Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юлияна Дончева представя "Криптоqueen" във Враца

Снимка: https://www.facebook.com/libvratsa


Книгата си "Криптоqueen", провокирана от историята на Ружа Игнатова, ще представи Юлияна Дончева на среща с читатели във Враца. Журналист, бизнес дама, политик и автор на книги тя прави журналистическо проучване, а резултатите решава да събере в роман, за да е достъпен до по-широк кръг читатели. 

"Да, действително Ружа Игнатова ме провокира. Това беше преди около година, когато за нея не се говореше и не се шумеше толкова много, както в последните месеци. На мен ми беше интересно как може една жена, българка при това, високо образована, много интелигентна, много чаровна, да успее да омагьоса и да манипулира толкова много милиони хора по света, да вземе парите им и да се скрие. По-скоро бях любопитна за профила на човека, който може да извърши всичко това и смятах да направя едно журналистическо проучване заедно с моята приятелка Диана Димитрова, която също е разследващ журналист. Но запознавайки се с много документи, тъй като разбрах, че има чуждестранни журналисти, които работят по темата, реших, че много по-интересно би било за читателите под формата на роман те да научат подобни факти, да не казвам същите, които аз съм успяла да проуча в тази една година, докато пишех книга."

Бум на крипто измамите прогнозира Юлияна Дончева и добави, че дигиталните пари рано или късно ще станат част от нашия живот и трябва да знаем как да се предпазим от измами. 

"Защото, ако някой си мисли, че всичко е приключило с изчезването на Ружа, за съжаление, това е наивно, защото в момента продължават подобни схеми. Най-интересното е, че наскоро четох за още един българин, който се издирва по същите причини. Дори има журналисти в Америка, които са участвали в подобни схеми, което е много неочаквано и драстично. По моя преценка от всичко, с което се запознах, предвиждам, че предстои бум на подобни измами. Защото нека сме наясно, че рано или късно крипто парите ще навлязат в нашето ежедневие и ние трябва да знаем как да се предпазваме от измамите, които дебнат навсякъде в интернет пространството."
 
Освен за романа "Криптоqueen" Юлияна Дончева е отворена да поговори с читателите от Враца и по всички други теми, които ги вълнуват. Срещата, организирана в рамките на Дните на отворените врати в Регионална библиотека "Христо Ботев", ще се проведе на 3 ноември, от 17:30 часа в читалнята на културната институция. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Мартин Методиев - един нетипичен учител

Мартин Методиев е млад човек от Видин , който избира да остане и да се се развива в родния си град. Може да се каже, че спортът, в частност футболът , го съпровожда през целия му живот. Той започва да тренира футбол още в четвърти клас в училищния отбор на СУ "Любен Каравелов" във Видин и продължава в детските и юношеските формации на "Бдин"..

публикувано на 16.07.24 в 15:04

"Лято в библиотеката" радва децата в село Кунино

Народно читалище "Цветан Гановски -1891" във врачанското село Кунино организира "Лято в библиотеката" за децата, които са от селото или идват на гости при баба и дядо. Читалищните работници посрещат малките си приятели всеки ден, като им осигуряват различни забавления и дейности, образователни и интерактивни игри, насърчават интереса им към..

публикувано на 16.07.24 в 15:00
Елена-Стефани Асенова

Видинско момиче завоюва златен медал от международен музикален конкурс

Златен медал и грамота получи  Елена-Стефани Асенова за участието си в Международния онлайн музикален конкурс „Wings for Stars“ , раздел А - професионалисти, категория "Вокал“, специалност "Поп и джаз". Тя е 11-и клас и учи в училищата по изкуства във Видин "Свети свети Кирил и Методий": "В този конкурс, в който аз участвах, се..

публикувано на 16.07.24 в 14:00

Започна лятното училище по народно пеене

За 15-а поредна година се организира лятно училище по народно пеене , майсторски клас, с преподавател проф. Светла Станилова.  Инициативата започна на 14 юли и ще продължи до 27 юли, като тази година вместо в Монтана ще бъде в град Априлци. Децата са 30 от цяла България, има и от чужбина, а двете седмици са изпълнени с много работа и..

публикувано на 16.07.24 в 13:00

ПАГ "Никола Йонков Вапцаров" в Бяла Слатина е с обновена сграда

Професионална агротехническа гимназия "Никола Йонков Вапцаров" в Бяла Слатина приключи важен ремонт на първия и втория етаж на училището, който придава на сградата съвременна визия. С официално откриване завърши първият етап от ремонтните дейности.  Ремонтът се осъществява по проект "Обичам моето училище". Крайният етап на обновяването е..

публикувано на 16.07.24 в 12:00
Д-р Олга Папушева, лекар по дентална медицина

Кога скърцането със зъби е проблем

Скърцането със зъби се получава във всички възрастови групи, но ако при децата е нещо нормално, то при възрастните може да е проблем. Това каза лекарят по дентална медицина д-р Олга Папушева и обясни с какво е свързано то в различните възрастови групи.  "При децата от 1 до 2,5-3 години скърцането със зъби е нещо нормално, ако родителите го..

публикувано на 16.07.24 в 09:50

Водещ специалист по репродуктивна медицина ще консултира безплатно двойки от Северозапада

Смята се, че около 15% от човешката популация има проблеми при създаването на потомство. Това обясни лекарят по асистирана репродукция д-р Сашо Райков от Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда. Този месец специалистът за първи път ще извърши безплатни прегледи и консултации в Кабинета по репродуктивно здраве във Враца, който работи с пациенти от цяла..

обновено на 16.07.24 в 09:47