тъй като пистите край хижа „Пършевица" не са обработени, те остават затворени за неделния ден , съобщиха хората по поддръжка на съоръженията. Те прогнозираха положението да се запази такова поне през следващите 24 часа, тъй като синоптиците прогнозират обилният снеговалеж да продължи...

публикувано на 05.02.23 в 16:24
Полицейска кола

Шофьор на снегорин загина тази сутрин на път Е-79

Шофьор на снегорин загина тази сутрин при ПТП по пътя за "Дунав мост 2". Тежката катастрофа е резултат от жесток сблъсък с ТИР с турска регистрация, обясни за Радио Видин дежурният служител към ОПУ Монтана, Калин Първанов : "Нашият шофьор на снегорина е почиствал пътя. Турски ТИР го е застигнал и го е отнесъл...“ Инцидентът е станал в..

обновено на 05.02.23 в 14:56

Място за зам.-председатели на РИК скара партиите в Монтана

Партиите в Монтана не се разбраха за разпределението на местата в Районната избирателна комисия, за предстоящите извънредни избори за парламент на 2 април. Областният управител на Монтана инж. Валери Димитров проведе консултациизасъстава на РИК Монтана. Съгласно указанията на Централната избирателна комисия съставът на РИК – Монтана е от 13 души:..

публикувано на 05.02.23 в 14:42

Политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие за състав на Районна избирателна комисия – Видин

Политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие за състав на Районна избирателна комисия – Видин за произвеждане на избори за народни представители на 2 април 2023 г. на проведените днес консултации, водени от областния управител Огнян Асенов. На консултациите присъстваха упълномощени представителите на парламентарно представените партии..

публикувано на 05.02.23 в 14:35

Партиите не се разбраха за РИК Враца

Политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие за поста секретар на Районна избирателна комисия – Враца, поради което той ще бъде назначен от централната избирателна комисия – това стана на насрочените за днес консултации за състава на изборната комисия, която ще организира предсрочните парламентарни избори на 2 април. На..

публикувано на 05.02.23 в 13:19

Снегът ограничи движението на места в Северозапада

Ограничено е двупосочно движението по път III-112 Славотин - Брусарци в района на Смирненски поради аварирали тежкотоварни автомобили, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/. Временно се ограничава и движението по път II-11 Лом - Добри дол поради обилен снеговалеж и снегопочистване. Ограничение за МПС над 12 тона, както и..

публикувано на 05.02.23 в 13:04