Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана победи с 2:0 Лудогорец II

Снимка: Любо Андреев

Монтана взе победа с 2:0 над втория тим на Лудогорец /Разград/ в среща от 14-ия кръг на Втора лига. Успехът донесе Фудил Идрисс.

Монтана доминираше на терена през по-голямата част от мача. До почивката невероятни два пропуска направи Владислав Цеков – Каската, като от малкото наказателно поле не намери мрежата на противниковата врата.  Удар на Йордан Йорданов мина до лявата странична греда на гостите. В 44-та минута домакините имаха претенция за дузпа, след като Беров бе съборен в наказателното поле, но съдията не видя нарушение. Разградчани имаха едно положение в 20-та минута, когато Владислав Найденов се откъсна от ляво и би по диагонала, но вратаря Петър Любомиров Петров плонжира и спаси. Монтана откри резултата в 56-та минута, когато Буров центрира остро от ляво и Фудил Идрисс разстреля Дамян Христов за 1:0. Две минути по-късно от фаул Иван Йорданов нацели сглобката на вратата на Монтана. В 78-та минута Идрисс отново вкара, като се възползва от открадната топка от Тони Иванов за крайното 2:0.


Ето какво сподели след мача наставникът на разградчани Тодор Живондов:


"Ако ние бяхме вкарали първи гол щеше да стане по-различен двубой, но победата на Монтана е заслужена, честитя им я. изпитваме трудности на чужд терен през това първенство. Знаем си силните и слабите страни, искаме да ги отстраним, работим, чакаме моментите, в които остана един мач на чужд терен и три домакински, надявам се вече, че и на двубоя със Своге ще успеем освен да играем добре-да спечелим дадена точка."




Треньорът на Монтана Ферарио Спасов поздрави отбора за добрата игра и победата.


"Бяхме агресивни. Най-голямото достойнство на този мач е, че и двата отбора търсиха футбола и мисля, че се получи приятен за окото мач. Отбора на Лудогорец игра открито, ние също имахме доста ситуации, в които можеше да отбележим, особено в началните минути на мача, но в крайна сметка спечелихме според мен напълно заслужено. Добро представяне от всички момчета в днешния мач, много важни 3 точки, защото от към точков актив ситуацията не изглежда никак добре. И предният път казах, че на нас ни липсва постояноството." 





Монтана - Лудогорец II 2:0 /0:0 /

1:0 Фудил Идрисс /56/

2:0 Фудил Идрисс /78/

Монтана: Петър Л. Петров, Сандов,Й. Йорданов /к/, Буров, Ганев, Каменов / 69 – Айтов/, Пройчев, Фудил Идрисс, Мехди Уамри /69 - Пехливанов/, Цеков /59-Иванов/, Дамянов /82 - Георгиев/

Лудогорец II: Христов, Стефанов /59-Минков/, Ганчев, Костадинов /59-Господинов/, Найденов, Илиев, И. Йорданов /к/, Сантана, Георгиев, Кельовлуев /78 - Й. Йорданов/, Петров /59-Р.Иванов/

Жълти картони: Мехди Уамри, Йорданов, Ганев /Монтана/ ; Костадинов, Йорданов /Лудогорец II/

Главен съдия: Кристиян Тодоров

Помощници: Александър Атанасов, Владимир Ташков




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Локо" Мездра ще играе контрола с израелци

В четвъртата си контрола отборът на "Локомотив" Мездра се изправя срещу израелския "Апоел Кфар Саба", като проверката е насрочена за тази сряда от 18:30 в Правец.  В предходните си контроли "Локомотив" Мездра записа равенство с отбора на ЦСКА III София - 1:1 в Мездра, загуби на "Герена" от Левски II София с 2:0 и в третата си проверка, играна в..

публикувано на 29.07.24 в 15:15

Габи Николова ще играе отново за "Монтана"

Габриела Николова отново ще бъде част от женския баскетболен тим на "Монтана". 27-годишната състезателка за трети път в кариерата си ще облече екипа на "монтанчанки". В последната година Николова игра в португалския "Депортиво Ешкола" Франсиско Франко, където записа средно по 8.8 точки, 6 борби и 1.6 асистенции за 22 мача. Преди да напусне..

публикувано на 29.07.24 в 13:24

"Бдин" загуби с 1:3 от "Тимок" Зайчар първата си контрола

На стадион "Георги Бенковски" във Видин "Бдин" отстъпи с 1:3 на "Тимок" от съседния сръбски град Зайчар в контролна среща от предсезонната подготовка на двата отбора. Гостите владееха инициативата в първите минути на мача, а бдинци разчитаха на дълги извеждащи подавания, които не затрудняваха защитата на "Тимок". Личеше, че домакините все още са в..

публикувано на 28.07.24 в 20:57

Баскетболният отбор на "Монтана" със силна селекция

Женският баскетболен тим на "Монтана" направи много силна сина селекция. През лятото бяха привлечени пет нови състезателки. Наставникът Преслав Пешев ще разчита на много млади и много опитни баскетболистки: "Доволни сме, опитваме се точно това да направим да я има спойката между младите и опитните. Разбира се търсим и състезателки, които..

публикувано на 28.07.24 в 16:30

"Златните момчета" от Козлодуй с медали от международен турнир

Състезателите от спортен клуб "Златните Момчета" Козлодуй се представиха отлично на международен турнир по кикбокс. Надпреварата "Spirit of fight" ("Духът на борбата") се проведе в морската ни столица Варна, където младите състезатели на треньора Георги Вачев отново показаха класа. Цветимир Иванов спечели шампионския пояс, като не остави никакъв шанс..

публикувано на 28.07.24 в 15:00

"Локомотив" Мездра победи в контрола

Контролната среща между тимовете на "Локомотив" Мездра и "Вихър" Славяново завърши при резултат 3:1.   Поради топлото време контролната среща се игра в две полувремена по 40 минути. Първата част завърши с доминация за "железничарите” при резултат 3:0. С хеттрик през нея се отличи опитния Сергей Георгиев, който вкара във 2-ра минута, 20-та..

публикувано на 28.07.24 в 14:24

"Ботев" Враца с втора загуба в първенството

"Ботев" Враца загуби с 0:4 гостуването си на "Левски" София в мач от втория кръг на Първа лига. Това бе втора загуба за врачани в първенството. Преди седмица "Ботев" допусна поражение като домакини на съименниците си от Пловдив с 1:3. Иначе мачът в София започна с отменен гол заради засада. В десетата минута на мача Браян Переа вкара с глава топката..

публикувано на 28.07.24 в 14:00