Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

АЕЦ "Козлодуй" регистрира пропуск на топлоносител, опасност няма

Снимка: Радио ВИДИН

За инцидент при експлоатацията на шести блок а АЕЦ "Козлодуй" съобщиха от централата. Към момента няма нарушаване на радиационния фон. В процеса на експлоатация са регистрирани индикации за пропуск на топлоносител. Количеството на пропуска е под непрекъснат контрол, като към момента стойността му е няколкократно по-ниска от съществуващите ограничения, уверяват от централата. При достигане на ограниченията за експлоатация, блокът ще бъде спрян за отстраняване на пропуска.

Вижте още

Социални инициативи във Видин помагат на деца от уязвими групи

Социален проект , който Община Видин изпълнява, помага на деца от уязвими групи и сeмействата им. Финансирането е за над един милион лева. Дейностите са започнали през 2016 година и приключват в края на месец юни, каза при представянето на изпълнението им заместник-кметът по европейски политики и инвестиции Десислава Тодорова :..

публикувано на 27.01.23 в 16:03
Врачанската болница

Излезе съдебномедицинска експертиза за смъртен случай пред Спешното във Враца

Съдебномедицинската експертиза , поръчана след смъртта на Миглена Сиренярска на входа на Спешно приемно отделение (СПО) във Враца , доказва, че леталният изход не е предизвикан от лекарска грешка или неизпълнение на медицинските стандарти. В Окръжната прокуратура са получили тези дни становище от Александровска болница, където експерти се..

публикувано на 27.01.23 в 15:55

Общинският съвет в Монтана гласува за ново улично осветление

Община Монтана ще кандидатства по програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“, част от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021, за подмяна на уличното осветление . Това стана възможно, след като общинските съветници подкрепиха предложението на редовната си сесия. Уличното..

публикувано на 27.01.23 в 15:41

Читалището в Монтана е с нов облик

„Това е новата емблема на град Монтана”, категоричен беше кметът Златко Живков , който преряза лентата на обновената сграда на читалище „Разум 1881” в Монтана . Реконструкцията му започна през март 2021 година. Това стана възможно след спечелен проект „Развитие на културния живот в община Монтана чрез инвестиции в културната..

публикувано на 27.01.23 в 15:30

Общинските съветници в Кула се събират на заседание

Първо редовно заседание за 2023 година на Общински съвет в Кула ще се проведе днес, 27 януари. Съветниците ще разгледат предложение на кмета на общината Владимир Владимиров за приемане на Годишна програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост. Общинският съвет ще вземе решение за  определяне на пасища, мери и ливади за общо и..

публикувано на 27.01.23 в 13:01
От Окръжна прокуратура-Видин съобщиха подробности за акцията срещу лихварска група в града.

Трима са задържани за лихварство във Видин

Трима мъже са задържани за участие в организирана престъпна група за лихварство при акцията на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" във видинския квартал „Нов път“ . Единият от арестуваните е обвинен и в изнудване, съобщи ръководителят на Окръжна прокуратура-Видин Ваня Ненкова : "Акцията е по образувано досъдебно..

публикувано на 27.01.23 в 12:28

Обсъдиха преразпределение на първокласници във Видин

Обществено обсъждане за преразпределение  на район на закрито учебно заведение се проведе във Видин . От местната власт предложиха децата, които ще бъдат първи клас и са в обсега на нефункциониращото вече Основно училище "Отец Паисий" в града да бъдат пренасочени към СУ "Св. св. Кирил и Методий" и ОУ "Св. Климент Охридски". Предложението е..

публикувано на 27.01.23 в 11:53