Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Монтана" победи "Бдин" с 9:0

5
Снимка: Любо Андреев

Отборът на "Монтана" не остави никакъв шанс на "Бдин" Видин и постигна успех с 9:0 в първата си контрола. За първи път мач се игра на новия терен на стадиона в село Николово. Двата тима се разбраха за две полувремена от по 40 минути. Головата канонада бе открита в 8-та минута от Борислав Дамянов, който получи далечен пас от Михов, бутна топката с гърди и се разписа за 1:0. Дамянов вкара отново с глава, десет минути по-късно, след центриране от корнер на Фудил Идрисс. Последва дузпа за домакините за нарушение на Ивайло Иванов срещу Филип. Потърпевшият застана зад топката, но вратаря Росен Вергилов спаси. При добавката Филип бе точен за 3:0. До почивката Румен Георгиев се разписа след асистенция с глава на Михов. Монтана направи девет смени на почивката, като мача докрай играха Филип и Димитър Буров. 17-годишният Петър Атанасов и една година по-малкият от него Ивелин Георгиев – Ивко, юноши на клуба, доведоха нещата до 6:0. Последва нов гол на Филип, а по един добавиха Йордан Йоданов с глава и Мехди Уамри след пас на Ивелин Георгиев за крайното 9:0. За Монтана срещата пропуснаха Антон Карачанаков, Владислав Цеков и Кристиян Вълков. Наставникът на "Монтана" Ферарио Спасов бе доволен от играта:


"Аз благодаря на момчетата от Видин, че дойдоха, знаете, че в последния момент направихме програмата за контролните мачове. На различен етап от подготовка сме. Станаха хубави неща, на този еетап за мен беше важно движението на отбора, агресивността и дали правилно протича подготовката до този момент."


През седмицата стана ясно, че "Монтана" ще има лагер в Турция, от 26 януари до 5 февруари. В сряда "Монтана" приема "Ботев" Враца" във втората си контрола от зимната подготовка. Играещият треньор на "Бдин" Николай Цветков- Демона бе разочарован от резултата, но неговият тим бе едва на седмица тренировки


"Малко тежко се говори, доста ми е неприятно при този резултат. Мачът не беше на нивото на нашия отбор на този етап. Излязохме прекалено респектирани, без желание и без настроение. През втората част влязоха доста момчета от нашата школа, но ако трябва да сме честни- нищо общо с футбола днес."


Отборът на "Бдин" търси нов вратар, а двама френски играчи, защитник и нападател, изпробва Цветков в контролата с "Монтана".


"Монтана"- "Бдин" 9:0 /4:0/


"Монтана": Петър Л. Петров, Мартин Сендов, Иван Михов /к/, Димитър Буров, Марко Стоически, Стефан Каменов, Филип, Пройчев, Румен Георгиев, Идрисс Фудил, Борислав Дамянов /Петър Д.Петров, Андреас Васев, Иван-Йоанис Атанатос, Йордан Йорданов, Антон Тунгаров, Ивелин Георгиев, Владимир Айтов, Петър Атанасов, Мехди Уамри/


"Бдин": Росен Вергилов, Янек Кирилов, Ивайло Иванов, Кристиан Коцов, Николай Цветков, Ангел Цолов, Калоян Цветков /к/, Ерик Почански, Стойчо Стойков, Мартин Николов, Цветомир Тодоров /Антон Петров, Николай Бойнов, Теодор Борисов, Владимир Владимиров, Роберто Росенов, Константин Стефанов, Альоша Альошев/


Главен съдия: Петър Милков
Помощници: Николай Михайлов, Веселин Найденов
Стадион с. Николово: 100 зрители




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Локомотив (Мездра) загуби от втория отбор на Левски (София)

Във втората си контрола от лятната подготовка за участие в първенството на Северозападната трета лига  ОФК „Локомотив” Мездра бе победен от вторият отбор на Левски (София)  с 2:0 в приятелска среща.  Заслужен успех за младия тим на „сините“ с оглед събитията на терена.  Стивън Стоянчов откри резултата за гостите в края на първата част. В нея..

публикувано на 21.07.24 в 14:46

Йоана Георгиева с трето място на Световното първенство

Видинската олимпийка Йоана Георгиева завърши на трето място във Финал Б на Световното първенство по кану-каяк за девойки до 23 години.  На гребния канал в Пловдив в дисциплината 500 метра каяк Йоана завърши за 1 минута 58 стотни.  Победител в гонката е Лукреция Зирони от Италия.  Видинчанката нямаше възможност да се подготви за Световното..

публикувано на 21.07.24 в 14:35

Монтана и Марек не си отбелязаха, но демонстрираха класа

Два от фаворитите за промоция в българския футболен елит - отборите на Монтана и Марек завършиха 0:0 на стадион Огоста в среща от първия кръг на новия сезон на Втора лига. Най-чистата възможност за гол през първото полувреме бе създадена от гостите. В 31-ата минута близо до гола беше Николай Ганчев, но уцели гредата. След почивката в 56-ата..

публикувано на 21.07.24 в 14:30

Баскетболистката Янина Тодорова остава в Монтана

Женският баскетболен тим на Монтана направи още един страхотен трансфер. Янина Тодорова остава и този сезон. Гардът поднови договора си с монтанския отбор . През изминалата кампания Янина се превърна в любимка на публиката, като записа средно по 16 точки, 5.6 борби и 3.1 асистенции за 21 мача.

публикувано на 20.07.24 в 08:26

Видински гребци осми на Световното по кану-каяк

Силно представяне за състезателите от видинския Клуб по водни и гребни спортове "Бонония" на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. Във финалната надпревара тяхната лодка завърши осма в света на четворка кану 500 м при юношите, каза треньорът Стефан Илиев: "Четворката кану, в която участват трима наши  състезатели- Виктор Тодоров, Мартин..

публикувано на 19.07.24 в 17:34

Йоана Георгиева е на полуфинал на Световното по кану-каяк

Видинчанката Йоана Георгиева се класира на полуфинал на 500 метра едноместен каяк при жените до 23 години на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. 21-годишната състезателка на на "Бдин 77" завърши на второ място в серията си и така достигна до полуфиналите.  "Йоана бе заявена за участие на Световното за младежи до 23 години, юноши и девойки..

публикувано на 19.07.24 в 15:57

Врачански лекоатлет участва в европейското първенство в Словакия

Врачанинът Деян Цветанов (на снимката - първият вляво)   представя България на започващия днес европейски шампионат по лека атлетика за юноши и девойки до 18 години. Възпитаникът на СКЛА „Ивайло Младенов" спечели квота и ще се състезава на 200 метра. Надпреварата е в словашкия град Банска Бистрица. Деян Цветанов е републикански първенец и..

публикувано на 19.07.24 в 10:56