Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Криводол прави никулденско шоу

Снимка: Радио ВИДИН

В Криводол организират никулденско шоу днес, 5 декември, от 18.00 часа, с което Общината и местното читалище дават старт на празничната програма. 

"Това е едно изключително уважавано никулденско шоу в нашия град. Както всяка година, така и на това никулденско шоу, очакваме да дойдат много рибари, много ловци, всички, които почитат този ден. Над 100 жители на град Криводол се събират при нас, в читалището. Очакваме да се разкажат изключително много истории...", каза Христина Кръстева- главен библиотекар в читалище "Никола Вапцаров"- Криводол.

Коледно-новогодишните празници в Криводол се организират от Народно читалище "Никола. Й. Вапцаров" под патронажа на кмета на Община Криводол. Днес отвори врати и коледният базар на открито. На 24 декември ще има празничен концерт на площада пред Общината. На 29 декември за всички жители и гости ще има празничен концерт на група Д2.

Още за празничната програма на Общината може да чуете в звуковия файл.

Вижте още

Снимката на 7 февруари 2023 година

Българският Червен кръст  (БЧК) обяви кампания за набиране на материални дарения в помощ на пострадалите от опустошителните земетресения в Турция и Сирия . Помощи се набират и в областните организации на Червения кръст, каза директорът на Областния съвет на БЧК във Видин Цветелина Петрова. Демерджиев във Враца : Готови сме да..

публикувано на 07.02.23 в 18:10

Видинската библиотека получи допълнителни помещения

Регионална библиотека "Михалаки Георгиев"-Видин получава  три допълнителни помещения заради разширяване на дейността си. Те са частна държавна собственост и се предоставят за управление на културната институция от областния управител след мотивирано искане от ръководството на библиотеката. Помещенията са  с обща площ 80 кв.м. и   се намират на..

публикувано на 07.02.23 в 17:43

Дружество има претенции за над 8 милиона лева към Община Враца

Обявеното в несъстоятелност дружество „ПОНССТРОЙИНЖЕНЕРИНГ“ АД, което има стотици милиони задължения към фирми и служители, е отправило покана за доброволно изпълнение към Община Враца . По данни на местната управа, претенциите са за от 8 433 592,29 лв . Към момента дружеството дължи на местната администрация над 7 милиона лева, както и над..

публикувано на 07.02.23 в 17:06
Кметът на Монтана Златко Живков (вдясно) организира среща на протестиращите за язовир Огоста с министъра на икономиката Никола Стоянов.

Протестиращи в Монтана се срещнаха с министъра на икономиката

Изграждането на плаваща фотоволтаична централа в язовир Огоста няма да навреди на водната флора и фауна, заяви министърът на икономиката Никола Стоянов на среща с граждани в Монтана , съобщават от общинската администрация. Тя беше организирана по инициатива на кмета на общината Златко Живков в отговор на протеста преди три седмици срещу..

публикувано на 07.02.23 в 16:37

БЧК събира дарения за пострадалите в Турция и Сирия

Българският Червен кръст (БЧК) обяви кампания за набиране на материални дарения в помощ на пострадалите от опустошителните земетресения в Турция и Сирия. Помощи се набират и в областните организации на Червения кръст, каза директорът на Областния съвет на БЧК във Видин Цветелина Петрова. "В момента най-неотложни са нуждите от..

публикувано на 07.02.23 в 16:16

Видински автори издадоха "Некнигата"

Редакторът в Радио ВИДИН Красимир Каменов - Тоти и видинският съдия Тони Попиванов издадоха съвместна книга със стихотворения и разкази, озаглавена  „Некнигата“ . Изданието е написано  на северозападен диалект, разказа Красимир Каменов . "Появи се на бял свят една книга, замислена още миналата година, но сега ѝ дойде времето -..

публикувано на 07.02.23 в 16:09

Цигуларката Лия Петрова ще свири във Враца

Цигуларката Лия Петрова гостува на Симфониета-Враца в концерт от цикъла „Майстори на цигулката“ на 9-ти февруари. Тя се завръща на врачанска сцена в изпълнение на Дж. Виоти – Концерт № 22 за цигулка и оркeстър в ла минор, G. 97. Диригент ще бъде Христо Павлов.  Италианският цигулар и композитор Джовани Батиста Виоти (1755 – 1824) има..

публикувано на 07.02.23 в 15:03