Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Хилда Казасян и Теодосий Спасов с филмова музика във Видин

На сцената излизат известни български изпълнители в концерта на Плевенската филхармония

Петър Салчев, Хилда Казасян и Теодосий Спасов гостуваха в "Цветовете на деня", с водещ Кирил Кирилов.
Снимка: Радио ВИДИН

Концерт на Плевенската филхармония „Светът на киното в музика“, с участието на Теодосий Спасов, Хилда Казасян, Борислав Йоцов, Христо Йоцов и други известни български изпълнители ще бъде представен тази вечер от 19 часа на видинска сцена. Това е нещо, което във Видин не се е случвало до момента, каза в студиото на Радио ВИДИН джаз певецът Петър Салчев. Той ще пее вместо Васил Петров, който няма да вземе участие в концерта, както беше обявено предварително:

"В последните години обичам да слушам само музика, която предизвиква картини у мен. А сега, хората, които ще дойдат довечера, ще получат наготово и картините, защото Васил Къркеланов е направил магия зад сцената. Аз съм и страничен наблюдател на този проект, и съм го гледал отстрани, пък и участвам в него понякога, и ще кажа, че това, което ще види довечера публиката, според мен във Видин не се е случвало", посочи изпълнителят. 

Няма по-образна музика от филмовата, каза Хилда Казасян, като добави, че следващата година ще бъдат представени произведения от българското кино.

"Надявам се, че догодина ще гостуваме тук с българската музика, най-емблематичните теми от българските филми, от тези, които на нас самите ни въздействат", каза джаз певицата. 

Видинската публика ще чуе изпълненията на кавал от Теодосий Спасов в две произведения.

"Аз участвам в две филмови сюити, които са аранжирани от Христо Йоцов", каза музикантът. 


Концертът включва избрани филмови парчета от обичани и знакови филми, с изцяло нов аранжимент. Той е направен специално за случая от Христо Йоцов. Автор на мултимедията е Васил Къркеланов. Концертът в Спортна зала "Фестивална" ще включи картини от "Имало едно време в Америка", "Кръстникът", "Убий Бил", "Кабаре", "Флашданс", "Хубава жена", от филмите на Чарли Чаплин и много други.

Видеозапис от гостуването на Теодосий Спасов, Хилда Казасян и Петър Салчев в студиото на Радио ВИДИН може да видите във видеото по-долу:  

По публикацията работи: Полина Тодорова
Вижте още

Документална изложба в Монтана разказва за българските евреи

Документална изложба  „1943: Преследване и защита. Съдбата на българските евреи“ откриха в Монтана .  Преди 80 години, благодарение на безпрецедентното обединение на български общественици, духовници, политици и граждани, е спасен животът на близо 50 хиляди български евреи. В присъствието на представители на различни институции,..

публикувано на 27.01.23 в 16:45

Социални инициативи във Видин помагат на деца от уязвими групи

Социален проект , който Община Видин изпълнява, помага на деца от уязвими групи и сeмействата им. Финансирането е за над един милион лева. Дейностите са започнали през 2016 година и приключват в края на месец юни, каза при представянето на изпълнението им заместник-кметът по европейски политики и инвестиции Десислава Тодорова :..

публикувано на 27.01.23 в 16:03
Врачанската болница

Излезе съдебномедицинска експертиза за смъртен случай пред Спешното във Враца

Съдебномедицинската експертиза , поръчана след смъртта на Миглена Сиренярска на входа на Спешно приемно отделение (СПО) във Враца , доказва, че леталният изход не е предизвикан от лекарска грешка или неизпълнение на медицинските стандарти. В Окръжната прокуратура са получили тези дни становище от Александровска болница, където експерти се..

публикувано на 27.01.23 в 15:55

Общинският съвет в Монтана гласува за ново улично осветление

Община Монтана ще кандидатства по програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“, част от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021, за подмяна на уличното осветление . Това стана възможно, след като общинските съветници подкрепиха предложението на редовната си сесия. Уличното..

публикувано на 27.01.23 в 15:41

Читалището в Монтана е с нов облик

„Това е новата емблема на град Монтана”, категоричен беше кметът Златко Живков , който преряза лентата на обновената сграда на читалище „Разум 1881” в Монтана . Реконструкцията му започна през март 2021 година. Това стана възможно след спечелен проект „Развитие на културния живот в община Монтана чрез инвестиции в културната..

публикувано на 27.01.23 в 15:30

Общинските съветници в Кула се събират на заседание

Първо редовно заседание за 2023 година на Общински съвет в Кула ще се проведе днес, 27 януари. Съветниците ще разгледат предложение на кмета на общината Владимир Владимиров за приемане на Годишна програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост. Общинският съвет ще вземе решение за  определяне на пасища, мери и ливади за общо и..

публикувано на 27.01.23 в 13:01
От Окръжна прокуратура-Видин съобщиха подробности за акцията срещу лихварска група в града.

Трима са задържани за лихварство във Видин

Трима мъже са задържани за участие в организирана престъпна група за лихварство при акцията на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" във видинския квартал „Нов път“ . Единият от арестуваните е обвинен и в изнудване, съобщи ръководителят на Окръжна прокуратура-Видин Ваня Ненкова : "Акцията е по образувано досъдебно..

публикувано на 27.01.23 в 12:28