Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Панаир на спорта във Видин

Снимка: Радио ВИДИН

Панаир на спорта ще се проведе от 4 до 7 октомври във Видин, съобщават от общинската администрация. Инициативата цели да насърчи видинските деца да започнат да спортуват и водят по-активен начин на живот. Включените в програмата прояви ще дадат възможност на децата и младежите да се докоснат до различните спортове, които се практикуват във Видин, да се срещнат с клубовете и да преценят кой е най-подходящият спорт за тях.


През четирите дни на панаира ще се проведат турнири по футбол, баскетбол, волейбол и лека атлетика, в които ще се включат отбори от училищата в Община Видин. Участниците са разделени в две възрастови групи - ученици до 7. клас и ученици от 8. до 11. клас.


Кулминацията ще е на 7 октомври със спортен празник на стадион "Георги Бенковски". Той ще започне с демонстрации на спортни клубове от 14:00 ч. Специален гост ще бъде звездата от "X Factor" Михаела Маринова, която ще изпълни своите хитове пред видинските деца и младежи. Всички присъстващи ученици ще могат да се включат в томбола със страхотни награди. По време на спортния празник ще бъдат връчени и медалите на участниците в турнирите.


Панаир на спорта – програма за турнирите:

04.10. 2022 г. /вторник/

1. Футбол до 7. клас – начало 11:00 ч.; място на провеждане: игрище на "ДФК" (бивше военно поделение до крепостта "Баба Вида");

2. Волейбол до 7. клас – начало 09:00 ч.; място на провеждане: физкултурен салон  на ОУ "Любен Каравелов".

05.10.2022 г. /сряда/

1. Футбол от 8. до 11. клас - I група (ГПЧЕ "Йордан Радичков", СУ "П.Р. Славейков", СУ "Цар Симеон Велики" и ПГСС "Г.М. Димитров", гр. Дунавци) – начало 10:00 ч.; място на провеждане: игрище на "Пегас спорт" до Закритата лекоатлетическа писта

2. Волейбол от 8. до 11. клас – начало 09:00 ч.; място на провеждане: Спортна зала "Фестивална"

3. Баскетбол до 7. клас – начало 09:00 ч., място на провеждане: спортна зала на ППМГ "Екзарх Антим I"

06.10.2022 г. /четвъртък/

1. Футбол от 8. до 11. клас - II група (СУ "Св. Св. Кирил и Методий", ППМГ "Екзарх Антим I" и ПГ "Проф. д-р Асен  Златаров") – начало 10:00 ч.; място на провеждане:  игрище на "Пегас спорт" до Закритата лекоатлетическа писта

2. Баскетбол от 8. до11. клас – начало: 09:00 ч., място на провеждане: Спортна зала "Фестивална"

Играе се всеки срещу всеки. Жребият се тегли на място.

07.10.2022 г. /петък/

1. Футбол

- мач за трето място – играят класираните на второ място в групите, начало  9:30 ч.; място на провеждане: игрище на "Пегас спорт" до Закритата лекоатлетическа писта

- мач за първо и второ място – играят класираните на първо място в групите, начало 11:00 ч.; място на провеждане: игрище на "Пегас спорт" до Закритата лекоатлетическа писта

2. Лека атлетика до 7. клас и от 8. до 11. клас – начало 09:00 ч.; място на провеждане: Закрита лекоатлетическа писта 


*Снимката е илюстративна

По публикацията работи: Николай Хараламбов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 4 юли 2024 година

Затвореното  пътно платно  на видинския булевард "Панония" до Районната здравноосигурителна каса продължава да затруднява придвижването в града.  Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов директорът на ОДМВР-Видин старши комисар Петър Коцин е отличен с най-високата професионална награда "Почетен знак на МВР-І степен".  81..

публикувано на 04.07.24 в 18:00

В Камено поле търсят помощ за семейство, чийто дом изгоря

Във врачанското село Камено поле започнаха дарителска кампания в подкрепа на семейство възрастни хора и двете им внучета, чийто дом изгоря при пожар. Огънят е избухнал на 20 юни от късо съединение в стопанска постройка в двора им, каза кметът Цветелина Ботева . „Беше ми сигнализирано, че в края на селото възниква пожар. За лош късмет..

публикувано на 04.07.24 в 16:42

Школа по пеене обучава деца в село Ослен Криводол

Школа по пеене за деца се сформира към читалището в мездренското село Ослен Криводол .  Заниманията се водят от Невена Йончева - педагог, която свири и на различни инструменти. По време на първия урок учителят запозна децата с фолклорните области в България, със звученето на различни музикални инструменти, направи с тях упражнения за ритъм и..

публикувано на 04.07.24 в 15:41

Центърът за домашни грижи във Видин продължава дейността си

Продължава дейността на Центъра "Домашни грижи" във Видин , който предоставя интегрирани здравно-социални услуги. Открит е през 2020 година и е един от седемте в Северозапада, създадени като иновативен модел по проект на БЧК в партньорство с Министерството на здравеопазването, Министерството на труда и социалната политика и Норвежка асоциация на..

публикувано на 04.07.24 в 15:07

Две деца са обгазени при пожар в Монтана

Две деца са обгазени при пожар в жилищен блок в Монтана. Те са приеми в болница без опасност за живота. Огънят е пламнал около 9.30 часа днес в жк "Изгрев", блок 6. Той е тръгнал от апартамент на последния етаж. В последствие е обхванал и таванското помещение. В апартамента са били деца на 2 и 4 години. "Видях, че пуши покривът и след малко..

публикувано на 04.07.24 в 14:57

В Кула организират концерт, посветен на хумора

Днес, 4 юли, самодейците от Народно читалище "Просвета 1882"- град Кула ще представят празничен концерт, посветен на хумора, песните и танците.  Хумористичната програма е изпълнена с много музика, танци, песни, забавни скечове и хумористични авторски миниатюри. Тази година концертът ще се проведе под наслова "Кулски закачки".  В празничния концерт ще..

публикувано на 04.07.24 в 13:00

Възстановено е движението между Лом и Козлодуй

Възстановено е движението по път II-11 Лом – Козлодуй в района на Горни Цибър , съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". То беше ограничено заради катастрофа, като трафикът се пренасочваше по обходни маршрути.

публикувано на 04.07.24 в 12:40