Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

13 оферти за проектиране при ремонта на път в Монтанско

2
Снимка: Радио Видин

13 са отворените оферти в обявената поръчка за изработване на технически проект за основен ремонт на 53 км от второкласния път II-11 Добри дол - Лом - Ковачевица - Долни Цибър в област Монтана. Предвидено е изработването на проекти за ремонта на два участъка от второкласното трасе, което е едно от основните направления към Румъния през Дунав мост 2 при Видин и е с интензивен тежкотоварен трафик, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". 


Първият участък е от границата с област Видин, в района на Добри дол, до Лом, включително ул. "Александър Стамболийски", ул. "Пристанищна" и част от ул. "Ковачишка", до моста над р. Лом в град Лом /от км 23+167 до км 46+880/. Втората отсечка е от изхода на гр. Лом през Ковачевица, Долни Цибър до границата с област Враца /от км 49+691 до км 78+820/.

  Отворени са офертите на: 
·   Пътно поддържане и строителство - 2009 ЕООД;
·   "ВЕС-ИНВЕСТ-Н" ЕООД;
·   ДЗЗД "АМ Хемус - 2016", в което са: "Рутекс" ООД и "Контролс" ООД;
·   "ЪРБАН ГРУП" ЕООД;
·   "ВИА-ПЛАН" ЕООД;
·   "БУЛ СТРОЙ ИНВЕСТ" ЕООД;
·   "ДЖИ М ИНЖЕНЕРИНГ" ЕООД;
·   ДЗЗД "Транслогистика", с участници: "ТРАНСКОНСУЛТ-22" ЕООД И "ЛОГИСТИКА 21" ЕООД;
·   "ПЪТПРОЕКТ" ЕООД;
·   ДЗЗД "ТРАФИК ХОЛДИНГ ВАРНА", в което са: "ТРАФИК ХОЛДИНГ" ЕООД и "ДеНиДи" ЕООД;
·   "ПРОДЖЕКТ ПЛАНИНГ ЕНД МЕНИДЖМЪНТ" ООД;
·   "ПЪТПРОЕКТ 2000" ООД;
·   "ИЛИЯ БУРДА" ЕООД.

Избраният изпълнител на обществената поръчка ще трябва да изпълни геодезически измервания, конструктивно обследване на съоръженията, инженерно-геоложки проучвания и изработване на технически проект, съгласно изискванията на нормативната уредба и упражняване на авторски надзор по време на строителството и въвеждането в експлоатация на строежа. 


По трасето на второкласния път са регистрирани три свлачища - североизточно от с. Орсоя, източно от с. Сливата и при с. Горни Цибър, регистрирани в периода 1974-1982 г. В техническия проект е необходимо да се предвидят дейности за укрепването им.


Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка за предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът им за изпълнение. Целта на обществената поръчка е да се подобри експлоатационното състояние и носимоспособността на пътната настилка, както и отводняването на пътното платно и безопасността на движение, уточняват от АПИ.


Индикативната стойност на поръчката е 1 056 780 лв. без ДДС, а средствата са от бюджета на АПИ. Срокът за изпълнение на проучвателно-проектантските работи е 90 календарни дни.

По публикацията работи: Катя Борисова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Снимката на 23 април 2024 година

Изложбата „Архитектурното наследство на Видин и областта“ е уредена в Културен център "Жул Паскин" във Видин. Автор на изложбата е архитект Белин Моллов.   Дете на една година е първият случай на коклюш в област Видин.  Детето е от село Чупрене, има трите приема ваксина, необходими за тази възраст, каза директорът на дирекция "Надзор на..

публикувано на 23.04.24 в 18:05

Враца получава 22 млн. лв. за ремонти

Едно от най-големите села на Враца – Згориград, ще има нова канализация и реконструирана водопроводна мрежа. Днес бе подписано споразумението в регионалното министерство, с което се осигуряват 22 милиона лева за реализирането на ключовия проект.  Кметът на община Враца Калин Каменов коментира, че успешното изпълнение на строително-ремонтните..

публикувано на 23.04.24 в 16:59

Рахманинов в програмата на видинската Симфониета

Утре в залата на Симфониета Видин от 19:00 часа в концертна програма под диригентството на Петър Димитров ще гостуват Бойко Цветанов - тенор, Анелия Господинова - пиано и Евгения Ралчева - сопран. Концертът е предизвикателство за нас, каза диригентът Петър Димитров: "За нас този концерт ще бъде екстремно изживяване в много насоки. Първо..

публикувано на 23.04.24 в 17:00

3D великденска украса ще изработват във видинската библиотека

Работилница за изработване на  3D  великденска украса започна във видинската библиотека. Инициативата е включена в програмата за отбелязване на великденските празници и се провежда всеки ден, каза Лидия Векова от отдел "Заемна за възрастни": "По случай предстоящите великденски празници сме обвили традиционни работилници. В периода от 22 до..

публикувано на 23.04.24 в 15:39

В Белоградчик ще предоставят безплатни дърва за огрев на приемни родители

Общинският съвет в Белоградчик проведе своето редовно заседание с дневен ред от 20 точки. С ъветници приеха решение относно управление на имоти общинска собственост - отдаване под наем на имоти, приемане на решение относно предоставяне на имоти - полски пътища. В дневния ред бе включено и решение относно избор на одитор за независим одитен ангажимент..

публикувано на 23.04.24 в 15:37

Призови места за млади изпълнители от Враца

Възпитаници на детската школа по изкуствата към НЧ "Развитие 1869" Враца с отлично представяне в поредна престижна надпревара.  Възпитаниците от класа по пиано на Олга Младенова отново спечелиха призови места с изпълненията си в ХVІІІ Международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти - Перник 2024 г.  10-годишната..

публикувано на 23.04.24 в 15:12

Първи случай на коклюш във Видинско

Дете на една година е първият случай на коклюш в област Видин. Детето е от село Чупрене, има трите приема ваксина, необходими за тази възраст, каза директорът на дирекция "Надзор на заразните заболявания" в Регионалната здравна инспекция д-р Пепа Цветанова и добави: "Боледуват и имунизирани. Въпреки че детето е имунизирано сравнително..

публикувано на 23.04.24 в 15:08