Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Концерт събира средства за лечение на малко дете в Козлодуй

Снимка: Фейсбук

Благотворителен концерт ще подкрепи лечението на болно дете от Козлодуй. Целта на концерта "Щастлива Коледа за Марти" е да събере средства, с които момченцето да посещава процедури по физиотерапия в Турция, обясни Слави Спасов от организаторите. 

"Марти е на година и половина. Страда от детска церебрална парализа и са необходими средства за продължително лечение в Турция. Докторите там дават големи надежди и шансове при продължителна физиотерапия Марти да забрави за болестта и след време да е само един лош спомен за семейството му."

Благотворителният концерт ще се проведе на 19 декември, от 17,30 часа, в читалището в Козлодуй. В него ще участват самодейните състави на културната институция. Преди това, от 16 часа, ще бъде подреден базар на ръчно изработени изделия, средствата от които също ще бъдат дарени за лечението на детето. Събитието е организирано от читалището и Общината в Козлодуй.

Вижте още
Последната постановка на видинския театър - комедията

Снимката на 27 март 2023 година

Видинският драматичен театър  има сплотен и много добре работещ екип.  Тази оценка даде в деня на Световния ден на театъра един от любимците на публиката Карсимир Рангелов, който се завърна в трупата. КНСБ настоява за ръст на доходите за всички работещи в бюджетната сфера с 10 процента от 1 юли 2023 година, за да се компенсира..

публикувано на 27.03.23 в 18:00

Зърнопроизводители излизат на протест във Видин

Национален тридневен протест организират зърнопроизводители от цялата страна на 29, 30 и 31 март.   Една от точките е  Видин.  Решението е на Националната асоциация на зърнопроизводителите, а сред причините са безконтролният внос на зърно от Украйна, тежката ситуация в сектор "Земеделие", ниската изкупна цена и невъзможността за реализация на родната..

публикувано на 27.03.23 в 17:20

Откриха списъци с имена и стари изборни бюлетини в Якимово

Полицаите от Монтана намериха разпечатка от електронна машина от бюлетина от предишни избори в къща в Якимово . При огледа на два адреса в селото униформените открили още списъци с имена на хора и партии, както и стари изборни бюлетини. Срещу жена на 56 години и мъж на 54 е заведено досъдебно производство за нарушение на изборните права на..

публикувано на 27.03.23 в 14:54

Курсове по английски език и музика започват в Ружинци

Идеята е на Петранка Лъутару. Завършила е музикална педагогика, свири на цигулка, а освен английски език може да провежда обучения и по руски и италиански език. „Моята идея е да мога да ангажирам подрастващото поколение, за развитие, както интелектуално, така и емоционално. Ангажирайки децата с нещо съществено, да могат да изградят..

публикувано на 27.03.23 в 13:48

Откриха близо 10 000 кг "маркови" опаковки за цигари на Дунав мост 2

Митнически служители откриха 9620 кг заготовки за цигарени кутии и филтърна хартия с обозначения на световноизвестни търговски марки, превозвани в хладилен камион при проверка на граничния пункт на Дунав мост 2 . Товарният автомобил с българска регистрация е пътувал към страна от Европейския съюз. Водачът, български гражданин, е обявил, че..

публикувано на 27.03.23 в 11:29

Заседание на Общинския съвет ще се проведе в Кула

Общинските съветници в Кула се събират на поредното си редовно заседание утре, 28 март. Преди това всичките постоянни комисии към Общинския съвет ще заседават едновременно по 12 точки. Сред по-важните точки, които ще разгледат, са докладна записка, внесена от кмета на общината Владимир Владимиров, относно приемане на Анализ на потребностите..

публикувано на 27.03.23 в 11:13

Младеж от Кула влезе в ареста за шофиране след употреба на наркотици

19-годишен от Кула , шофирал лек автомобил след употреба на наркотично вещество , е бил задържан снощи в полицейския арест, съобщават от Областната дирекция на МВР. Към 21.46 часа в градчето униформени спрели за проверка „Фолксваген Пасат“ с видинска регистрация. При тестване с техническо средство пробата на водача реагирала положително на..

публикувано на 27.03.23 в 10:05