Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Откриха новия завод за авточасти във Враца

8
Снимка: Ива Антонова

Президентът Румен Радев присъства на официалното откриване на нов завод за автомобилни компоненти на компанията "Теклас – България" във Враца. Инвестицията в предприятието е в размер на 20 милиона лева. Разкрити са 300 работни места. Президентът Румен Радев:

"Всяка една инвестиция от такъв мащаб, особено с такава специфика на производство, е крачка напред за българската икономика. Защото България има нужда от високотехнологични, експортно ориентирани предприятия, даващи продукция с висока добавена стойност и със значим принос за модернизацията на страната."

На официалното откриване присъстваха още министърът на иновациите и растежа Александър Пулев и посланикът на Република Турция у нас Айлин Секизкьок. Във Враца е шестият завод в България на чуждестранна компания, която е специализирана в производството на ĸayчyĸoви и плacтмacoви издeлия зa нaй-гoлeмитe aвтoмoбилocтpoители.

Галерия

Вижте още
Литийно шествие за Никулден във Видин

Снимката на 6 декември 2022 година

Северозападът тържествено почете  свети Николай Мирликийски Чудотворец.  Никулден във Видин започна с празнична света литургия, отслужена от Негово високопреосвещенство Видинския митрополит Даниил, и продължи с литийно шествие и рибен курбан. Във Враца програмата стартира с водосвет за здраве и благополучие, отслужен от Врачанския митрополит..

публикувано на 06.12.22 в 18:00

Провериха готовността за зимното поддържане на пътища в област Видин

Зимното поддържане на републиканската пътна мрежа във Видинска област беше обсъдено в Областна администрация Видин. Представителите на трите пътни дружества, отговорни за поддържане на републиканската пътна мрежа на територията на областта, докладваха за създадената организация през зимния сезон. Към настоящия момент фирмите са провели преглед на..

публикувано на 06.12.22 в 16:54
Молебен за здраве извърши Видинският митрополит Даниил

Северозападът тържествено почете свети Николай (Снимки+видео)

Видинчани почетоха свети Николай Мирликийски Чудотворец с празнична света литургия, литийно шествие и рибен курбан (виж видеото по-долу в текста). Богослужението беше оглавено от Негово високопреосвещенство Видинския митрополит Даниил в църквата "Свети Николай Чудотворец" в града. На службата присъстваха представители на Община Видин,..

публикувано на 06.12.22 в 14:38

Коледните лампички - за какво да внимаваме

Вече традиционно, началото на декември е времето, в което започваме да украсяваме дома за посрещането на Коледа и Нова година. Централен елемент от декорацията е празничната елха с греещите по нея електрически гирлянди . От платформата "Ние, потребителите“ са изготвили съвети за избора на безопасни лампички за коледното дърво, коментира Габриела..

публикувано на 06.12.22 в 14:34

Кампанията "Запази доброто" подкрепя хора от Северозапада

За шеста поредна година в дните преди Рождественските празници доброволци организират благотворителната кампания "Запази доброто", която е в  подкрепа на възрастни хора от Северозапада и на деца с увреждания, лишени от родителска грижа. Очакванията са да бъдат подпомогнати над 200 семейства и 70 деца, каза Илияна Мирчева, един от организаторите..

публикувано на 06.12.22 в 14:10

Иззеха оръжия и боеприпаси в Бяла Слатина

Самоделен пистолет, два газови пистолета и множество боеприпаси са намерени и иззети от органите на реда в Бяла Слатина, съобщават от полицията във Враца. Оръжията са открити вчера, в два частни имота по време на специализирана операция свързана с незаконно притежание и разпространение на наркотични вещества.  Образувани са досъдебни производства.

публикувано на 06.12.22 в 11:30

Находки от различни епохи по трасето Мездра - Ботевград

Приключиха тазгодишните спасителни археологически проучвания по трасето Мездра - Ботевград, съобщиха от Регионалния исторически музей във Враца.  По време на проучванията край село Дърманци, археолозите с ръководител Георги Ганецовски и заместник-ръководители д-р Вивиана Митева и Петя Аспарухова попаднаха на 25 вкопани археологически структури,..

публикувано на 06.12.22 в 11:20