Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Книга за проф. Радка Аргирова ще бъде представена в Монтана

Автор:
Снимка: Община Монтана

Среща с вирусолога проф. д.м.н. Радка Аргирова и с журналистката Юлия Пискулийска ще се състои днес, 25 ноември, от 16:00 часа в Заседателната зала на Общински младежки дом - Монтана. Поводът е представяне на книгата на Юлия Пискулийска за проф. Радка Аргирова "Псевдоним Вирус с окраска Диверсия".


Надяваме се да се получи диалог между авторите и присъстващите, каза организаторът на срещата и издател на Алманах "Огоста" Мартен Калеев, като покани всички желаещи да присъстват:


"Инициативата, която съм поел е в рамките на културния календар на града. Ние се опитваме да представим в човешката им светлина хората, които имат сериозни заслуги за - да кажем културни процеси, научни открития. Хора, които са дали много на тази държава, за да се случат определени събития, които да защитават националния интерес. Смятам, че в рамките на едно турне, макар че аз не обичам тази дума турне, проф. Радка Аргирова и Юлия Пискулийска представят човешката страна на проф. Аргирова."


Чуйте повече в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Задържаха извършител на грабеж от Видин

Извършител на грабеж е задържан по „горещи" следи при съвместна работа на служители от Районните управления в Монтана и Лом.  На 24.07.2024 г. вечерта на перона на ж.п. гарата в гр. Монтана 70-годишен монтански жител бил ударен с юмрук по главата от непознат, който му отнел сумата от 230 лв и го заплашил с нож, като му казал да не сигнализира за..

публикувано на 26.07.24 в 11:27

Проблеми при техническите прегледи след нови изисквания

Нови изисквания при годишните технически прегледи създават проблеми за собствениците на някои автомобили. От понеделник (22 юли) са в сила нови правила, според които тези пунктове, които не са осигурили свързаност на уредите за измерване със системата на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация”, няма да могат да работят.  Промяната се..

публикувано на 26.07.24 в 10:59

Контейнер за смет изгоря във Видин

Пластмасов контейнер за смет е изгорял във Видин, съобщават от ОД на МВР-Видин.  След сигнал, поучен в късния следобед вчера,  екип на видинската пожарна служба е гасил запален пластмасов контейнер за смет в кв. „Калето“. Пламъците унищожили контейнера, съседният бил спасен. Установено е, че п ричината е небрежност при боравене с открит огън...

публикувано на 26.07.24 в 09:25

Две катастрофи с материални щети във Врачанско

Две катастрофи с материални щети са станали през изминалото денонощие във Врачанско, съобщават от полицията във Враца Около 05.30ч. вчера на път Е-79 с посока на движение от с.Краводер към гр.Враца е катастрофирал товарен автомобил, след като водачът е изгубил контрол на управляваното МПС и се е блъснал в мантинелата. Техническото средство не е..

публикувано на 26.07.24 в 08:30

Продължава Фестивалът на изкуствата "Дунавски вълни“ във Видин

С множество прояви продължава 13-тото издание на Фестивала на изкуствата "Дунавски вълни“ във Видин. Днес в парк "Владикина бахча” отново ще работят  работилниците на Център за творческо и личностно развитие "Свободата да съм". Програмата започва от 10 ч. с работилница за рисуване върху тениски, заниманията продължават с работилница за бижута,..

публикувано на 26.07.24 в 07:58

Снимката на 25 юли 2024 година

До събота продължава фестивалът Дунавски вълни в парк "Владикина Бахча". Днес децата се радваха на улично шоу "Цветя на кокили" и Музикално приключение.  Спонтанен протест срещу тежкотоварния трафик през "Петрохан" затвори за час тази сутрин старопланинския проход.                     От днес,  25 юли, с един час се увеличава..

публикувано на 25.07.24 в 18:10

Патриарх Даниил ще уважи празника на Вършец

За първи път в историята на курортния град български патриарх ще присъства на официалното откриване на "Празника на курорта, минералната вода и Балкана".  На 2 август Негово Светейшество Патриарх Даниил ще бъде посрещнат в града при храм "Свети Георги Победоносец" от 18:00 часа. Всички граждани, ще могат да получат благословията на патриарха.  В..

публикувано на 25.07.24 в 16:45