Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Премахват незаконни рекламни табели по улиците на Монтана

Снимка: Радио ВИДИН

Комисия от Община Монтана описва нерегламентирано поставени рекламни табели в града. Част от собствениците им сами ги премахват, други не желаят да ги плащат, каза кметът Златко Живков, който даде пример с булевард "Трети март" на изхода за Лом:


"Хората си прибраха гумите, прибраха си колите вътре, в имотите, които са наели. Има други, които все още не са реагирали. Ще се опитаме да оправим и изчистим всичко. Новите табели са модерни, отговарят на всички изисквания, имаме договори за тях и предложение за продължаване на договорите. В повечето случаи сумите за малките табели са "смешни"- табели на сериозни хора, със сериозен бизнес, които струват 10-12 лева на месец, но те отказват да ги плащат", посочи Златко Живков.   Вижте още

Концерт събира средства за лечение на малко дете в Козлодуй

Благотворителен концерт ще подкрепи лечението на болно дете от Козлодуй . Целта на концерта "Щастлива Коледа за Марти" е да събере средства, с които момченцето да посещава процедури по физиотерапия в Турция, обясни Слави Спасов от организаторите.  "Марти е на година и половина. Страда от детска церебрална парализа и са необходими средства за..

публикувано на 09.12.22 в 17:00

Нова техника ще работи в горите на Северозапада

К омбиниран багер-товарач и булдозер  са доставени с лед обществена поръчка в   Северозападното държавно предприятие (СДП)- Враца . Новата техника ще бъде използвана на територията на цялото предприятие за дейности, свързани с осигуряване на достъп до обекти, в които ще се извършва отглеждане и залесяване на млади насаждения, подравняване на терени..

публикувано на 09.12.22 в 16:45

Пълно е детското отделение във Видин

От педиатрията на видинската болница отчитат п овишена честота на хоспитализациите. Отделението е пълно, наблюдават се алергичните заболявания, има и пневмонии, каза завеждащият д-р Пламен Филипов и добави, че това е обичайно за сезона. Случаите на скарлатина в града са в рамките на нормалното, в отделението няма деца, постъпили с усложнения, каза..

публикувано на 09.12.22 в 16:23

Писателка представи детска книжка във Видин

Четвъртокласниците от видинските училища ОУ "Свети Климент Охридски" и СУ "П. Р. Славейков" присъстваха на представянето на детската книга "Приключенията на врабчето Незабравко" в читалище "Цвят". Те се срещнаха с авторката- Маргаритка Благоева , която обясни, че е избрала Видин , защото градът ѝ е близък и в него има много приятели: "Другата..

публикувано на 09.12.22 в 15:20

Изложба във Видин помага на талантливо момче от Белоградчик

Видинската художничка Надежда Карамфилова подреди благотворителна изложба "Коледен подарък" в мола в областния град. Експозицията включва картини на твореца и на нейни ученици, а средствата от продажбата им ще бъдат в полза на Иво Атанасов от Центъра за настаняване от семеен тип в Белоградчик. Идеята е със събраните пари да се закупят пособия за..

публикувано на 09.12.22 в 14:49

Симфониета Враца ще изнесе поредица от концерти през декември

Симфониета Враца ще завърши годината с поредица от концерти. Първият от тях е днес, 9 декември. Той е от новия музикален цикъл - "Солистите на оркестъра" ,  обясни директорът на културната институция Христо Павлов : "Това е началото на такъв цикъл, досега в годините назад, когато е имало нещо подобно, е било инцидентно. Докато сега..

публикувано на 09.12.22 в 14:13

3D възстановка на античната крепост Бонония показва музеят във Видин

Виртуален кът за Дунавския лимес на Римската империя изградиха в Историческия музей "Конака" във Видин. Монтирано е електронно устройство, което предоставя на посетителите информация за обектите и музеите, които работят на тази територия. Гостите могат да разгледат и 3 D възстановка на античната крепост Бонония, обясни ръководителят на отдел..

публикувано на 09.12.22 в 13:22