Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Концерт - спектакъл "Фолклорна магия - продължението" в Лондон

2
Снимка: "Фолклорна магия"

Концерт - спектакъл "Фолклорна магия - продължението" ще изнесе Ансамбъл "Фолклорна магия" в Лондон на 29 октомври. Ансамбъла е съставен от българи работещи в Англия и това е втори такъв спектакъл, който те правят и е посветен на Деня на будителите. Освен прекрасните танци на "Фолклорна магия", зрителите ще могат да се насладят и на танцовите умения на Танцова формация "Контраст" от Варна с ръководител Георги Колев. В спектакъла участие ще вземе и народният певец Ивайло Маджаров. Сценки от Хитър Петър и Настрадин Ходжа ще представят актьорите Димитър Илчев и Орхан Тахир, като в скечовете ще се включат и самодейците от "Фолклорна магия". Специален гост на събитието ще бъде и Лорд Евгени Минчев. Началото е от 16.00 часа в "GREENWOOD THEATRE".
Част от спектакъла на 29 октомври е бившата редакторка от Радио Видин, Лора Русинова която живее в Англия. В прикачения файл можете да чуете интервюто с нея и с ръководителката на Ансамбъл "Фолклорна магия", Даниела Георгиева.

По публикацията работи: Красимир Каменов

Галерия

Вижте още

Защо се забави изпълнението на двата големи проекта на ВиК - Видин

Близо до приключване е реконструкцията на довеждащия водопровод от помпена станция "Сланотрън" до град Видин . Другият голям проект на дружеството е реконструкцията на главния канализационен колектор , който е продължение на водния цикъл от 2015 година. Това съобщи управителят на ВиК- Видин инж. Илко Илиев.  "И двата проекта се забавиха..

публикувано на 28.02.24 в 17:25

Хилда Казасян изнася концерт-спектакъл във Враца

"Да обичаш Гершуин" - новият концерт-спектакъл на Хилда Казасян и Плевенската филхармония, стартира своето турне от Враца . Градът е избран не случайно, каза известната джаз певица, която досега гостува в българския Северозапад с двата си филмови проекта „Да послушаме кино“ с любими песни от български филми, „Световното кино в музика“ със..

публикувано на 28.02.24 в 15:29

Защо децата лъжат и как да се справим с това?

В съвременното общество, в което взаимодействието се изгражда върху основата на доверие и честност, лъжата представлява сложен проблем, особено когато става въпрос за деца. Лъженето при децата е явление, което изисква внимание и разбиране, тъй като може да има дългосрочни последици за тяхното социално и емоционално състояние.  Днес търсим..

публикувано на 28.02.24 в 14:33

Ученици във Видин: "Бъди приятел, а не тормозещ"

"Бъди приятел, а не тормозещ" . С този призив ученици от Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" - Видин се обърнаха към своите връстници по повод Световния ден за борба с тормоза в училище, който се отбелязва в последната сряда на месец февруари. Направиха го под формата на интерактивна игра. В нея три групи ученици трябваше да..

публикувано на 28.02.24 в 13:57

Елена-Стефани Асенова от Видин е финалист в певчески конкурс

Елена-Стефани Асенова от Видин стана финалист във второто издание на певческия конкурс "Next Artist", което се проведе на 10-и и 11 февруари в известен столичен клуб. Ели е на 17 години и е дъщеря на вокалния педагог Живка Сливенова и нашия колега музикалния редактор  Силви Сливенов . Една от задачите пред изпълнителите бе да се направи..

публикувано на 28.02.24 в 10:00

Идва Баба Марта

Баба Марта е празникът в българските традиции, който е символ на пролетта и носи пожелание за здраве и плодородие в началото на новия цикъл в природата. Първи март бележи идването на Баба Марта - митологичния образ в българския фолклор, олицетворяващ променливия месец март. На 1 март се закичваме с усуканите бяла и червена вълнени нишки...

публикувано на 27.02.24 в 15:20

Средновековната крепост "Баба Вида" очаква своята реставрация

Средновековната крепост "Баба Вида" във Видин се нуждае от цялостна реставрация и консервация.  В момента се извършват проектни дейности от Министерство на културата, които включват виза за проектиране за консервация, реставрация, реконструкция, експониране на обекта на етапно строителство. Ще бъде изготвен проект за цялата крепост,..

публикувано на 27.02.24 в 14:30