Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рая Доброслав е най-перспективният спортист на Монтана

Снимка: Радио Видин

Боксьорка стана най-перспективният млад състезател в анкетата на община Монтана за 2022 година. С постиженията си Рая Доброслав от СК Спарта събра най-много точки. Ето какво каза по този повод нейният треньор и баща Доброслав Добрев – Додо:

"За първи път мой състезател е номер 1 в класацията на Монтана. Иначе всяка година мои състезатели са били номинирани и са влизали в десетката и при по-големите, и при подрастващите, но тази година искрено се радвам, не само че Рая ми е дъщеря, тя е и един от първите ми състезатели вече, много години се мъчи в залата. Радвам се, че хората, които са гласували в анкетата, са дали вота си за нея."

Една тежка 2022 година, но добра откъм постижения изпраща Спарта /Монтана/:

"Годината бих я разделил на три части. От състезателна гледна точка годината беше много тежка, много дълга. Държавният шампионат по бокс се проведе в 12 кръга, а нашият отбор участва в 11 от тях. Откъм успехите- три златни медала, един сребърен и девет бронзови от държавния шампионат по бокс на България. Изключително горд съм от тези медали, боксът е един от трите спорта в България, които са обществено значими. Иван Петров, който е медалист, 24 човека бяха в неговата категория. И при останалите състезатели в категория имаше по 18-20 човека. Състезанията продължават по 5-6 дни и е наистина изпитание. Клубът ми участва през 2022 година година с 25 състезатели във възрастовите групи ученици, юноши, младежи, мъже и девойки. Единствено при жените нямахме участничка, но рано или късно и това ще стане. Не беше номиниран в анкетата Димитър Димитров, който е бронзов медалист от последния кръг от държавния шампионат при мъжете. Стана трети в супертежка категория при мъжете, а това е голям успех. Участвахме и в турнир Северозапад с 25 състезатели. Третата страна на годината бих я определил като социалната страна на нашия клуб. Участваме в няколко програми към Министерството на спорта, в които се включиха много деца от Монтана, включително от близките градове и села. Бяхме и участник в церемонията по представянето на град Монтана за европейски град на спорта за 2023 година, с което съм много горд, това е успех за града. Момчетата участваха и в един спортен лагер на морето, благодарение на МВР. В началото на лятото в Монтана ще се проведе и турнир. Ще се включат най-вече клубове от областта. Надявам се да няма контузии през 2023 година, всички да са здрави и дано да има много млади хора, които да се занимават със спорт."

Вече 20 години Доброслав Добрев се занимава с бойни спортове в Монтана:

"Отдавна имах желание да направя клуб по бокс, никога не е имало в Монтана. 2020 година благодарение на Красимир Инински, президентът на Българската федерация по бокс, лицензирахме спортен клуб, беше много трудно, защото бях състезател по кик бокс- ние казваме, че кик боксът е бой, а боксът е изкуство, трудно ми беше да стана "художник", но успехите винаги идват, когато се работи правилно."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Вършец е домакин на състезание по планинско бягане

Вършец ще бъде домакин в неделния ден на кръг от националния шампионат по планинско бягане. Заявка са потвърдили над 160 участници. За първи път ще се проведе маратонска дисциплина от 50 км. Лекоатлетите ще бягат до връх Тодорини кукли, ще продължат по билото на Стара планина. В него ще се пуснат 40 атлети.  За втора поредна година Вършец..

публикувано на 13.07.24 в 17:20

"Ботев" смени "Монтана" с израелци в контролите

Броени часове след като отмени контролата си срещу Монтана, в която щеше да представи лятната си селекция, врачанският "Ботев" посочи причината за това – провеждането на спаринг срещу друг отбор. Днес /13 юли/ тимът на Тодор Янчев ще премери сили с израелския първодивизионен отбор на "Бейтар" /Йерусалим/. Спарингът ще е в събота от 18:00 часа на..

публикувано на 13.07.24 в 16:10

Отмениха контрола между "Ботев" и "Монтана"

Отмениха контролата между врачанския "Ботев" и "Монтана". Спарингът трябваше да се изиграе в събота, на 13 юли и да е последната проверка за селекцията на Тодор Янчев преди новото първенство на Първа футболна лига. От лаконичното съобщение не става ясно дали ще има друг спаринг за "Ботев" и дали отборът ще бъде представен пред врачанската публика...

публикувано на 12.07.24 в 10:00

"Ботев" (Враца) привлече 22-годишен играч

Новият полузащитник на "Ботев" (Враца) е 22-годишният полузащитник Дилян Георгиев . Халфът е поредното попълнение от лятната селекция на треньора Тодор Янчев. Георгиев бе част от тима на вицешампиона на Косово "Дрита", а след това игра и за "Спортист" (Своге). Футболистът беше на разположение на треньора за контролната среща с "Макаби Нетаня",..

публикувано на 11.07.24 в 16:15

"Ботев" Враца играе трета контрола в Правец

Контролната среща между ФК "Ботев Враца" и ФК "Макаби" Нетаня ще се проведе в Спортен комплекс "Правец".  Припомням, че „Макаби" завърши на девето място в класирането на израелската Първа лига и стигна до ½ финалите в турнира за Купата на Израел.  Това е третия спаринг за тима на Тодор Янчев . През лятната подготовка врачани биха с 3:0 Марек..

публикувано на 10.07.24 в 15:20

Вратар на ЦСКА избира между "Ботев" (Враца) и клуб от Кипър

"Ботев" (Враца) е опция пред Димитър Евтимов да продължи кариерата си в България. Стражът на ЦСКА , който не влиза в плановете на новия треньор Томислав Стипич, може да акостира на стадион "Христо Ботев". Така ще се потвърдят слуховете, че "армейците" стягат сателит, който да мачка под Околчица противниците им за върха в  П ърва лиг а . До..

публикувано на 10.07.24 в 15:13

"Монтана" вече тренира у дома

Новият наставник на  ФК "Монтана" Танчо Калпаков вече втора седмица е начело на тима. След успешна работа с "Марек" (Дупница) и бараж за елита, през миналия сезон във Втора футболна лига Калпаков премина в "Спартак" (Пловдив). "Наистина много бързо се случиха нещата. Имах разговори със "Спартак" (Пловдив) и с "ЦСКА-1948", но последно се бях..

публикувано на 10.07.24 в 13:57