Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три катастрофи за ден в Монтанско

Снимката е илюстративна
Снимка: Радио ВИДИН

За три пътнотранспортни произшествия, станали през вчерашния ден, съобщават от Областната дирекция на МВР в Монтана

Жена водач, седнала зад волана след употреба на алкохол, е установена в Лом след реализирано ПТП. При произшествието е пострадал пътник от предната седалка на автомобила. Около 01,50 ч. служители на РУ Лом посетили сигнал за настъпило ПТП на ул. "Александър Стамболийски" в крайдунавския град. При пристигане на място служителите установили излязъл извън пътното платно лек автомобил „Ситроен Саксо“ с монтанска регистрация, с водач 38-годишна жена и пътник 43-годишен, и двамата жители на крайдунавския град. Направената проба за употреба на алкохол с дрегер отчела 2,88 промила алкохол в издишания от шофьорката въздух. При ПТП-то са нанесени материални щети на лекия автомобил. Пътникът от автомобила е настанен под наблюдение в МБАЛ Лом с локсация на дясната лакътна става и охлузни рано по тялото. На жената водач са съставени 2 акта по ЗДвП. По случая е образувано досъдебно производство. 

Деветгодишно момиче е пострадало при ПТП в кв. „Изток“ в гр. Вършец. На кръстовището на ул. „Първа“ и ул. "Седма" в кв. „Изток“ 23-годишен местен жител при управление на лек автомобил „Фолксаваген Поло“ със софийска регистрация при преминаване покрай спряла каруца блъска с предната част на автомобила внезапно излязлото на пътя 9-годишно момиче от същия квартал. Пострадалото дете е транспортирано от водача до Филиала за спешна медицинска помощ във Вършец, откъдето е откарана до МБАЛ Монтана. При извършения медицински преглед е установено, че има фрактура на гръбначни прешлени. Детето е хоспитализирано в МБАЛ Монтана, без опасност за живота. Извършените проби на водача за алкохол и наркотици са отрицателни. Съставен му е акт по ЗДвП. По случая е образуван заявителски материал в РУ Берковица. 

Служители на РУ Берковица издирват водач, противозаконно отнел товарен автомобил от гр. София, с който катастрофирал в берковската местност „Йончови ханове“. 53-годишен жител на гр. Кърджали се явил в полицейското управление в Берковица и заявил, че бил уведомен от служител на управлението, че товарният му автомобил „Ситроен Джъмпер“ със софийска регистрация реализирал ПТП същата нощ на път II-81 км в местността „Йончови ханове“. По данни на собственика, автомобилът бил противозаконно отнет същата нощ от строителната му база в София. Служители на РУ Берковица установили, че товарният бус пътувал в посока от  София към Видин, при което около 02,00 ч. във вторник катастрофирал в близката местност „Йончови ханове“, а водачът избягал. Откраднатият товарен автомобил е върнат на собственика. По случая е извършен оглед и образувано досъдебно производство.


По публикацията работи: Цветомир Цветанов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пленер по "батик" се проведе в село Слатина

Студио "Рени Арт" - Монтана организира тридневен пленер по "Батик" в село Слатина , Берковско.  Днес е последният ден от пленера, в който се включват  15 участници, бивши и настоящи ученици на студиото. Това е една стара традиция, създадена от основателя на студиото Рени Петрова. Организатори са Момчил Владимиров  и Таня Василева, казва Таня Василева,..

публикувано на 14.07.24 в 10:15

Турнир по плуване се проведе във Враца

Във Враца проведоха турнир по плуване. Надпреварата беше организиран а от СК "Спартак" и беше посветена на професионалния празник на МВР, който се чества на 5 юли. При плувците на свободен стил при 40 и повече години на първо място се класира Васил Найденов  с време 28,77 секунди. Втори е Валери Белниколовски с време 31,52 секунди, а..

публикувано на 14.07.24 в 09:40

Деца от Враца с призови места от международен конкурс

Възпитаници на музикалния педагог от Враца Олга Младенова се завърнаха с призови класирания от ХІ Международен конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето". Надпреварата се проведе преди дни във Велико Търново, съобщават от НЧ „Развитие 1869". Жури в състав: проф. Борислава Танева, проф. Томислав Байнов, проф. Александър..

публикувано на 14.07.24 в 09:00

Огнеборци овладяха голям пожар в село Софрониево

Повече от три часа продължи гасенето на голям пожар в покрайнините на врачанското село Софрониево. В акцията са участвали огнеборци от АЕЦ "Козлодуй" и пожарната служба в съседното село Хайредин, десетки доброволци и земеделски производители.  Огънят е засегнал дворове, земеделски постройки и площи в околностите на Софрониево. Няма..

публикувано на 14.07.24 в 08:00

Слушател: Необезопасена дупка на пешеходна пътека крие риск от инциденти

Слушател на Радио Видин сигнализира за дупка на пешеходната пътека на бул. Панония", откъм блок 9 на жк "Вида", която непрекъснато се разширява, но до момента не е обезопасена и сигнализирана. По думите му, вероятно се касае за теч, който подкопава асфалтовата настилка. "На самата пешеходна  пътека преди 2-3 дни започна да се образува една..

публикувано на 13.07.24 в 17:10

Прокуратурата раследва убийството на възрастна жена в Мокреш

Все още няма заподозрян за убийството на 81-годишната жена от село Мокреш, община Вълчедръм. Криминалисти са извършили два огледа на мястото на инцидента, съобщиха от прокуратурата в Монтана. Тялото на 81-годишната бе открито в дома ѝ в сряда сутринта от жена, която периодично я посещавала, за да я обгрижва. На място е изпратен екипи на Главна..

публикувано на 13.07.24 в 15:05

Фестивал на водните забавления се проведе във Враца

Стотици деца участваха в първия по рода си Фестивал на водните забавления, който се проведе във Враца.  Съревнование с водни пистолети, пожарникарски душ, щафетни игри с балони, лов на гумени патета, водна пързалка и плажен волейбол са само малка част от активностите.  Кметът Калин Каменов коментира, че това е началото на разнообразната лятна..

публикувано на 13.07.24 в 13:48