Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

17,6 % активност към 13 часа

Снимка: Галъп


17,6% е избирателната активност в страната към 13 часа, сочат данните на социологическата агенция Галъп интернешънал. 

За момента се запазва ниска и върви в същия порядък, какъвто беше на последните парламентарни избори на 14 ноември миналата година. 

С какви надежди отиват до изборните секции имащите право на глас във Видин провери Гергана Панова:

"Очаквам малко да потръгнат нещата... Искам да се промени всичко... Пенсиите... Малко ме притеснява машината, но ще ми помогнат... Гласувам да се оправят пътищата, например, да се оправи транспорта, да се стабилизират пенсиите... Искам да се промени живота на хората, да бъде по-добър, да има по-добри доходи".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Шофьор опита да прекара през "Дунав мост - 2" над 240 000 британски лири (видео)

Митническите служители установиха и задържаха 241 020 недекларирани британски лири при проверка в района на Дунав мост Видин-Калафат. Валутата е намерена в товарен автомобил, с турска регистрация, на влизане в страната. Шофьорът е отрекъл да има парични средства за деклариране. Валутата е открита във фабричните кухини между влекача и ремаркето...

публикувано на 27.08.24 в 11:51

Жена от село Лехчево стана жертва на измама с разваляне на магии

Полицията в Монтана регистрира преписка за измама на жена от село Лехчево . Жител на населеното място сигнализирал органите на реда, че съпругата му е дала 30 400 лева на непознат, който я заблудил, че ще развали направена на семейството магия. Криминалистите са установили извършителя, който е направил пълни самопризнания и доброволно е върнал на..

публикувано на 27.08.24 в 11:23

Катастрофа затруднява движението край село Бързия

Временно движението по път София – Монтана (проход „Петрохан“) в района на ВЕЦ "Бързия" в посока Монтана се осъществява двупосочно в една лента поради пътнотранспортно произшествие, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 27.08.24 в 11:06

Полицията във Враца разследва трафик на мигранти

Полицаи са установили превоз на нелегални мигранти във Врачанско. Лек автомобил, управляван от 47 – годишен мъж от София, е спрян за проверка при разклона за село Паволче вчера, 26 август, около 23:00 часа.  Шестима чужди граждани, определящи се като сирийци, са пътували в колата. Двама от тях са имали документи за статут на бежанци, останалите са..

публикувано на 27.08.24 в 10:40

Видински села са без вода заради ремонт на водопровод

Видинските села  Гомотарци, Кошава, Сланотрън, Кутово, Антимово, Покрайна и "Свободна безмитна зона"  са без вода днес заради реконструкция на  довеждащия водопровод от Помпена станция „Сланотрън“ до гр. Видин, съобщават от "ВиК"-Видин. Водоподаването ще бъде преустановено до 20:00 часа. 

публикувано на 27.08.24 в 09:59

Открито е тяло на жена в язовира край Враца

Трупът на 41-годишна жена е открит в язовир "Дъбника" край Враца. Тялото е открито вчера, 26 август, малко след 17:00 часа. Криминалистите не са открили следи от насилие по трупа. По случая е образувано досъдебно производство за убийство. 

публикувано на 27.08.24 в 09:53

Общинският съвет ще заседава във Враца

25 точки са включени в дневния ред на общинската сесия във Враца. Заседанието на местния парламент е днес, 27 август и ще започне от 10 часа в конферентната зала на местната администрация. Акцентите в предстоящите дебати в зала са свързани с приемането на годишните финансови отчети за 2023-а на общинските дружества, предлаганите промени в..

публикувано на 27.08.24 в 09:38