Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Общинските и районните администрации са водещи партньори по програмата за саниране

Сдруженията на собствениците сключват споразумения с Общините за санирането

Снимка: Радио ВИДИН

Гражданите могат да се обръщат към Общините, за да започнат подготовка на документите за саниране. Сдруженията на собствениците трябва да сключват партньорски споразумения с Общините преди подаването на предложения за изпълнение на инвестиции, съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. .


Общинските и районните администрации са водещи партньори при изпълнението на проекти по процедура "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фон – Етап I". 


За улеснение на процеса на кандидатстване Министерството на регионалното развитие и благоустройството публикува списък на лица за контакт, които общинските администрации са определили.


Представителите на Сдруженията на собствениците могат да осъществят връзка с тях преди да започнат подготовката на документи за кандидатстване, както и по въпроси, свързани с цялостния процес на кандидатстване.


Списъкът е публикуван на страницата на МРРБ в раздел "Проекти по НПВУ", подраздел "Инвестиции по НПВУ", секция "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд" (https://www.mrrb.bg/bg/spisuk-s-lica-za-kontakt-opredeleni-ot-obstinskite-administracii-vuv-vruzka-s-izpulnenieto-na-procedura-podkrepa-za-ustojchivo-energijno-obnovyavane-na-jilistniya-sgraden-fond-etap-i-po-nacionalniya-plan-za-vuzstanovyava-86298/).   


По публикацията работи: Йорданка Герасимова
Вижте още

Документална изложба в Монтана разказва за българските евреи

Документална изложба  „1943: Преследване и защита. Съдбата на българските евреи“ откриха в Монтана .  Преди 80 години, благодарение на безпрецедентното обединение на български общественици, духовници, политици и граждани, е спасен животът на близо 50 хиляди български евреи. В присъствието на представители на различни институции,..

публикувано на 27.01.23 в 16:45

Социални инициативи във Видин помагат на деца от уязвими групи

Социален проект , който Община Видин изпълнява, помага на деца от уязвими групи и сeмействата им. Финансирането е за над един милион лева. Дейностите са започнали през 2016 година и приключват в края на месец юни, каза при представянето на изпълнението им заместник-кметът по европейски политики и инвестиции Десислава Тодорова :..

публикувано на 27.01.23 в 16:03
Врачанската болница

Излезе съдебномедицинска експертиза за смъртен случай пред Спешното във Враца

Съдебномедицинската експертиза , поръчана след смъртта на Миглена Сиренярска на входа на Спешно приемно отделение (СПО) във Враца , доказва, че леталният изход не е предизвикан от лекарска грешка или неизпълнение на медицинските стандарти. В Окръжната прокуратура са получили тези дни становище от Александровска болница, където експерти се..

публикувано на 27.01.23 в 15:55

Общинският съвет в Монтана гласува за ново улично осветление

Община Монтана ще кандидатства по програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“, част от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021, за подмяна на уличното осветление . Това стана възможно, след като общинските съветници подкрепиха предложението на редовната си сесия. Уличното..

публикувано на 27.01.23 в 15:41

Читалището в Монтана е с нов облик

„Това е новата емблема на град Монтана”, категоричен беше кметът Златко Живков , който преряза лентата на обновената сграда на читалище „Разум 1881” в Монтана . Реконструкцията му започна през март 2021 година. Това стана възможно след спечелен проект „Развитие на културния живот в община Монтана чрез инвестиции в културната..

публикувано на 27.01.23 в 15:30

Общинските съветници в Кула се събират на заседание

Първо редовно заседание за 2023 година на Общински съвет в Кула ще се проведе днес, 27 януари. Съветниците ще разгледат предложение на кмета на общината Владимир Владимиров за приемане на Годишна програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост. Общинският съвет ще вземе решение за  определяне на пасища, мери и ливади за общо и..

публикувано на 27.01.23 в 13:01
От Окръжна прокуратура-Видин съобщиха подробности за акцията срещу лихварска група в града.

Трима са задържани за лихварство във Видин

Трима мъже са задържани за участие в организирана престъпна група за лихварство при акцията на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" във видинския квартал „Нов път“ . Единият от арестуваните е обвинен и в изнудване, съобщи ръководителят на Окръжна прокуратура-Видин Ваня Ненкова : "Акцията е по образувано досъдебно..

публикувано на 27.01.23 в 12:28