Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Благотворителна кауза за бездомни животни се нуждае от още дарения

Снимка: Радио ВИДИНВ началото на тази година ви разказахме за един видинчанин и неговата благотворителна кауза за поставяне на вендинг машина в града, чрез която, рециклирайки пластмасовите бутилки и кенчета, осигуряваме храна за бездомните животни. 

Юлиян Миков си беше поставил срок да събере сумата до Великден и се надяваше да успее, но за съжаление, това не се случи. Той продължава да набира необходимите средства, като сумата, която му липсва, за да завърши своята инициатива не е голяма:

"Почти сме на финала с цялото това нещо, като остават около 560 лева по последни преброявания..."

Желаещите да дарят сега могат да се сдобият с нещо, което да им напомня за доброто дело, което са направили, каза Юлиян:

"Идеята е следната - създал съм една тениска... изработката на самата тениска струва 10 лева, подпомагането на самата кауза струва 10 лева и общата цена, за да притежаваш една такава тениска е 20 лева. Идеята е всеки един, който помогне за тази кауза, да му остане някакъв спомен, нещо като подарък, може за близък..."


Интересът на хората към тениските за момента е голям:

"Много интересен е феноменът на социалните мрежи, че когато пуснах първия пост, много хора се изкефиха, искаха тениски. Много хора, дори непознати ми писаха... Цялото нещо е такова, че като пуснеш самия пост, хората в началото, като започнат да реагират... има интерес. След това някак си се приглушава и аз трябва това нещо да го правя и втори път, и трети път, за мога да събера нужната бройка. В началото бях изчислил, бяха около 940 лева до края да съберем цялата сума, тогава пуснах тениските, взеха се 32 бройки. Някои хора не искаха тениски, а просто искаха да подпомогнат самата кауза и след това, сега втори рунд, който пуснах, той още тече в момента."

Остават още около 60 броя тениски, които трябва да се купят, за да се достигне сумата от 3000 лева, необходима, за да бъде поставена вендинг машина за кучешка храна във Видин. Всеки, който иска да помогне, може да пише на Юлиян. Онези, които имат отношение към животните, но нямат възможността да помогнат чрез средства, могат просто да споделят тази публикация, за да достигне до повече хора. Който желае, може да дари и тук - http://revolut.me/yuliya0bw0


Дарения се набират и по банков път: 


IBAN  BG81UNCR76301076721286  Юлиян Миков


Чуйте разговора в прикачения файл.

БНР подкасти:

Вижте още

Изложба разказва за казармения живот в годините на социализма

Изложбата "Когато момчето става мъж...“ ще бъде представена във Видин. Тя е създадена от Илия Вълев, доктор по етнология и главен асистент в Института по етнография и фолклористика и представя казармата през "онези“ 45 години. Повод за нея става дисертационната работа на Илия Вълев , който я публикува и в книга: „Самата изложба представлява..

обновено на 02.02.23 в 09:38

В "Музикална зона" на 02 февруари 2023 слушаме филмовия композитор Луис Бакалов

Луис Енрикес Бакалов е аржентински и италиански композитор от български произход. Баба му и дядо му са банатски българи, емигрирали в Аржентина. Има и еврейски корени. Различните култури, свързани не само с неговия произход, но и обуславящи го като творец, допринасят за уникалния му музикален стил. Това многообразие се долавя най-вече във..

публикувано на 02.02.23 в 09:00

Изоставените домашни любимци - герои в спектакъл на видинския куклен театър

Какво се случва с домашните любимци, изоставени от своите доскорошни стопани, разказва новият спектакъл на видинския куклен театър "Изгубен в гората". Негов автор е актьорът и режисьор Христо Иванов. Идеята си той черпи от истински истории, които среща в реалния живот:   “През годините идеята узряваше в съзнанието ми, тъй като темата за мен..

публикувано на 01.02.23 в 17:40
Проектът

Фотопроектът "Баща и син" идва във Видин

Фотографът  Валерий Пощаров реализира интересен проект, наречен "Баща и син" . Той снима портрети на пораснали синове и техните бащи, хванати за ръце. Инициативата се финансира от Национален фонд "Култура" по програма "Социално ангажирани изкуства".  До този момент Валерий е заснел мъже от 20 области в страната: "Проектът предвижда всичките..

публикувано на 01.02.23 в 17:00

Две изложби открива читалището в Бяла Слатина

Картини и пана от плъстена вълна ще представи в читалището в Бяла Слатина Таня Митева от Козлодуй. Авторката ще покаже близо 50 свои работи, като експозицията ще допълнят традиционни български мартеници.  "Много е интересно - цветна вълна се поставя в зависимост от това, което искаш да постигнеш, влакната се поставят по точно определен..

публикувано на 01.02.23 в 15:06

Видинското село Флорентин отбеляза Трифон Зарезан (снимки+видео)

С много танци и празнично настроение жители и гости на село Флорентин отбелязаха днес празника Трифон Зарезан. Голямо хоро се изви от центъра на селото до лозята, които по традиция бяха зарязани за здраве и берекет. Също по традиция старият Трифон-  Георги Пенев заряза лозето, поля го с вино и предаде щафетата на младия Трифон, в ролята..

публикувано на 01.02.23 в 14:53

Зърното у нас- вяла търговия и ниски цени

Вяла търговия, липса на интерес, залежали количества- с това се характеризира зърненият пазар към момента. Цените падат и процесът ще продължи, каза  Борис Ангелов , представител на стоковата борса в Монтана: "Има доста налични количества царевица, пшеница, слънчоглед... За овес има запитвания, но няма пазар, но цените не са това, което беше..

публикувано на 01.02.23 в 14:47