Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Отново счупени пейки в центъра на Видин

4
Снимка: Радио Видин

Повредени са пейки на улица "Търговска", пред сградата на най-голямото видинско училище - "Цар Симеон Велики". Щети са нанесени на три пейки, сигнализира слушател на Радио Видин, а на място граждани изразиха възмущението си и отправиха препоръки към общината да засили контрола. Според други, не е работа на кметството да възпитава гражданите. 

"Много е лошо, няма ли кой да обърне внимание, тук е най-оживената улица в целия град...
С една дума - слаб контрол и е грозно, защото с тези кораби като идват хора, снимат това...
Нека Общината да поеме тази грижа, да пази, или ако те не могат, да  кажат на полицията, и да плащат на полицията  да ги хванат. Това не може да продължава повече. В градината е същата история. А тези пари, като ги хванат и им наложат тежка глоба, те ще си платят и за пейките...
Не са виновни тези, които чупят, просто това им е възпитанието. Но със сигурност Общината не е длъжна да поправя манталитета на криворазбраните граждани. Те не си правят сметка, че това е от техния джоб..."

Колко ще струва ремонтът на счупените пейки, попитахме пресцентъра на администрацията. Поинтересувахме се и дали са установени извършителите и какви мерки ще бъдат предприети срещу тях. Отговориха ни, че ще бъде извършена проверка, включително и на видеоматериалите, заснети от камерите на улица "Търговска", след което ще бъдат предприети необходимите действия. Какви ще бъдат те, обещаха да ни информират по-късно. Ние ще следим случая. 

Галерия

Вижте още

Екзотична обява: Продава се земя на остров в Дунав

В много страни по света да притежаваш остров или земя на него е популярно или поне не е нещо необичайно. Но в България това звучи малко екзотично. Обява в интернет обаче гласи, че се продава земя от остров в река Дунав край Видин. Той се намира в землището на село Жеглица, успоредно на главния път за Видин. Цветан Стойков  е собственик на парчето..

публикувано на 02.12.22 в 14:15

Ивайло Петков "С река на сърцето" за сериала, киното и театъра

По какво си приличат актьорът Ивайло Петков от Видин и полицаят Ивайло Тенев от сериала "С река на сърцето"?  Отговора ни дава 22-годишният видинчанин, който смята, че той и неговият герой от филма притежават много общи качества - преданост, лоялност, офицерско поведение, леко неловка, но симпатична непохватност, чувство за дълг. Видинчанинът влиза..

публикувано на 02.12.22 в 14:00

Навлизането на чуждиците в българския език - неизбежно ли е?

Чуждиците навлизат все повече в речта ни. Основно те идват от английския език, свързани са предимно с технологиите и социалните мрежи и често нямат съответствия на български. Можем да дадем много примери с новите думи, които са вече част от нашия език през последните години. Навлизането на чуждиците в българския език не е новост и няма как..

публикувано на 01.12.22 в 16:00

Зарибяват с никулденска риба "Дъбника" във Враца

За пета поредна година за Никулден във Враца ще пускат шаран в язовир "Дъбника". Идеята е на местното риболовно сдружение "Заедно за язовир Дъбника".  "Вече стана традиция, каним всеки един, който иска да дойде да пусне, а за тези, които нямат възможност, защото е работен ден, оставят парички, за които закупуваме рибата, докарваме я, пускаме..

публикувано на 01.12.22 в 15:48

Какво символизира коледната елха и кога да я украсим

Кога по традиция трябва да се постави коледната елха у дома? Това е една от най-разпространените традиции, свързани с празнуването на Рождество Христово. Представлява украсяване на вечнозелено иглолистно дърво - най-често от рода ела, откъдето идва и наименованието.  Традиционно коледната елха се украсява за Коледа, но ние я украсяваме много рано,..

публикувано на 01.12.22 в 15:30

Вирусолог: Опитът в борбата срещу ХИВ/СПИН помогна и срещу COVID-19

Светът никога досега не е бил по-близо до създаването на ваксина ХИВ/СПИН . Това каза вирусологът от Българската академия на науките проф. Радостина Александрова по повод Световния ден за борба с ХИВ/СПИН - 1 декември, и добави, че натрупаният опит е помогнал в борбата с коронавируса. От друга страна, напредъкът по отношение на COVID-19 помага в..

публикувано на 01.12.22 в 12:55

В "Музикална зона" на 01 декември 2022 слушаме саундтрака на филма "Матилда"

Филмът "Матилда" е създаден по едноименния мюзикъл от 2011 г. В саундтрака, излязъл на 18 ноември се съдържат 12 песни на австралийския композитор, комик, писател и поет Тим Манчин, както и 10 инструментални фрагменти от оркестровата партитура на композитора - продуцент Кристофър Найтингел. Песните са разнообразни и широкообхватни, изпълнени от..

публикувано на 01.12.22 в 09:00