Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Северозапада почетоха убития полицай

4
Снимка: Генади Цоков

Служители на Областната дирекция на МВР във Видин излязоха пред сградата на полицията в града и с включени сирени и едноминутно мълчание отдадоха почит пред паметта на загиналия на турската граница младши инспектор Петър Бъчваров. Точно в 12 часа днес, както на цялата територия на страната, редови полицаи и служители на дирекцията склониха глава.

По въпроса дали трябва да се вземат мерки, за да бъде защитен животът на полицаите Емилиян Недялков, областен председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР- Видин е категоричен:

"Настоявайки за реформи, обаче реформи, които да се правят след анализ, т.е. първо да се установи какво е състоянието и къде да се насочат съответните мерки и промени, означава, че вече ще сме вникнали дълбоко в процеси, за които ние сме наясно какво трябва да се случи. Но самото Министерство казваме, че това нещо не го прави и ние от години го искаме. Вследствие на тези реформи, т.е. те ще бъдат насочени мерките вече в такава посока, в която ще обхванат и именно безопасността на самите служители, доколкото разбира се е възможно това да се случи, тъй като ние не сме в такава ситуация, при която аз оттук натам няма да попадна в никаква опасна ситуация."

С минута мълчание и вой на полицейски сирени и служителите от Областната дирекция на МВР във Враца почетоха паметта на загиналия си колега. 


"Изказваме съболезнования на семейството на нашия колега, загинал при изпълнение на служебните си задължения и скърбим със семейството му", каза старши комисар Цветко Нинов. Директорът на врачанската ОД на МВР каза,че в момента 8 служители от дирекцията са командировани на турската граница.


"Напрежение при нас, каквото при колегите, няма. През последните 3 месеца разбихме 2 банди, специализирани в каналджийство", допълни Нинов, като припомни, че и по двата случая има повдигнати обвинения на трафикантите.




По публикацията работи: Полина Тодорова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

/musicbbn~

Вижте още

Продължава възстановяването на опожарения храм в "Заножене"

Възстановяват опожарения храм „Свето Възнесение Господне" във вършечкия квартал „Заножене".  Църквата, която е на повече от 150 години, изгоря в нощта преди Цветница миналата година. Възстановяването на църквата в квартал „Заножене" започна с 80 000 лева.  В тази една година са събрани 40 000 лева от дарения.  Сумата бе удвоена от епархията,..

публикувано на 28.04.24 в 15:50

Видинчани си пожелаха здраве и благополучие на Цветница

Православната църква празнува днес празникът Вход Господен в Йерусалим, който се нарича още Цветница или Връбница.  Във Видин тържествата започнаха с литургия в катедралния храм "Свети Димитър" от Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Даниил. Видинчани си пожелаха здраве и благополучие на днешния цветен ден. "Здраве, да има..

публикувано на 28.04.24 в 13:43

Враца беше домакин на състезание по БДП

Емоционално и много оспорвано протече поредното издание на областния кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата.  Традиционно домакин на събитието беше СУ „Козма Тричков"-Враца.  В първа възрастова група - 5. – 7. клас, участие взеха седем отбора, а във втора състезателна група -  8. – 10. клас, пет отбора. Отборът на СУ..

публикувано на 28.04.24 в 13:20

Хартиените бюлетини на изборите за НС и ЕП ще са с различни цветове

За участие на изборите на 9 юни са подали документи 23 партии и 11 коалиции, регистрираните обаче са 22 партии и 11 коалиции.  "Атака" е заличена, защото при проверка на подписите в ГРАО се оказва, че не достигат.  Председателят на ЦИК Камелия Нейкова съобщи днес, че в държавите от ЕС ще се гласува както за европейските, така и за националните..

публикувано на 28.04.24 в 13:07

РИК-Враца с двама говорители

Районната избирателна комисия във Враца ще има двама говорители, стана ясно след разпределението на функциите на хората в нея.  За работата на комисията пред медиите ще говорят Силия Иванова, която е от квотата на ГЕРБ-СДС и Красимир Колев от ПП-ДБ. И двамата адвокати имат опит в новата си функция, тъй като в предходни избори са изпълнявали същата..

публикувано на 28.04.24 в 11:25

Семинар по аюрведа във Видин

Семинар по аюрведа ще се проведе във Видин в Центъра за творческо и личностно развитие "Свободата да съм" .  Водещ на семинара е Изабел Мандаче, която е аюрведа и йога терапевт, работила в аюрведична клиника в Нова Зеландия, каза Светлана Димитрова, организатор на семинара:  "Във Видин ще се проведе аюрведа семинар. Уникален за нашия..

обновено на 28.04.24 в 07:41

С обичая кумичене отбелязват Цветница в Търнава

Жителите на село Търнава, община Бяла Слатина, ще отбележат Цветница.  Днес от 9.30 часа ще бъде изпълнен обичаят кумичене, а след него започва празничният концерт, каза кметът Габриела Раловска. "Ще изпълним този ритуал на реката, след това от 10 часа започва и концерт". Организатори са местното читалище "Напредък 1898" и кметство Търнава...

публикувано на 28.04.24 в 07:28