Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търговски стоки без лиценз са иззети от два магазина в Монтана

Снимка: ОДМВР Монтана

Голям брой търговски стоки са иззели служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" и отдел "Разследване" при ОДМВР - Монтана по време на специализирана полицейска операция. 

Претърсени са два магазина за дрехи – в квартал "Кошарник" и в централната част на областния град.

Иззети са множество спортни дрехи и артикули, за които собствениците на търговските обекти не са представили договор за ползване на търговска марка и лиценз, издаден от патентно ведомство.

По случаите са образувани досъдебни производства. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В Монтана е издадена присъда за купуване на гласове на местния вот

Има осъден за купуване на гласове по време на миналите местни избори в област Монтана. За извънредния вот за парламент на 9 юни пък в Районна прокуратура са заведени 30 преписки. Няма осъдени. От полицията обявиха денонощен телефон за сигнали за предстоящите избори. По време на изборите за депутати за 50-ото Народно събрание в Районна прокуратура –..

публикувано на 27.09.24 в 15:41

АЕЦ "Козлодуй" организира Ден на отворени врати

На 5 октомври 2024 г. (събота) АЕЦ „Козлодуй” отваря врати за всички желаещи да се запознаят с работата на българската атомна електроцентрала, съобщават от там. По време на проявата посетителите ще могат да видят един от следните обекти – пети блок, шести блок или Пълномащабен симулатор – точно копие на командна зала на шести блок. Желаещите да..

публикувано на 27.09.24 в 15:02

Ученици посетиха Административния съд във Видин

Ден на отворени врати се състоя днес в Административен съд-Видин . Инициативата се проведе в рамките на Международния ден на правото да знам. Институцията беше посетена от ученици от Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ във Видин. Те получиха 10 казуса, по които трябваше да дискутират и да определят има ли извършено..

публикувано на 27.09.24 в 14:37

Тодор Деков представя изложба "Красива България" в Монтана

Художникът Тодор Деков ще подреди и зложба-живопис и скулптура „Красива България“ в Регионална библиотека „Гео Милев“ в Монтана . Тя ще включва 35 платна, вдъхновени от български селца и градчета, каза Надежда Огнянова , експерт " Връзки с обществеността" към културната институция: "Художникът, сценограф, карикатурист, плакатист и приятел..

публикувано на 27.09.24 в 14:00

Фестивал-надиграване започва в село Чирен

Читалището във врачанското село Чирен организира фолклорен фестивал-надиграване , съобщиха от НЧ „Пробуждане 1906". Проявата е първа по рода си и се реализира с финансовата и логистичната подкрепа на кмета Силвия Христова. Финансира се и от общинския фонд „Култура". Днес и утре в селото, което се намира на 15-ина км от Враца, ще си дадат среща..

публикувано на 27.09.24 в 13:56

Враца отбелязва Световния ден на туризма

По повод днешния Международен ден на туризма във Враца се организира планински преход във Врачанския Балкан. В маршрута на похода са включени най-забележителните места в района, сред които са пещерата Леденика и скалният пролом Вратцата.  Походът е планиран за утре и началото му е квартал "Бистрец". Преходът е с очаквана продължителност 7 часа...

публикувано на 27.09.24 в 13:00

Младеж от Ново село е задържан в ареста

Младеж на 19 години от село Ново село е задържан за срок до 24 часа в ареста във Видин , съобщават от Областната дирекция на МВР. Вчера в полицията постъпили три сигнала за повреди и кражби от вендинг автомати за кафе в областния град. В хода на предприетите бързи действия по сигналите полицаите установили и задържали младежа. По случая в Районното..

публикувано на 27.09.24 в 11:30