Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Иззеха оръжия и боеприпаси в Бяла Слатина

Снимка: Радио Видин

Самоделен пистолет, два газови пистолета и множество боеприпаси са намерени и иззети от органите на реда в Бяла Слатина, съобщават от полицията във Враца. Оръжията са открити вчера, в два частни имота по време на специализирана операция свързана с незаконно притежание и разпространение на наркотични вещества. 

Образувани са досъдебни производства.

По публикацията работи: Генади Вельов
Вижте още
Колаж

Гери от Враца продължава лечението си

19-годишната Гергана Петрова от Враца, която от 2017 година води битка със злокачествено заболяване все още продължава  лечението си. Диагнозата, която момичето получава, когато е само на 13 години е остеосарком , който засяга костната й система. Днес лечението й се провежда ежеседмично, сподели тя за Радио ВИДИН: "В момента провеждам..

публикувано на 28.01.23 в 14:56

Концерт-спектакъл за 75-годишнината на ансамбъл "Мездра"

Юбилеен концерт-спектакъл "Да останем богати" ще се състои на 18 април 2023 година по повод 75 години от създаването на ансамбъл "Мездра". Сюжетът противопоставя материалното и нематериалното културно богатство на България през очите на младо българско момиче.  В основата е потресаващата история на красива девойка, която решава да смени своята вяра..

публикувано на 28.01.23 в 11:08

Мездренски ученици са отличени в международен проект

През месец декември 2022 г. ученици и учители от СУ „Иван Вазов” участваха в конкурс, организиран от HISTOLAB, съвместен проект на Европейския съюз и Съвета на Европа. „ HISTOLAB award for innovative school projects in history education“/„Награда HISTOLAB за иновативни училищни проекти в обучението по история“.  Конкурсът е в две възрастови..

публикувано на 28.01.23 в 10:40

Разследват ПТП в Мездра

Инцидентът е станал в района на стария мост в града. Лек автомобил е блъснал жена, която си била взела храна за обяд от близко заведение.  От полицейския пресцентър съобщават, че жената е получила наранявания, които не застрашават живота й, без да уточняват подробности. Алкохолната проба на шофьора е отрицателна.  По случая е образувано досъдебно..

публикувано на 28.01.23 в 10:12

Почетоха български писатели на творческа вечер в Мездра

  В читалнята на библиотеката в Мездра се проведе Творческа вечер на Литературен клуб "Хр. Ботев", посветена на годишнинина на български писатели: 175 години от рождението на Христо Ботев, 160 години от рождението на Алеко Константинов, 100 години от рождението на Ивайло Петров. Изявата беше открита от председателя на клуба Светла..

публикувано на 28.01.23 в 09:52

Гимназисти от Монтана са стажанти в общината

Трима ученици от Финансово-стопанската гимназия „Васил Левски" в Монтана са на стаж в общината . Миряна Овчарова от 11 клас ще се обучава в общинския съвет. На редовната сесията тя бе приветствана от председателя инж. Иво Иванов . "Тя е икономическа специалност- "Икономика и мениджмънт". Миряна Овчарова е тук днес, ще ни помага при работата..

публикувано на 28.01.23 в 09:32

Допълнително финансиране за проекти ще потърси Община Враца

Финансиране от Фонд ФЛАГ за довършването на няколко проекта през тази година ще потърси Община Враца, личи от докладни на кмета Калин Каменов. Те са внесени за разглеждане и одобрение на следващото заседание на местния парламент, което е насрочено за 31 януари. Местната управа реализира проект за модернизация на уличното осветление. За извършване на..

публикувано на 28.01.23 в 09:11