Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Деца във Видин се радват на нова площадка

5
Снимка: Радио ВИДИН

Нов детски кът отвори врати в квартал "Христо Ботев" във Видин. В него децата ще открият шест съоръжения за игра -  катерушка, пързалка и различни люлки. Детският кът има собствена декоративна ограда, пейки и съдове за отпадъци. Новата придобивка беше открита от заместник-кмета Борислава Борисова:

"Детската площадка, на която се намираме, е изградена от Община Видин за всички видински деца и се надявам да донесе много радости в детските игри. Изградена е по проект, финансиран по ПУДООС (Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда- бел. ред.), като финансовата безвъзмездна стойност е 15 хиляди лева. Да е честита изградената площадка и я обявявам за открита."

Живеещи в квартала приветстваха инициативата:

"Хубава е, за децата е хубаво, но трябваше нещо отгоре да поставят, върху пясъка, защото, когато е сухо, това се лепи по дрехите и на всяко излизане на децата трябва да ги вкарваме в банята след това. Иначе е много хубаво. Правнучка имам и много ѝ харесва тук. /.../ Много е хубава площадката и дечицата много ѝ се радват."

Най-щастливи днес бяха децата. 

"Добре е. На мен всичко ми харесва. /.../ Много е уникално!"

Намиращите се в съседство стари детски съоръжения няма да бъдат премахнати, но ще бъдат обновени, уточниха от Общината.

Галерия

Вижте още

Снимката на 21 март 2023 година

За Великден ще бъде пуснато движението по част от скоростния път Мездра-Ботевград  в участъка между селата Новачене и Скравена. Трасето е около 7,5 километра, включвайки и обхода на Новачене. За останалата част от скоростния път между Мездра и Ботевград се правят изменения в Подробния устройствен план, за да се променят предвидените пет кръгови..

публикувано на 21.03.23 в 18:00

Ружинци прави пролетен бал

Пролетен бал ще се проведе в село Ружинци , съобщиха от общината. Балът е традиционен, но заради ковид пандемията две години не го провеждахме, уточни кметът на общината Александър Александров : "По идея на общинското ръководство и на Народно читалище "Христо Ботев" в Ружинци за поредна година се опитваме да организираме пролетен бал, който..

публикувано на 21.03.23 в 17:17

Забележителности във Видин ще угаснат за "Часът на Земята"

Художественото осветление на два от забележителните паметници на културата във Видин – средновековния замък „Баба Вида“ и Стамбол капия ще бъде изгасено за един час на 25 март, събота, от 20:30 ч. до 21:30 ч. Така Община Видин се присъединява към  17-ото издание на природозащитната инициатива „Часът на Земята“ , съобщават от местната..

публикувано на 21.03.23 в 16:56
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков (в средата) по време на инспекцията на пътя Мездра-Ботевград

Иван Шишков: За Великден ще бъде пуснато движението по част от скоростния път Мездра-Ботевград

За Великден ще бъде пуснато движението по част от скоростния път Мездра-Ботевград в участъка между селата Новачене и Скравена . Трасето е около 7,5 километра, включвайки и обхода на Новачене. Новината съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков , посочват от ведомството. Днес той заедно със..

публикувано на 21.03.23 в 13:42

Видински поет представя нова стихосбирка

Видинският поет Ненчо Славчев   ще представи н овата  си стихосбирка „Повикани от светлината“  днес, на юбилейна вечер по случай неговата 75-годишнина. Поетите Боян Ангелов, председател на Съюза на българските писатели, Петър Андасаров, Атанас Звездинов  ще присъстват н а представянето .  "Новата книга е издадена от издателство..

обновено на 21.03.23 в 13:30

Назначиха трима нови съдии в Окръжен съд-Враца

Трима нови съдии започнаха работа в Окръжен съд – Враца , съобщиха от съдебната палата. Това са магистратите Калин Тодоров, Борис Динев и Христо Христов. Съдия Калин Тодоров има юридически стаж в съдебната система над 21 години. Кариерата му започва като съдебен кандидат в Окръжен съд – Монтана през 2001 г. Повече от 18 години е..

публикувано на 21.03.23 в 10:51

Кражба от аптека във Видин разследват криминалистите

Видинските криминалисти разследват кражба от аптека в областния град, съобщават от полицията. Сигналът е постъпил на тел.112 вчера, 20 март, в 7.50 часа. Лекарства и пари са откраднати от аптеката, като посегателството е извършено между 19.17 часа на 19 март до 07.50 часа на 20 март. Крадците са влезли в обекта като са разбили входна врата и са..

публикувано на 21.03.23 в 10:45