Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Председателят на Окръжния съд във Видин с номинация за "Съдия на годината"

Съдия Илия Илиев, председател на Окръжен съд- Видин
Снимка: Окръжен съд- ВидинНа 25 ноември ще се проведе десетият юбилеен благотворителен бал на юристите. Част от него са Националните награди за правосъдие, които се организират от Балканската медийна асоциация, с подкрепата на Международния адвокатски съюз, адвокатските колегии от цялата страната, Камарата на нотариусите, Българска съдийска асоциация, Професионалната асоциация на медиаторите, Асоциация на жените адвокати, Асоциация на синдиците в България. За тазгодишните награди в категорията "Съдия на годината" е номиниран председателят на Окръжния съд във Видин съдия Илия Илиев. По традиция номинирането се извършва от наградени вече от минали години, както и от журналисти, каза за Радио ВИДИН Нина Хамилтън- един от организаторите на конкурса. 


"Всеки един посочва кого номинира, какво е провокирало тази номинация, след което се свързваме с всеки един от номинираните и го питаме дали той все пак желае да бъде номиниран, защото живеем в демокрация и така е редно. Много малко хора са отказвали досега и то не защото не желаят, а поради различни причини. След като се съберат абсолютно всички номинирани, които са потвърдили, а те са между трима и шестима във всяка една категория, тогава журналистите от сектор "Правосъдие", които са медийни партньори на събитието, гласуват, както гласува и професионалното жури. То е в състав- съдията от общия ни съд в Европейския съюз Марияна Кънчева, професорите Огнян Герджиков, Атанас Семов и адвокат Владимир Дончев, който е един от инициаторите за създаване на тези награди през 2013 година."


Номинацията на съдия Илия Илиев в категорията "Съдия на годината" е изненадваща за него и близките му, каза той и подчерта, че тя сама по себе си е достатъчна причина да се чувства оценен трудът му през всичките тези години. Видински журналист е изпратилият номинацията за Илиев."Тук, с колегите, с които говорих, никой не може да повярва, че това е дошло от Видин, защото видинчанин за видинчанин, ако прави някога за някого добро, го прави много рядко. С когото и да съм говорил, все ми казва да проверя дали не е станала някаква грешка. Аз отначало се изненадах, а още повече се изненадах, че е някой от Видин. Изненадам съм до толкова, че досега никой не ми се е обаждал и като го получих като имейл и след това като говорихме как е станало, голяма част от хората още не могат да повярват, че е някой от Видин. Но факт е, факт е, да. Много хора ще има да се учудват, както и продължават да го правят. Изненадан съм, но дори и да не ме изберат, самият факт, че съм номиниран за мен е много. Аз съм вече 32-ра година съдия в региона, в момента съм един от съдиите с най-дълъг опит и стаж. Просто благодаря за номинацията" - каза съдия Илиев.


На награждаването утре ще присъстват над 200 гости от българския и международния правен свят. Във вечерта на церемонията се награждават 10 заслужили юристи в категориите – Адвокат, Съдия, Прокурор, Нотариус, Кантора, Медиатор, Синдик, Дело, Млад юрист, Правосъдие зад граница, Сделка, както и Гран при за цялостен принос в правосъдието.Всичко по темата може да чуете в звуковия файл.
Вижте още

Да богатеем с добри дела

Тринадесета неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Господ Иисус Христос ни напомня, че ние като християни трябва да се стремим не само да изпълняваме закона на Бога просто ей така, без да вникваме в него. Той ни казва чрез съвета, който дава на един богат младеж, че не е достатъчно да изпълняваме на думи..

публикувано на 27.11.22 в 08:00

Най-доброто домашно вино търсят във видинското Ново село

Кой има най-доброто домашно вино във видинското Ново село?  Това ще отсъди дегустационна комисия, в която ще участва дългогодишният директор на "Новоселска гъмза" АД инж.  Георги Гидов .  Инициативата на местните лозари и винопроизводители "Вечер на младото вино" или "божоле" отново бе възобновена след двете години на КОВИД-епидемия...

обновено на 26.11.22 в 07:46

Липсват противогрипни ваксини в аптеките във Видин

За липсата на противогрипни ваксини в аптеките във Видин сигнализира слушател. Според Димитър Тодоров недостиг има и при личните лекари. "Тръгвам по аптеките. В нито една аптека във Видин няма противогрипна ваксина. Казват, че отдавна нямат и няма въобще да имат. От Министерството на здравеопазването твърдят, че до 15 декември са..

публикувано на 25.11.22 в 16:29

"Северняци" посвещават концерт на Генчо Генчев

Концерт-портрет "С музиката на Генчо Генчев" ще представи Фолклорна студия "Северняци" днес, 25 ноември, във Видин. Музикалното събитие е посветено на 80 години от рождението на дългогодишния художествен ръководител на Ансамбъла за народни песни и танци "Дунав". За да си спомнят за него и неговото творчество, с видеоизпълнения и на живо в концерта ще..

публикувано на 25.11.22 в 15:45

Ара и любовта ѝ към бананите

В "97 лапи и 1 опашка" ни гостува Ара . Тя е от по-рядко срещаните лабрадори , защото цветът на козината ѝ е черен. Април месец Ара ще навърши 3 години. Тя е много добро и послушно куче, типично за нейната порода, казва стопанинът ѝ Пламен Йорданов от Видин: "Ара е прекрасно животно! Всички, които имат лабрадори, знаят, че с много..

публикувано на 25.11.22 в 15:30

Черен петък е, харчете разумно

Черен петък или Black Friday , в съвременната битова култура на САЩ е денят след Деня на благодарността , който е възприет за начало на коледния пазар. Черният петък често се смята за най-натоварения ден за пазаруване в годината и отбелязва началото на коледния пазарен сезон. Тази година той е на 25 ноември. Интересът на видинчани по време..

публикувано на 25.11.22 в 15:30

Конкурс за коледна приказка обявиха във Видин

Общинският съвет по наркотични вещества във Видин и Превантивно-информационният център към него обявиха конкурс за детско творчество "Коледна приказка". Конкурсът е за деца на възраст между 10 и 14 години, а максималният обем на приказката- до три печатни страници, каза председателят на съвета Веселка Димитрова: "Очакванията са да видим..

публикувано на 25.11.22 в 15:28