Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана с първа победа при Феро

5
Снимка: Радио Видин

Монтана постигна първа победа под ръководството на Ферарио Спасов. На стадион „Огоста” монтанци се наложи с 4:1 над Созопол в среща от 12-ия кръг на Втора лига.

До почивката домакините водеха с един гол. Вкара го Йордан Йорданов в 28-та минута, като се оказа най-съобразителен при създалото се меле след центриране от корнер. Малко след това напречната греда се оказа пречка, след като Михов стреля с глава. През втората част домакините продължиха натиска си. Влезлият като резерва на почивката Фудил Идрисс се разписа на два пъти. Първо след пас на Владислав Цеков, а след това в 76-та минута след пас на Мехди Уамри. В 79-та минута Боби Дамянов наказа грешка на гостите за 4:0. В 90-та минута Петър Вуцов, син на треньора Вили Вуцов, вкара почетното попадение за Созопол за крайното 4:1 за Монтана.

Наставникът на Монтана Ферарио Спасов бе доволен от първата си победа начело на тима след три последователни загуби:

"Дано да е за по-дълго време, защото тези загуби и неуспешни игри на отбора натежаха. Днес се получи един открит мач, в който имахме много повече аргументи в атака от последните загуби, които постигнахме. Създадохме доста ситуации, отбелязахме след бързи комбинации четири гола, доминирахме през целия мач и напълно заслужено спечелихме тази среща. Не мога да бъда недоволен от момчетата, всички бяха мотивирани да излезем от това слабо представяне, което имахме последните кръгове, но още сме много далеч от истината. Най-важното е, че не дадохме на противника да стигнат до голови положения, изключвам този гол, който стана в последната минута от недоглеждане. Отборът започва да намира своята физиономия, защото второто полувреме с "Марица" също играхме добре, но нямахме присъствие пред вратата на противника, докато днес имахме доста ситуации. Това е една малка утеха на базата на тези неуспешни мачове, които имахме до момента. Дано това да е сигнал на момчетата да си повярват, че имаме възможности като отбор."
 
Феро призна, че бързо трябва да се забрави успеха и да се мисли за следващите мачове:

"Не искам да изпадаме в някаква еуфория, доволен съм от победата, но когато тези победи бъдат повече и последователни, тогава ще си помисля, че сме излезли от тази криза."
 
Наставникът на Сопозол Мартарит Димов напусна резервната скамейка след четвъртото попадение, а след края на мача отказа коментар. На 15 октомври Монтана гостува на Янтра /Габрово/.
 
Монтана - Созопол 4:1 /1:0/
1: 0 Йорданов /28/
2:0 Идрисс /67/
3:0 Идрисс /76/
4:0 Б. Дамянов /79/
4:1 Вуцов /90/
 
Монтана: Петър Л. Петров, Сандов, Михов /к/ /84 - Иван Йоанис/, Буров, Ганев, Йорданов, Каменов /80 - Айтов/, Пройчев /63 - Идрисс/, Дамянов /80- Иванов/, Цеков, Уамри /84- Пехливанов/
Созопол: Андонов, Димитров, Молдованов/к/, Петков, Жеков /46 - Почански/, Господинов, Даниел П.  Иванов/72 - П. Вуцов/, Димов/63  - Парашкевов/,  Ласков, Гюзелев /72 - Законов/, Даниел И. Иванов/72 - Ушагелов/
Жълти картони: Йорданов, Михов, Мехди Уамри, Иванов /Монтана/
Главен съдия: Геро Писков
Помощници: Димитър Димитров, Георги Великов
Стадион „Огоста”: 250 зрители



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

"Локо" Мездра ще играе контрола с израелци

В четвъртата си контрола отборът на "Локомотив" Мездра се изправя срещу израелския "Апоел Кфар Саба", като проверката е насрочена за тази сряда от 18:30 в Правец.  В предходните си контроли "Локомотив" Мездра записа равенство с отбора на ЦСКА III София - 1:1 в Мездра, загуби на "Герена" от Левски II София с 2:0 и в третата си проверка, играна в..

публикувано на 29.07.24 в 15:15

Габи Николова ще играе отново за "Монтана"

Габриела Николова отново ще бъде част от женския баскетболен тим на "Монтана". 27-годишната състезателка за трети път в кариерата си ще облече екипа на "монтанчанки". В последната година Николова игра в португалския "Депортиво Ешкола" Франсиско Франко, където записа средно по 8.8 точки, 6 борби и 1.6 асистенции за 22 мача. Преди да напусне..

публикувано на 29.07.24 в 13:24

"Бдин" загуби с 1:3 от "Тимок" Зайчар първата си контрола

На стадион "Георги Бенковски" във Видин "Бдин" отстъпи с 1:3 на "Тимок" от съседния сръбски град Зайчар в контролна среща от предсезонната подготовка на двата отбора. Гостите владееха инициативата в първите минути на мача, а бдинци разчитаха на дълги извеждащи подавания, които не затрудняваха защитата на "Тимок". Личеше, че домакините все още са в..

публикувано на 28.07.24 в 20:57

Баскетболният отбор на "Монтана" със силна селекция

Женският баскетболен тим на "Монтана" направи много силна сина селекция. През лятото бяха привлечени пет нови състезателки. Наставникът Преслав Пешев ще разчита на много млади и много опитни баскетболистки: "Доволни сме, опитваме се точно това да направим да я има спойката между младите и опитните. Разбира се търсим и състезателки, които..

публикувано на 28.07.24 в 16:30

"Златните момчета" от Козлодуй с медали от международен турнир

Състезателите от спортен клуб "Златните Момчета" Козлодуй се представиха отлично на международен турнир по кикбокс. Надпреварата "Spirit of fight" ("Духът на борбата") се проведе в морската ни столица Варна, където младите състезатели на треньора Георги Вачев отново показаха класа. Цветимир Иванов спечели шампионския пояс, като не остави никакъв шанс..

публикувано на 28.07.24 в 15:00

"Локомотив" Мездра победи в контрола

Контролната среща между тимовете на "Локомотив" Мездра и "Вихър" Славяново завърши при резултат 3:1.   Поради топлото време контролната среща се игра в две полувремена по 40 минути. Първата част завърши с доминация за "железничарите” при резултат 3:0. С хеттрик през нея се отличи опитния Сергей Георгиев, който вкара във 2-ра минута, 20-та..

публикувано на 28.07.24 в 14:24

"Ботев" Враца с втора загуба в първенството

"Ботев" Враца загуби с 0:4 гостуването си на "Левски" София в мач от втория кръг на Първа лига. Това бе втора загуба за врачани в първенството. Преди седмица "Ботев" допусна поражение като домакини на съименниците си от Пловдив с 1:3. Иначе мачът в София започна с отменен гол заради засада. В десетата минута на мача Браян Переа вкара с глава топката..

публикувано на 28.07.24 в 14:00