Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приключи изпълнението на проект "BET-Treat for the Bet-Enemy"

платена публикация
Видеопослания, дебати и концерти срещу хазартната зависимост на младежи в област Видин

Приключи изпълнението на проект "BET-Treat for the Bet-Enemy"Основната цел бе осигуряване на подкрепяща и насърчаваща среда за личностна и социална реализация на младите хора, чрез въвеждане на ефективни програми и мерки за превенция на хазартната зависимост сред младежите в област Видин.


По време на проекта са извършени редица дейности: 


- Осъществена е пресконференция за популяризиране на Проекта и Националната програма за изпълнение на младежки дейности, на която имаше възможност да бъдат избирани младежи, за участие. На пресконференцията присъстваха 30 души представители на пряката и непряката целева група; 


- направени са социологически анализи относно рисковете от хазарта, а резултатите са предоставени на широката аудитория и целевата група;


- близо 600 лица, от които малко над 500 попадат в пряката целева група, са анкетирани онлайн, с въпрос: "Хазартна личност ли сте". С 10 респондента от непряката целева група (заинтересовани страни) са извършени дълбочинни интервюта;  


- разпространени са печатни информационни материали за предпазване на младите хора от рисковете на хазарта;


- чрез съвременни комуникационни канали и маркетингови инструменти е направена информационна кампания за превенция и ограничаване на зависимостта от хазарт сред младите хора. Осъществени са следните активности:

* два видеоклипа на теми "Хазартът от игра до зависимост" и "Преодоляване на хазартната зависимост", които са разпространени в социалните мрежи и платформи, чрез спонсорирани постове и реклами за по-голяма гледаемост;

* Даяна Йорданова и Дамян Диамандиев (добре познати на младежите) разпространиха видеопостове с послания за превенция на зависимостта от хазартни игри и залагания сред целевата група, използвайки социалните мрежи.

* младежки фестивал в гр. Видин, планиран като тридневно събитие с комплекс от различни дейности и инициативи, насочени към изграждането на умения за разпознаване на лица с хазартна зависимост.  

* с обучителната програма "Превенция на хазартната зависимост" насочихме вниманието към същността на проблема, предоставяйки основните характеристики на хазартно пристрастеният човек и изграждайки умения за разпознаването му.

*  публичен дебат "BET – Treat for the Bet-Enemy", ръководен от експерт-медиатор с участниците в обучението, насърчавайки ги към предприемането на мерки за превенция и лечение на хазартната зависимост и изграждане на социално отговорно поведение; 

*  музикален концерт в град Видин под надслов "BET – Treat for the Bet-Enemy", със специалното участие на Wasted Potential и Mila Robert, които изпълняват рок, джаз и поп музика, а целта отново е превенция на рисковото поведение сред младите хора и предизвикване на промяна в нагласата на младежите, техните родители, учители, приятели и средата като цяло.


За повече информация посетете сайта на проекта https://bet-enemy.com.


Този материал е създаден в рамките на Проект "BET-Treat for the Bet-Enemy" с №НПИМД-TO1-O-021/2022. Цялата отговорност за съдържанието му е на издателя Сдружение "Бокая" и при никакви обстоятелства не може да се счита, че отразява официалното становище на Министерство на младежта и спорта.


Проектът "BET-Treat for the Bet-Enemy" е финансиран от Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закон за хазарта за 2022 г.


По публикацията работи: Емилия Николова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Деца откриха "Забавно лято в библиотеката" в Мездра със собствена програма

С разнообразна програма, измислена от няколко деца, живеещи в района на площад "Македония", започна традиционната инициатива "Забавно лято в библиотеката" в Народно читалище ”Просвета 1925” Мездра. Радина Вандова, Виктория Павлова, Георги Иванов, Дара Иванова посетиха предварително библиотеката и предложиха да покажат на присъстващите..

публикувано на 02.07.24 в 08:27

Оранжев код за дъжд в Северозападна България

Оранжев код за дъжд и гръмотевична дейност е издаден за днес от Националния институт по метеорология и хидрология за областите Видин, Монтана, Враца и София, както и за Русе.  Според прогнозата на НИМХ след обяд и вечерта над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки...

публикувано на 02.07.24 в 08:15

Наградиха млади актьори от Враца

Талантливи млади актьори от Враца получиха признание в Русе, където през почивните дни се проведе фестивалът "Климент Михайлов" .  Актьорската школа "Театрална зона" получи специалната награда на журито за спектакъла си " Играем Чехов" . Отличието за главна мъжка роля отиде при Николай Димитров, Анди Иванов и Никола Асенов, а за поддържаща женска..

публикувано на 02.07.24 в 07:50

Снимката на 1 юли 2024 година

Аптечки  за безплатно ползване поставиха във Вършец.  Идеята е на местния аптекар Невяна Георгиева и се осъществява със съдействието на Община Вършец, която закупува и монтира кутиите. Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата..

публикувано на 01.07.24 в 18:00

Тръгна подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци в село Сумер

Подписка против изграждането на хранилище за ядрени отпадъци стартира в Монтана. Според информацията вариант за съхранението на високоактивни ядрени отпадъци от АЕЦ "Козлодуй" е село Сумер . Жителите на Сумер са притеснени, че в района на селото може да се съхраняват отпадъци от работата на ядрената централа в Козлодуй. Според бившия кмет на..

публикувано на 01.07.24 в 16:56

В Мездра ще бъде извършена дезинсекция срещу комари

При подходящи метеорологични условия на 2 юли (вторник) от 21:00 часа ще бъде извършена дезинсекция с топъл аерозол срещу комари на тревната, храстовата и дървесната растителност на територията на гр. Мездра , съобщават от общината. За обработката на площите ще се използват биоцидни препарати, които са разрешени за употреба от Министерство на..

публикувано на 01.07.24 в 15:25

Творци от Северозапада участваха във форум на съюза на писателите

Творци от Северозападна България се включиха в годишното отчетно събрание на Съюза на българските писатели (СБП). Редовният форум се проведе преди дни в сградата на Съюза на българските художници (Столичната галерия „Шипка“ №6). Регионът беше представляван от Галина Ганова от Враца и Юлий Йорданов от Лом. Докладът на Управителния..

публикувано на 01.07.24 в 15:02