Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Изтича срокът за смяна на личния лекар

Снимка: БГНЕС

Крайният срок, до който всички здравноосигурени хора, които желаят да сменят своя общопрактикуващ лекар, могат да го направят, е 31 декември. Това напомнят от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Желаещите да сменят личния си лекар трябва да попълнят формуляр за постоянен избор, който да дадат на новоизбрания медик. Документът може да се изтегли от сайта на НЗОК. Смяната на общопрактикуващия лекар може да се направи и онлайн. Не е необходимо здравноосигурените да уведомяват за своя избор предходния си лекар, тъй като това се извършва по служебен път, в районната здравноосигурителна каса.


Вижте още

Снимката на 7 февруари 2023 година

Българският Червен кръст  (БЧК) обяви кампания за набиране на материални дарения в помощ на пострадалите от опустошителните земетресения в Турция и Сирия . Помощи се набират и в областните организации на Червения кръст, каза директорът на Областния съвет на БЧК във Видин Цветелина Петрова. Демерджиев във Враца : Готови сме да..

публикувано на 07.02.23 в 18:10

Видинската библиотека получи допълнителни помещения

Регионална библиотека "Михалаки Георгиев"-Видин получава  три допълнителни помещения заради разширяване на дейността си. Те са частна държавна собственост и се предоставят за управление на културната институция от областния управител след мотивирано искане от ръководството на библиотеката. Помещенията са  с обща площ 80 кв.м. и   се намират на..

публикувано на 07.02.23 в 17:43

Дружество има претенции за над 8 милиона лева към Община Враца

Обявеното в несъстоятелност дружество „ПОНССТРОЙИНЖЕНЕРИНГ“ АД, което има стотици милиони задължения към фирми и служители, е отправило покана за доброволно изпълнение към Община Враца . По данни на местната управа, претенциите са за от 8 433 592,29 лв . Към момента дружеството дължи на местната администрация над 7 милиона лева, както и над..

публикувано на 07.02.23 в 17:06
Кметът на Монтана Златко Живков (вдясно) организира среща на протестиращите за язовир Огоста с министъра на икономиката Никола Стоянов.

Протестиращи в Монтана се срещнаха с министъра на икономиката

Изграждането на плаваща фотоволтаична централа в язовир Огоста няма да навреди на водната флора и фауна, заяви министърът на икономиката Никола Стоянов на среща с граждани в Монтана , съобщават от общинската администрация. Тя беше организирана по инициатива на кмета на общината Златко Живков в отговор на протеста преди три седмици срещу..

публикувано на 07.02.23 в 16:37

БЧК събира дарения за пострадалите в Турция и Сирия

Българският Червен кръст (БЧК) обяви кампания за набиране на материални дарения в помощ на пострадалите от опустошителните земетресения в Турция и Сирия. Помощи се набират и в областните организации на Червения кръст, каза директорът на Областния съвет на БЧК във Видин Цветелина Петрова. "В момента най-неотложни са нуждите от..

публикувано на 07.02.23 в 16:16

Видински автори издадоха "Некнигата"

Редакторът в Радио ВИДИН Красимир Каменов - Тоти и видинският съдия Тони Попиванов издадоха съвместна книга със стихотворения и разкази, озаглавена  „Некнигата“ . Изданието е написано  на северозападен диалект, разказа Красимир Каменов . "Появи се на бял свят една книга, замислена още миналата година, но сега ѝ дойде времето -..

публикувано на 07.02.23 в 16:09

Цигуларката Лия Петрова ще свири във Враца

Цигуларката Лия Петрова гостува на Симфониета-Враца в концерт от цикъла „Майстори на цигулката“ на 9-ти февруари. Тя се завръща на врачанска сцена в изпълнение на Дж. Виоти – Концерт № 22 за цигулка и оркeстър в ла минор, G. 97. Диригент ще бъде Христо Павлов.  Италианският цигулар и композитор Джовани Батиста Виоти (1755 – 1824) има..

публикувано на 07.02.23 в 15:03