Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Победител в поетичен конкурс на Програма "Христо Ботев" представи книгите си във Видин

Снимка: Радио Видин

Носителят на наградата от поетичен конкурс за незрящи на Националното радио Емил Георгиев представи книгите си във Видин. Заедно с поетесата Мария Славкова участва в 85-ия Литературен салон, който се проведе в читалище "Цвят 1870" във Видин. Събитието се организира от Дружеството на видинските писатели и читалището.

"На мен така ми се падна, че разбрах, че умея да пиша просто защото имах стимул за това. В живота на човека понякога стимул може да го напъти в някаква посока. За моя стимул няма да приказвам много, защото аз, както разбрахте може би, съм сляп. Това ме накара да търся нещо и нещото се оказа писането. Още следващите месеци започнах да пиша книгата "Лангария" и това е първата ми книга. Тя със съдържанието си ми отвори вратата към Съюза на независимите български писатели.", каза Емил Георгиев. 

Със стихотворението "Чувам красотата" печели първа награда от тазгодишното издание на конкурса  "Зрящи сърца", който програма "Христо Ботев" организира.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Евридика "възкръсва" в спектакъл в пещера Магурата

Тази събота в пещера Магурата ще се състои интерактивният спектакъл "Възкресението на Евридика" , като той е издържан в жанра Оpera Dei.  Спектакълът е част от Фестивала "Тракийски мистерии 2024" и е постановка на Академия "Орфика", обясни Пламен Иванов , директор на Академията: "Очакваме всички в пещера Магурата, което е едно от..

публикувано на 14.08.24 в 16:32

На приключение с гребна регата ТИД

Участниците в 67-ата международна туристическа гребна регата ТИД пристигнаха във Видин и както винаги в нея има и опитни и по-неопитни гребни туристи. Всички те обаче носят настроение и любов към красивата природа в себе си. Десислава и Ивайло Пенчеви са членове на Клуба по воден туризъм "Воден свят" към Туристическо дружество "Бонония"..

публикувано на 14.08.24 в 14:00

В Брегово подредиха изложба с находки от некропола в Балей

Находки от праисторическия некропол в село Балей са представени в Брегово. Изложбата е подредена във фоайето на читалище „Развитие – 1897“. Изготвена е от  Регионалния исторически музей във Видин с участието на Националния археологически институт с музей при Българската академия на науките. Включва 42 предмета, открити при редовните..

публикувано на 14.08.24 в 13:39

Рок група "Хоризонт" открива панаира в Кула

Музикантите от група "Хоризонт" ще открият със самостоятелен концерт утре от 21.00 часа тазгодишното издание на Традиционния панаир в Кула. Концертът е част от Националната кампания "Изпей "Обичам те!" на български език, каза в предаването "Рок Общество" Валери Славчев , китарист и фронтмен на "Хоризонт": "За нас основното важно нещо е ние да се..

публикувано на 14.08.24 в 10:40

Две братчета от Мездра са млади надежди в шаха

На 27-и и 28 юли в Габрово се проведе Третият детски международен шахматен фестивал "Купа Марина". За няколко години този турнир се наложи като едно от най-силните и представителни шахматни състезания у нас. Участваха 75 състезатели от България, САЩ, Русия, Швеция и Испания, а от Шахматен клуб "Локомотив - Мездра" участваха трима състезатели...

публикувано на 13.08.24 в 14:00

Мария Спасова - гласът, който сбъдва мечти

Днес ви срещаме с Мария Спасова . Тя е на 27 години, родом от Берковица, но е израснала в Монтана, където се дипломира в езиковата гимназия с немски език. След това заминава за столицата да учи журналистика в Софийския университет и живее там вече 10 години. Наред с журналистиката, Мария винаги се е занимавала и с музика...

публикувано на 13.08.24 в 13:39

Ученичка от Видин получи награда от конкурс за рисунка

Мария Маринова , която ще бъде десетокласничка в ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" във Видин получи награда от националния конкурс за рисунка "Нашата прекрасна Вселена" от фестивала "Ало, Космос! Говори България!" . В този конкурс са взели участие повече от 300 ученици от 1-ви до 12-и клас от цяла България. Мария разказа какво я мотивира да участва..

публикувано на 13.08.24 в 13:23