Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Общинският съвет в Белоградчик ще разгледа отново договори за кредит

Заседанието на Общинския съвет в Белоградчик ще се проведе в залата на Младежкия дом в града.
Снимка: Иванка Петрова

Общинските съветници в Белоградчик ще разгледат двете решения за сключените договори за кредит с "Фонд ФЛАГ", които се оказаха "препъни камъка" на няколко предходни заседания. Сесията е в понеделник, 28 ноември. Договорите са за финансирането на проектите за саниране на многофамилните жилища и за реализацията на проекта "Техническа рекултивация на депо за битови отпадъци в землището на с. Дъбравка, община Белоградчик", финансиран от Оперативна програма "Околна среда 2014- 2020 г.". 


Проектът за дневен ред на предпоследната за тази година сесия на Общинския съвет в Белоградчик се състои от 12 предложения за решения. Три от тях касаят управление на имоти общинска собственост. Две са свързани с разпореждане с общинска собственост, а едно се отнася до предоставяне на имоти- полски пътища, попадащи в масиви за ползване в землищата на селата Граничак, Стакевци, Пролазница, Салаш, Гранитово, Сливовник, Върба, Ошане, Праужда и Струиндол на ползватели по реда на Закона за стопанисване на земеделски земи. Местният парламент ще гласува решение относно приемане на Наредба за кварталните съвети в община Белоградчик. 


На предстоящото заседание ще се вземе решение и за кандидатстване с проектно предложение за финансиране по процедура за "Укрепване на общинския капацитет" по Програма "Развитие на човешките ресурси 2021-2027г.". Ще бъде разгледано и писмо на директора на Регионална здравна инспекция-Видин относно Многопрофилната болница за активно лечение "Проф. д-р Георги Златарски” в Белоградчик.


На 25 ноември, петък, от 10.00, 11.00 и 12.00 часа в залата на Младежкия дом ще се проведат заседанията на трите комисии към Общинския съвет. А сесията в понеделник ще започне в 10:00 часа.

Вижте още

Мездренски танцьори с награди на фестивал във Враца

Поредно успешно представяне направи танцова формация "Keep it real" от Мездра с ръководител Елеонора Бутакова. На "Враца танцува" 2022, фестивал- конкурс за съвременна хореография, мездренската формация завоюва първото място във втора възрастова група до 14 години и второ място в трета възрастова група над 14 години.  Прекрасно се представиха и най-..

публикувано на 27.11.22 в 15:28

Задържаха заподозрян за убийство във врачанското село Осен

Мъж е задържан по подозрение, че е заклал възрастен човек в село до областния град, съобщиха от полицията във Враца.  Сигнал за смъртта на 72-годишен жител на с. Осен бил подаден вчера малко преди 11.00 часа. Тогава синът на жертвата съобщил на властите, че е намерил баща си с порезна рана на шията, мъртъв в стая, която се намирала в приземен етаж...

публикувано на 27.11.22 в 14:19

Кметът на Моравица с отчет за мандата си

Кметът на мездренското село Моравица Росен Ценов организира среща днес от 16.00 часа със своите съселяни в салона на ОУ "Васил Кънчов". На срещата той ще се отчете за свършеното до сега от началото на мандат 2019- 2023 година. Ще бъде проведена дискусия свързана с обществения ред и чистота, ще бъдат обсъдени визията на центъра на селото и предвидените..

публикувано на 27.11.22 в 11:43

Комисиите на Общинския съвет в Кула ще заседават в понеделник

Всички постоянни комисии към Общинския съвет в Кула ще заседават едновременно на 28 ноември по 6 точки. Сред най- интересните точки от дневния ред са разглеждане предложение, внесена от кмета на общината Владимир Владимиров, относно изменение в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услугите на Община Кула...

публикувано на 27.11.22 в 11:23

Коледният базар в Лом ще бъде открит на 1 декември

На 1 декември в Лом ще заблестят светлините на коледната елха. На тази дата ще бъде открит и Коледният базар, който ще се проведе на площад "Свобода" до НЧ "Постоянство 1856". В базара могат да участват производители, занаятчии, художници, които предлагат своя продукция, еднолични търговци и юридически лица. Всеки участник може да кандидатства само..

публикувано на 27.11.22 в 11:16

Отличиха победителите в конкурса за младо вино в Ново село

Призът за най- добро червено вино спечели Венцислав Джуков, новоселянин, живеещ в Русе и дошъл специално за хубавия празник. Победител в категория "розе" отново бе Витко Торбанов, който досега не е отстъпвал първото място в тази категория. Майстор на бялото вино се оказа Олег Манджуков.  Оспорвана конкуренция в конкурса за най-добро домашно младо..

публикувано на 27.11.22 в 11:06

Община Оряхово ще насърчава младежката заетост с държавно финансиране

Община Оряхово поиска от държавата да финансира разкриването на 35 щата по националната програма "Нова възможност за младежка заетост", съобщиха от управата на крайдунавския град. Проектът се изпълнява от Агенция по заетостта, а целта е увеличение на възможностите за участие на пазара на труда на бизнеса и младите хора до 29 години.  В..

публикувано на 27.11.22 в 09:58